Akkerbouw heeft veehouderij nodig



Originele beschrijving

Een ongebreidelde krimp van de veestapel die sommigen voorstaan, baart akkerbouwers zorgen. Een plantaardige wereld zonder dierlijke productie is niet in het belang van een sterke akkerbouw.

Bron

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Dit mag wel eens vaker duidelijk gemaakt worden we hebben elkaar gewoon nodig de veehouderij kan waardeloze resten opruimen om zetten in goede voeding en mest stoffen
+2
van Ittersum
@bio boer als de sector de enige is die dat inziet heb je sws een.probleem. (nep)vlees uit een fabriek , als je dat 10 jaar geleden zei kreeg je ter plekke TBS toegewezen. Kijk nu, over 10 jaar kon dat wel eens andersom zijn. Tijden veranderen (hard).
+1
bio boer
@van Ittersum dus daarom ook duidelijk maken dat planten ook input nodig hebben niet alleen groeien van water en zon of wij of mensen moeten willen weer met een poep emertje naar de akker dat riool is wereldwijd nog grootste probleem waar toch nog eens over na gedacht moet worden
+2
dewittemotor
@van Ittersum voordeel van het hard gaan is, dat de liefde voor al dat nep-eten, straks ook weer hard om kan slaan. Ik ben daar zelfs van overtuigd. De meest welvarende in dit land laten straks die neptroep staan en het doorsnee volk kan die fabrieksrotzooi vreten, want het echte eten is te duur. De hele landbouw verandert er overigens wel door
jg
Heel simpel, de mensheid heeft veehouderij hard nodig om te overleven. Hoeveel en op welke plek veehouderij plaatsvindt is een kwestie van keuzes maken.
Kringloper
Minder vee komt er zo wie zo, Noorse melkfabriek wil ook 10% minder melk aangeleverd krijgen.
De naar vraag zuivelproducten krimpt hardt!
ricardo
@Kringloper hoe kom je erbij dat vraag hard zakt?
Kringloper
@ricardo Komen op het moment veel vervangende producten op de markt, en daar gaan we een tijd last van krijgen, tot dat ze er hopelijk achter komen dat het allemaal rotzooi is!
Jaap40
@Kringloper een weldenkend mens weet dat nu ook al wel
van Ittersum
@Kringloper gepasseerd station dat de vervangers een last voor de toekomst is. Tis is er al en het gaat met een razende tempo GfK: Vleesvervangers in opkomst, behalve in Noord-Nederland nu.nl/economie/5987136/… (via @NUnl)
weurding
@van Ittersum tja...in het noorden wordt nog gezond verstand gebruikt. In het westen leren ze zo goed mogelijk een jointje te roken... stlit de honger schijnbaar🙈 en dat rerwijl roken eigenlijk haast verboden wordt
de hoef
@weurding en in het oosten horen de wijsten te zitten
+2
Twentsch Land
Die zitten daar ook !

@de hoef
pieta
@Twentsch Land Waren er maar drie en het is en blijft de vraag of ze ooit terug zijn gegaan. 😁
weurding
@de hoef en als ze blijven zitten wordt het nooit wat in het westen 🤣
jg
@Kringloper Ook in Ierland productiebeperking .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , akkerbouw en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0