Meulenbroeks: 'Kans alternatief stikstofplan 50 procent'

De kans dat een alternatief plan van de samenwerkende landbouwpartijen wordt gebruikt om de stikstofuitstoot te verlagen, wordt door voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij ingeschat op 50 procent. De sector heeft nog tot 1 juli de tijd om met dit plan te komen.

Deel dit topic

Reacties

+7
jg
Wat krijgen de melkveehouders daar voor terug ? Of geeft men onze ruimte gratis weg ?
Kempenaar
@jg natuurlijk niet ,alleen de zon komt voor niks op
Jaap40
Indien we gaan saneren dan maar warm!
jg
Vreemd dat Meulenbroeks met geen woord over financiële compensatie rept , dat zal toch ook ingerekend moeten worden ? Of is compensatie niet inrekenbaar ?
jg
Uit onderzoek van de Schothorst blijkt dat alleen in de maisrijke rantsoenen > 65 % mais de rantsoenen niet dekkend (155re kg ds) gerekend kunnen worden. Wat gaat het de sector kosten om deze groep melkveehouders soja raap te laten voeren ???

Staat LTO achter de 65 % RE van eigen grond ?
+1
@jg Staat LTO achter de 65 % RE van eigen grond ?

Wat denk je zelf. LTO is een (onderdeel) van de roverheid.
demelkboer
Wel of niet. Da's ook 50/50
+3
JohnDeere6serie
Heeft nou iedereen zo'n kort geheugen dat ze alle recente sectorplannen en de afloop daarvan alweer vergeten zijn??? Mijn hemel, gewoon de dikke 🖕🏻 van de familie pelle laatst lijkt me een meer dan genoeg reactie naar Schouten en haar ambtenaren...
pa
@JohnDeere6serie verklaar je nader voor de buitenstaander
+1
mlkvhoudr
@JohnDeere6serie ik begrijp wat je bedoelt maar ik weet het soms ook niet meer wat we allemaal al voorbij hebben zien komen de afgelopen jaren.......pas zei hier ook iemand in 2016 had ze (de minister) ook al zo n goed plan, waarbij haastige spoed zelden goed bleek of zoiets was de quote.

Ik kon me waarlijk niet herinneren wat dat dan was ik 2016 en dat is pas 4 jaar terug🤦🤦

Maar ik heb ook geen goed gevoel bij weer een sector plan
+1
matt
@mlkvhoudr in 2016 hadden we nog een staatsecretaris.
m uut m
@matt
Hond, kat whatever.
mlkvhoudr
@matt dat verklaart 😋 maar weet nog steeds t plan niet.....

prikkebord.nl/topic/221075/…
+1
robbies
@mlkvhoudr f.....t..d...i.pla.
mlkvhoudr
@robbies ah ja daar kreeg ik geld van dan onthoud je dat minder 😋
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
haastige spoed zelden goed bleek

ze probeert nu elke keer in no time, op allerlaatste moment er iets doorheen te rossen. Wijzigingen woorden zo laat mogelijk (letterlijk) doorgegeven aan de kamer. Lijkt er sterk op dat men niet mag weten wat er werkelijk gebeurd en alles schimmig en hopen dat men het maar niet ontdekt moet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0