29

Wat kost een mederwerker van abeos per uur?

Ik ben benieuwd wat een medewerker van bv Abeos en ongeveer 19 jaar met een 38 uur contract , wat de boer er voor kwijt is per uur?

Deel dit topic

Reacties

+5
Je kan eens bij Abeos vragen of zij het weten?
Dat hangt er van af wat die medewerker moet kunnen. wij betalen voor een losse abeos hulp die zelfstandig alles kan 38,95/uur maar ze hebben ook wel goedkopere alternatieven.
@labella hier gewoon volwassen man aan het werk 32 uur voor 28 euro
+11
@bio boer das nog geen euro per uur.
+1
@bio boer vast personeel zal zeker goedkoper zijn wij hebben ook wel eens een zzp-er die neemt 22,50/ uur maar die doet niet alles en werkt alleen tussen melktijd(melken doet hij bij anderen).
Quote Reactie van @labella:
die neemt 22,50/ uur

Blijft ie wel gruizig natuurlijk
@labella 22.50 per uur? Ik ben ook zzp er vraag 27.50 tot 32.50 per uur.
@labella mijn hemel wat een geld.... Wat houd die beste man er zelf netto aan over? Een derde? Voor zoveel geld is er toch ook wel een boerenzoon ergens te vinden om in te springen?
@casev kunt het op meerdere manieren rekenen naar belasting brengen of een extra hulp
+1
@casev hier vorig jaar stageloper die klaar was met school. 25 per uur. Was er wat blij mee. Privé enorm druk jaar gehad. En hij wist en kon alles , en dat is goud waard. Kwam 1 dag per week.
+1
Wat mag het kosten ?.
En wat verwacht je ?.
Appels met peren vergelijken heeft niet veel zin .
Als je goed volk wild en die langer blijft dan 14 dagen dan moet je ze wat Bieden
En zeker als er al wat probleem zijn dan moet je de juiste mensen op de juiste plek zeten
Neem aan dat je gezond werk bedoeld. Bij ziekte kun je het uurtarief zelf vooraf bepalen. Des te minder per uur des te hoger je contributie
Bij zelf in dienst nemen, 1.4 tot 1.5 maal het bruto salaris. Bruto salaris kom je gezamenlijk overeen en er is de CAO dierhouderij loontabel.

Uitzendwerk 1.8 tot 2 maal het bruto salaris.

En Abeos is voor nood.
@John Spithoven ik dacht de verhouding bijna al op 45/55% zat.
@van Ittersum
Dat is het netto salaris.
Grofweg 2 maal het netto salaris ben jij kwijt als werkgever.
@John Spithoven Ik heb het even nagerekend

Factor bruto loon naar kosten werkgever per uur incl pensioen en vakantie geld voor jongen boven de 21 jaar ligt op 1.6 maal bruto uurloon.

Hieronder de loontabellen cao dierhouderij 2019. Voor 2020 moet er 2.25 % bij .

werkgeverslijn.nl/wp-content/uploads/…
Verschilt een beetje met wat je wilt en/of krijgt. Voor 21,- / uur heb je een schooljongen tijdens de vakantie. Als je geluk hebt krijg je een boerenzoon/dochter die wat wilt en kan. Dit zijn de beste. Als je pech hebt krijgt je een knul die van z'n ouders een trap onder zn kont heeft gehad en "moet" werken van zijn ouders. te herkennen aan zijn telefoon als hij klaar is met de klus en zich niet komt melden.

volwassenen en wat ervaren volk waarvan je wat mag verwachten zit meestal tussen 30 - 37,50 per uur. allround vakman met een bus vol gereedschap zit vaak rond de 45,-

Dit is mijn ervaring met abeos, AB oost, AB noord, manpower, tempoteam en weet ik veel hoe ze tegenwoordig allemaal heten.
+1
De reden dat ik dat vraag is omdat mijn zoon voor abeos werkt met een o uren contract en er netto 8.60 euro aan overhoud.
Hij kan praktisch alles en ze laten hem ook alles doen inclusief weekend en s,morgens 5.30 uur beginnen met melken.
Dan vind ik het verschil wel een beetje groot.
Hoe oud is je zoon en welke diploma’s heeft hij?@hanos
@hanos Goede melk koe voor abeos. Hier een metselaar in op leiding en schreven 28.50. Jongen kreeg nog minder dan 8.
+1
@hanos het voordeel van zo'n uitzendbureau is dat hij waarschijnlijk op veel adressen komt. Ik zou zeggen: telefoonnummers verzamelen, en zsm voor jezelf gaan!
@casev Hij werkt op 1 adres.
@hanos die man waar wij 28 euro voor moeten betalen krijgt zelf 12 euro per uur
Dan doen we iets niet goed en word het tijd om hem vanuit de VOF te verhuren op een of andere manier!
@bio boer
@hanos Er is voor jou jongen een echte aanpakker veel beter werk te krijgen buiten de agrarische sector. voordelen van een andere sector zijn betere salaris, lichter werk , normale tijden, hij hoeft maar 1 keer per dag heen en weer, collegas die niet tevens jou baas is. vrij kunnen nemen als het op het eigen bedrijf druk is. meeste bedrijven hebben een eigen p en o en cao.
Goedemorgen, ik zag dit topic en moest toch echt even reageren. Toen ik van de Has kwam ben ik zelf een uitzendbureau in de agrarische sector begonnen. De agrarische sector is een moeilijke sector om in te detacheren vanwege de seizoenspieken. Bij melkveehouders gaat het vaak om melkers, die melken dan 2 a 3 uur. Wat moet een melker verdienen en wat kan ik daar voor vragen? Melken is fysiek zwaar werk, vergeleken met ander werk maak je weinig uren maar de verantwoordelijkheid is hier erg groot. Iemand die dit zelfstandig kan, zonder dat de boer zich zorgen hoeft te maken, moet meer verdienen. Dat is mijn mening. Als die persoon meer verdient, wordt het tarief ook hoger.

Als bedrijven voor langere tijd een medewerker zoeken, werd er vaak over payrol gesproken. De regels in de uitzendbranche zijn echter zo veranderd dat payrollen duurder is geworden. Voor zelfstandigheid en zelfredzaamheid moet nou eenmaal betaald worden.

Het uitzendtarief wordt berekend met een omrekenfactor. Hoe hoog deze omrekenfactor is ligt puur aan de kosten van een bedrijf, neem daarin mee: gebouwen, verzekeringen, reserves, salaris van planning, administratie, plaatsingskosten, gebouwen enzovoorts.
@joris-ziengs Maar om de vraagsteller verder te helpen, wat zijn de kosten in een factor van de bruto loon bij z e of in dienst nemen en via uitzendburo?

Wat ik meld zijn mijn eigen ervaringen.
Ik werk zelf bij AB-Midden met een vast contract. 25 bij de ene en 7 bij de ander. Ik dacht dat zij een €18 à €19 euro per uur moeten betalen. Ik verwacht niet dat Abeos er ver vanaf zal zitten.
Voor de verloning naar de medewerkers word het minimumloon van het CAO aangehouden(bij mij dan). 21 jaar en ruim 2 jaar in dienst.
Je kan natuurlijk ook Abeos zelf bellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0