1 April !!!

Op 1 april moeten de brabanders een aanvraag ingediend hebben, voor stalaanpassingen, Als nu gewoon niemand een aanvraag indiend, dan gebeurt er niks, en boert u gewoon verderderderderder, en laat ze naar de bliksem lopen , met die dichtte vloeren die toch niet blijken te werken .

Deel dit topic

Detukkeroettwente

Laatste  |  

Reacties

+1
Adaptief boeren
Ligt Twente ook in Brabant?🙄
+27
George
Nee maar hij heeft wel gelijk!
+2
rene-de-jong
@George En met de nieuwste cijfers van het CBS en Mesdag heeft de Provincie toch ook geen enkele rechtsgrond voor deze onzin..
friesboertje
Benieuwd hoeveel stallen er gaan exploderen de komende jaren.
+1
rene-de-jong
@friesboertje Hoe beter de vloer hoe groter de bom.
buorman
@rene-de-jong
Efkes in lape tusken it buslid en molkbus by it carbid sjitten
Even een doek tussen deksel en melkbus bij het carbid schieten
+1
bio boer
@friesboertje gewoon paar ventilatie roosters voor en achter zeide van de put buiten de stal kan de kelder lekker door trekken opgelot
buorman
@friesboertje
Gaan we carbid schieten?
+2
Melktank
Met elkaar nee genoeg is genoeg samen sterk
+2
milkman1
Levensgevaarlijk die nieuwe vloeren.
Gassen kunnen alleen maar ontsnappen bij de mixputten als je aan het mixen bent.
Ik zou er niet graag bij willen staan...
+9
de jonge
Waarom zouden wij eigenlijk vergunningen moeten hebben en opnieuw aanvragen als de rest van nederland zonder vergunning aan mag rotzooien.........
weurding
@de jonge wordt er elders in het land gerotzooid dan? Niet door de boeren daar
de jonge
@weurding wat ik bedoel is dat er van de boeren alles bekend is bij het ministerie en het grootste gedeelte de vergunningen keurig voor elkaar heeft, in tegenstelling tot andere bedrijfstakken in nederland. In welke bedrijfstak heeft de staat net zoveel cijfers en inzicht in per individueel bedrijf in die andere bedrijfstak dan van de landbouw? bij mijn weten niet 1.
+1
buorman
Quote Reactie van @de jonge:
aanvragen als de rest van nederland zonder vergunning aan mag rotzooien.........


Deels heb je gelijk, maar niet helemaal de bouw bv zit deels op slot en mag zijn mensen naar huis sturen.
Is het niet vanwege de stikstof, dan wel om de Pfas
+2
de jonge
@buorman ja klopt, grotendeels in mijn beleving door de pfas. maar dat neemt niet weg dat de staat totaal niet in beeld heeft van ieder bouwbedrijf hoeveel en wat ze precies doen. en of ze daar allemaal wel vergunning voor hebben. in mijn ogen is het gewoon zo dat de boeren te lief en te netjes zijn geweest door overal mee in te stemmen en de aantallen dieren,grond etc bij de meitelling altijd netjes hebben opgegeven. had nou niemand daar aan meegedaan,was de sector nu net zo grijs als alle andere sectoren
Pluto
@de jonge Op stikstof gebied is landbouw de enige met vergunningen . Hoorde vandaag dat het extern salderen en met dier rechten de andere sectoren vlot trekken niet is toegestaan .Door het eigenzinnig optreden van de provincies in de stikstof soap is schuiven naar een vergunning loze sector of bedrijfstak juridisch niet mogelijk .
+2
Al deze onzin moet stoppen , en dit is een manier, en als we het nu niet is het te laat, dan is het einde zoek.
+4
George
Ik hoop dat alle Brabanders deze 1 april grap door hebben en er dus niet intrappen. Dus niks aanvragen want je wordt voor de gek gehouden en kost een hoop geld voor de kat zijn kloten. Gehoerzak op niks hebben we al zat.
rene-de-jong
Misschien dat alleen de donateurs van STIKSTOFCLAIM.NL hier binnenkort per mail even een advies kunnen krijgen van het duo Damen / Fuller.

Dan zal het aantal donateurs wellicht ook wat stijgen.
Een gezamenlijk / collectief standpunt is sterk.
+1
verbi
Het blijkt dat als we bij elkaar bezwaar gaan maken over en weer en dat optimaal rekken dat we ook weer bij 2028 uitkomen.Misschien een idee. Zijn we ze in brabant misschien toch nog legaal te snel af.
bio boer
@verbi bewust fouten in de aanvraag kun je ook nog doen
Bartlehiemboer
@verbi Zo doen die milieuclubjes dat ook. En het werkt. Tegen de tijd dat het voorkomt zijn de regels alweer anders. Wij zijn met zijn allen veel te braaf.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!