‘Natuurmonumenten schuift verantwoordelijkheid voor zijn rapport over vondst bestrijdingsmiddelen af’

Wie verantwoordelijk is voor de inhoud van het rapport over de vondst van bestrijdingsmiddelen in Drentse natuurgebieden, is nog altijd niet duidelijk. Het rapport zorgt inmiddels voor commotie vanwege de eenzijdige beschuldiging aan het adres van de landbouw als veroorzaker van de problematiek. De onderzoekers verwijzen nu naar Natuurmonumenten, ‘het is hun rapport’. Natuurmonumenten verwijt in Akkerwijzer de burgeractiegroep Meten=Weten en dagblad Trouw eenzijdige berichtgeving. STAF concludeert dat het rapport van Natuurmonumenten te eenzijdig is opgesteld, en aanleiding geeft tot stigmatisering van boeren.

Deel dit topic

Reacties

Porky
Ja slecht nieuws is nooit leuk, vooral als je denkt en zegt nooooooit iets fout te doen, ze moeten enkel nog leren dat je niet altijd de wind in de rug hebt.
+1
matt
FrieslandCampina voelt zich in een lastig parket: “Als de samenwerking wordt stopgezet, kost ons dat niet alleen krediet bij consumenten en in onze reputatie, maar ook in contacten met de overheid en met andere ngo’s. Dit komt voort uit de evaluatie van de samenwerking die in maart is uitgevoerd”, zo wordt geschreven.

Een gezegde bij ons in de buurt is “daar moet je vanaf blijven”

Te laat...
grondlozeboer
Nounou, de boswachters van NM stonden te trappelen om in het journaal te vertellen hoe alles kapotgemaakt werd door de landbouw
+2
producent
@grondlozeboer

Vergeet omroep MAX niet, daar zitten regelmatig boswachters een eenzijdige verhaal te houden . Ook dit verhaal werd met beelden breed uitgemeten, en het is altijd de schuld van mest, gewasbeschermingsmiddelen en ammoniak.
+1
broeker
@producent ja daar zag ik ook een stukje met de boswachter Donker. Krijgt alle ruimte om zijn veehouderij bashing verhaal te doen. Met zijn hele wolken van gif die over hele grote gebieden heentrekken. Ook nog met een filmpje erbij met een burger (al dan niet gesponsord door NM) dat die de kinderen naar binnen haald zodra die een trekker met veldspuit zag rijden. Tenenkrommend om te zien en rectificeren ho maar dat zie je nooit.
grondlozeboer
@broeker gelukkig is die pipo hier uit de regio vertrokken.....wat een … van een vent is dat
+1
Porky
@broeker weet je gelijk met wat voor vies goor tuig je te maken hebt.
+3
Onbegrijpelijk hoe RFC met deze klootzakken in zee gaan,JULLIE WORDEN BEDANKT!!
+2
Sjaakiee
Hoe dom kun je zijn om daar mee samen te gaan werken.dit zie je toch aankomen.
Bartlehiemboer
@Sjaakiee Dat het bestuur dit hebben gedaan kan ik nog begrijpen ze hebben waarschijnlijk veel geld achter de rug om ontvangen voor het samenwerken. Maar dat de leden zo stom zijn om het te blijven volgen. Was massaal naar een andere verwerker gegaan of zo dan had het bestuur wel moeten luisteren of opdoeken... Zoek de schuld/het stomme bij jezelf...
1068
Natuurmonumente zal wel aan het opslag bestrijden geweest zijn met,,,,,
ted9
@1068 Vogelkers bestrijding gebeurt gewoon met round up hoor. Afzagen en aanstrijken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0