LIVE | Slachthuis Vion Groenlo dicht, 45 medewerkers besmet met corona


Originele beschrijving

Een slachthuis in Groenlo van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus, bevestigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Van de 212 geteste medewerkers zijn er 45 positief getest op het longvirus.

Deel dit topic LIVE | Slachthuis Vion Groenlo dicht, 45 medewerkers besmet met corona (telegraaf.nl)

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels zijn er ruim 323.000 doden te betreuren, zeker 4,9 miljoen mensen raakten besmet, meldt de Amerikaanse John Hopkins University. In ons land vielen tot nu toe 5767 dodelijke slachtoffers. Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

somerled-delremos

Laatste  |  

Reacties

+1
Wolswinkel
Tjonge, Timmermans lanceert z’n plannetje en de eerste slachterij ligt al plat. Laten we hopen dat er bij de vegetarische slager een paar minder positief testen.. Toch weet dat rondbuikje van wanten......😉
arie.j
Met zoveel besmettingen is het twijfelachtig of alle regels wel zij opgevolgd
+12
Wolswinkel
Klopt@arie.j, waarschijnlijk overtraden ze de regels aan de lopende band..
+3
sorry
@arie.j alles moet kapot...nu kan inene wel alles getest worden..
+2
arie.j
Quote Reactie van @sorry:
e.j alles moet kapot...nu kan inene wel alles getest word

Wat is voor rare reactie? alles in je vermeende nadeel is een complot ? Dan ben je wel een echte tobber...
Porky
@arie.j sorry ,maar in een andere topic vertelde je dat er al weken getest kan worden in de zorg , lees nu net dat de regering behoorlijk over zn klote krijgt om dat er NOG STEEDS NIET genoeg getest kan worden en dat er NOG STEEDS NIET over voldoende beschermings middelen beschikken die afdoende zijn en deugdelijk, het komt mij over dat jij wel erg snel dingen aanneemt die vanuit den haag geroepen worden, je vergeet Eén ding ; er staat aan het hoofd van deze roverheid een man die ook wel een pathologische leugenaar word genoemd.
+2
matt
@arie.j die medewerkers wonen vaak samen in een huis,kunnen ze op het werk wel netjes afstand houden.
dewittemotor
@matt en dat vochtige koude klimaat in die slachthuizen zal ook niet meehelpen. Dus houdt je hart maart alvast vast voor de komende winter
hans1980
Das nie goed
+4
casev
45 positief getest, maar een stuk belangrijker: hoeveel waren er ziek..... kan wel eens een stuk minder schreeuwerig artikel kunnen zijn...
Twentsch Land
Belangrijker is hoeveel kunnen deze 45 inmiddels al hebben besmet.

@casev
+2
Wolswinkel
@Twentsch Land Wat zou de uitkomst zijn als ‘wij’ allemaal getest zouden worden?!?
+2
Twentsch Land
Ongetwijfeld een stuk hoger dan de cijfers van het RIVM ..... @Wolswinkel
arie.j
Quote Reactie van @casev:
45 positief getest, maar een stuk belangrijker: hoeveel waren er ziek..... kan wel eens een stuk minder schreeuwerig artikel kunnen zijn..

Je reactie is wat overdreven.
Stel dat volgende week in een kaas of consumptiefabriek van FC ineens tientallen gevallen van corona zou zijn. En de fabriek daarom stilgelegd werd.
Nou dan weet ik één ding, met FC werd door heel wat prikkers de vloer finaal aangeveegd.
Maar nu zou het het eigenlijk in de doofpot moeten, zo begrijp ik.
Terwijl er bij Vion fouten zijn gemaakt en bij andere slachterijen ook, anders kan ik het niet zien.
En dat blijkt ook uit alle verslagen. Arbeidsmigranten die hutje mutje op elkaar leven, met elkaar naar het werk gaan, en op het werk ook nog geen afstand houden
Daar moet wat aan gedaan worden met extra controle nadien.
Wat fout is, dat is gewoon fout.
+9
dewittemotor
@arie.j Slachterij is dicht, omdat de NVWA er niet meer wil keuren. Dat is de enigste reden
Porky
@arie.j en hoe wil je dat gaan regelen? Uit elkaar halen en ieder een eigen huis? Hou s ff op ,kunnen ze het beetje verstand dat ze hebben ook zelf eens gebruiken, moeten de werkgevers hnuen ook al bij de hand nemen na werktijd? Zorg zelf voor hygiëne, ga niet met 20 man in een huis wonen,hou de boel schoon enz enz , bij ons zaten dr ook 14 Polen in één huis met 3 slaapkamers, gemeente greep in , 7 man dr uit. Laten ze zelf ook eens verantwoording nemen.
+1
Toerdeboer
@casev hoorde net dat het hier om medewerkers gaat die in oeding verblijven. Hebben daarna personeel getest en rond 20 % besmet. Geen tot weinig ziekteverschijnselen. Uit voorzorg gesloten dus
+3
Farmer_
@Toerdeboer Gaat om vlees , dat is het probleem, van hun, corona wordt misbruikt om hun Agenda erdoor te drukken.
Leo,s vriend
@casev volgens persbericht Vion, geen een.
+2
casev
@Leo,s vriend ik denk dat dit bericht kenmerkend is voor de huidige "crisis". De angst regeert voor het "onzichtbare", terwijl verrrre weg het grootste deel van de bevolking helemaal geen last heeft van het griepje, maar wel keihard geraakt word door de indirekte (economische) gevolgen, met veel meer slachtoffers...
+1
Farmer_
Americaanse toestanden, in Duitsland zijn ook al verschillende slachthuizen dicht.
Weidezicht
@Farmer_ dat wordt vlees hamsteren voor de komende weken.
rfjeekelder
Heel triest
+1
George
Wat zal ik blij zijn als alles weer open is , cafe's , restaurants , terrassen. Horeca heeft het lang genoeg moeilijk gehad nu en ik denk dat we wel een heel eind over het hoogtepunt heen zijn en er genoeg ruimte is om alles weer te openen. Mensen met onderliggende kwalen en andere risicofactoren zullen komende tijd wat meer op zichzelf moeten passen maar het is duidelijk dat alles weer de goede kant op gaat . 13 ziekenhuis opnames en 11 sterfgevallen is op die 17 miljoen mensen niet echt noemenswaardig nieuws meer.
+1
arie.j
Quote Reactie van @George:
Wat zal ik blij zijn als alles weer open is , cafe's , restaurants , terrassen. Horeca heeft het lang genoeg moeilijk gehad nu en ik denk dat we wel een heel eind over het hoogtepunt heen zijn en er genoeg ruimte is om alles weer te openen. Mensen met onderliggende kwalen en andere risicofactoren zullen komende tijd wat meer op zichzelf moeten passen maar het is duidelijk dat alles weer de goede kant op gaat . 13 ziekenhuis opnames en 11 sterfgevallen is op die 17 miljoen mensen niet echt noemenswaardig nieuws meer.

Reken er maar op dat volle restaurants, cafés en evenementen, het eerste halfjaar niet aan de orde is, allemaal afstand houden .
Maar het gaat nu gestaag de goede kant op, eigenlijk nog beter dan ik in eerste instantie verwachte.
En nu maar afwachten wat het het effect is van soepeler voorschriften
+2
labella
@George ik vrees dat het 2e pinksterdag met mooi weer gelijk volledig uit de hand loopt!
George
Quote Reactie van @labella:
ik vrees dat het 2e pinksterdag met mooi weer gelijk volledig uit de hand loopt!

Ik heb iets minder vrees denk ik.
+2
diezel
@George
Allemaal veel plezier gewenst.
Hier gaat de lockdown er bij de versoepeling juist weer wat strenger op. 😞
George
Quote Reactie van @diezel:
Allemaal veel plezier gewenst.Hier gaat de lockdown er bij de versoepeling juist weer wat strenger op.


Tja misschien ben ik te laconiek , ik ben er nog totaal niet bang voor geweest en ga dat ook niet zomaar worden. Misschien moet je het goed krijgen om banger te worden. Maar hier langs heb ik woning verhuurd aan jongen waarvan vader een bedrijf heeft met catering en partyservice wat die jongen wil overnemen en die beleven net als de rest van de horeca barre tijden. Je kunt niet alles op slot blijven houden , alles gaat naar de kloten en de rekening krijgen we gepresenteerd. En als je naar de gemiddelde leeftijd van de sterfgevallen kijkt is die toch behoorlijk hoog. Niet dat je graag mensen laat overlijden maar veruit de meeste coronaoverledenen hebben een respectabele leeftijd. Bovendien zijn er tijdens die lockdown veel andere patiënten de dupe geworden welke niet werden behandeld of werden geholpen.
Ik ben er wel een beetje klaar mee , ik ga met een gerust hart op een terras zitten als er plaats is.
Vrienden hebben al een plaatsje geboekt bij restaurant op tweede pinksterdag. 😄
arie.j
Quote Reactie van @George:
Tja misschien ben ik te laconiek , ik ben er nog totaal niet bang voor geweest en ga dat ook niet zomaar worden. Misschien moet je het goed krijgen om banger te worden. Maar hier langs heb ik woning verhuurd aan jongen waarvan vader een bedrijf heeft met catering en partyservice wat die jongen wil overnemen en die beleven net als de rest van de horeca barre tijden. Je kunt niet alles op slot blijven houden , alles gaat naar de kloten en de rekening krijgen we gepresenteerd. En als je naar de gemiddelde leeftijd van de sterfgevallen kijkt is die toch behoorlijk hoog. Niet dat je graag mensen laat overlijden maar veruit de meeste coronaoverledenen hebben een respectabele leeftijd. Bovendien zijn er tijdens die lockdown veel andere patiënten de dupe geworden welke niet werden behandeld of werden geholpen.Ik ben er wel een beetje klaar mee , ik ga met een gerust hart op een terras zitten als er plaats is.Vrienden hebben al een plaatsje geboekt bij restaurant op tweede pinksterdag

Als over economie gaat is diezel vrijwel altijd te somber, hopelijk hiermee ook
Ondanks dat ik de leeftijd heb dat je officieel moet uitkijken heb ik mezelf tot nu toe bepaald niet opgesloten. .
Nu is het hier in de buurt erg rustig gebleven, verzorgingshuis op het dorp gaat ook weer wat open.
Gelukkig geen besmetting geweest
Je zal daar maar zitten, op je kamer blijven en geen bezoek. Lijkt de gevangenis wel.
+1
Twentsch Land
Als de dood de inzet is kun je niet voorzichtig genoeg zijn.......

@arie.j
George
@Twentsch Land
Tja als je zolang er geen vaccin is in angst wil leven. Ik sta er wat luchtiger in. Hier in het dorp zijn in verzorgingshuis jammer genoeg veel doden gevallen. Maar wel hoge gemiddelde leeftijd en vaak lijdend aan dementie. Iedere dode is er één teveel , maar ik krijg er niet meer schrik van.
diezel
@George
Het is niet dat ik opgesloten zit. Kan me niet heugen ooit zoveel actief buiten geweest te zijn als afgelopen tijd.
En een hapje en een drankje op een terras behoord hier ook heus wel tot de mogelijkheden.
Maar als ik dan afgelopen verlengd weekend hier zo eens rondkijk met plots al dat campingvolk uit de regio's R'dam/ Den Haag. Dat worden m.i. gewoon matpartijen als de terrasjes open gaan.
We gaan het zien....
George
@diezel
Tja dat heb je te verwachten , mensen gaan er weer op uit met mooi weer. Best logisch toch?
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
En een hapje en een drankje op een terras behoord hier ook heus wel tot de mogelijkheden

Is het dan bij jullie anders dan elders in Nederland geweest? Terrassen waren hier en in de grotere plaatsen toch echt gesloten met behoorlijk toezicht erop
matt
@arie.j Dat worden m.i. gewoon matpartijen als de terrasjes open gaan.

Lezen
grös
Is dat een varkensslachterij of koeien?
labella
@grös Bij mijn weten varkens
Jonni
Oorzaak ligt niet in slachthuis maar in woongelegenheid waar de mensen gehuisvest worden veel te veel per m2 en zo gebeurd het overal
arie.j
Quote Reactie van @Jonni:
Oorzaak ligt niet in slachthuis maar in woongelegenheid waar de mensen gehuisvest worden veel te veel per m2 en zo gebeurd het overal

Eindje hier vandaan zijn ook een stel van Oost-Europeanen in een huis, 'smorgens en 's avond ook nog eens met z'n allen in een busje naar het werk
+1
brabo
@arie.j
bij jullie in de regio is het toch heel normaal om met vele in een huis te wonen, met al die grote gezinnen
arie.j
Quote Reactie van @brabo:
@arie.jbij jullie in de regio is het toch heel normaal om met vele in een huis te wonen, met al die grote gezinnen

Doe wat normaal zeg, als er meer dan 5 personen in een huis wonen dan zijn het echt grote huizen. Dat is misschien bij 10% van de huishouden zo.
Maar Polen e.d. zitten met 3 dubbel of meer op dezelfde oppervlakte.
Afgezien nog dat het allemaal mannen zijn die geen huishoudelijke hulp inhuren om de boel schoon te houden
+2
dewittemotor
Volgende week gooit Schouten alle slachterijen dicht. Let maar eens op. Het dreigement is al door haar gemaakt.
Weet je ook waarom die Schouten zo tekeer gaat tegen de melkveehouderij de laatste jaren?
Die sector is namelijk het moeilijkste te saneren door de overheid. Er zit gigantisch veel vermogen. Met die varkens- en kippenboeren heeft ze zich de laatste jaren niet zoveel bemoeit. Die ruim je namelijk met een trucje op het juiste moment in een keer op. Daar gaat het veel harder en catastrofaler de min in. Nu 4 weken de slachthuizen dicht en het leed is in die sectoren niet meer te overzien.
+2
Albert Altena
Bij een onderzoek een paar weken na de uitbraak bleek bij bloedbank Sanquin al 3 % antistoffen te hebben.
En daar ga je niet heen als je ziek bent.
Ik denk dus nu dat 25 % positief getest. weleens normaal kan zijn.
George
Vandaag in Brabant 0 corona doden en 0 corona ziekenhuisopnames.
Dus dat is mooi. Open , open , open zong Thé Lau en de Scene ooit. 😄
+2
labella
@George en daarna blauw, ook van de scene...
grös
@George
Mooi weer en weinig andere (griep)virussen, een immuunsysteem dat weinig te doen heeft drukt een virus sneller de kop in, je moet je wel afvragen of dat hele 1,5 meter gedoe nu wel zo'n zin heeft, als je over een jaar terug kijkt, is het niet gewoon uitstellen naar de herfst toe.
George
Quote Reactie van @grös:
Mooi weer en weinig andere (griep)virussen, een immuunsysteem dat weinig te doen heeft drukt een virus sneller de kop in, je moet je wel afvragen of dat hele 1,5 meter gedoe nu wel zo'n zin heeft, als je over een jaar terug kijkt, is het niet gewoon uitstellen naar de herfst toe.


Ik heb er niet zo'n verstand van en heb er eigenlijk geen schrik voor. En ja dat anderhalve meter gedoe slaat ook nergens op , dat is heel vaak gewoon niet te doen. Enkele dagen terug ondergrondse leiding gerepareerd welke lekte . Heeft me iemand mee geholpen en dan blijf je geen anderhalve meter van elkaar af.
Farmer_
@George Hottub te klein?
George
Quote Reactie van @Farmer_:
Hottub te klein

groot genoeg.
Bartlehiemboer
Lees in bovenstaande nergens de "angst" waar je naar toe moet met je vee wanneer alles sluit.... Hier in Leeuwarden is de slachterij over gegaan op vegetarische productie Dokkum is momenteel ook gesloten dus ook ons vee uit Friesland gaat richting Brabant. We zien nare plaatjes van kadavers in de Couranten met de tekst Corona. De consumenten gooien het op 1 hoop koeien of varkens of nertsen het geeft besmetting. Dit gaat nog een groot probleem voor ons allen worden
Noorderling
@Bartlehiemboer koeien loopt nog wel los, kippen of varkens die het hok uit groeien inclusief een systeem dat op de dag gepland is inclusief aanwas wordt een puinhoop.
buorman
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Lees in bovenstaande nergens de "angst" waar je naar toe moet met je vee wanneer alles sluit

Angst is een slechte raadgever, fosfaatrechten worden duur, gouden tijden voor @Duntelaar
Lepus
Beau op RTL4 was net ook lekker op dreef. Zat een CEO van VION en die werd me daar voor van alles en nog wat uitgemaakt!!!
Dat er daarna een omgebouwde vent zat was natuurlijk heel normaal, daar moest nodig een boek over worden geschreven.

Duidelijk dat die grachtengordel bitches in een compleet maakbare wereld leven.
+4
Porky
@Lepus juist , het "abnormale" Word als "normaal" gezien, en dat zou niet moeten mogen ,je weet af en toe niet wat je hoort of ziet op tv voor gekkigheid elke avond dezelfde koppen en zgn betweters en wereld verbeteraars uit de grachtengordel met hun vette salarissen,die wel eens even vertellen wat er moet gebeuren, nou weet je wat er moet gebeuren ? ; dr moet eens een heeeeele grote(financiële )crisis komen met werkloos heid, en lege schappen, want het gros van de mensen is knetter gek en leeft op veel te grote voet, en zal wel eens aan een ander vertellen hoe die leven moet, kijken als ze de rekeningen niet meer kunnen betalen of ze dan ook nog zo begaan zijn met natuur en milieu ,en al die linkse knetter gekke idioten met hun idiote plannen dan nog zo steunen. Sorry , maar heeeel veel mensen gun ik een grote crisis, misschien dat dan de mensheid weer eens tot bezinning komt en ze met beide benen weer op de grond zet
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!