Celstraf voor mesthandelaar uit Lierop

Een 48-jarige mesthandelaar uit het Lierop is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Andere verdachten in de zaak zijn vrijgesproken.

De rechter vond dat er voor de medeverdachten te weinig bewijs was dat ze erbij betrokken waren. De rechter is er wel van overtuigd dat de mesthandelaar sinds 2010 leiding gaf aan een organisatie die jarenlang op grote schaal fraude pleegde. Er werden bijvoorbeeld gegevens vervalst om veehouderijbedrijven van hun overschot te doen afkomen. Er werd ook geknoeid met apparatuur in de vrachtwagens. Er werden valse laad- en losmeldingen gedaan, volgsystemen werden uitgeschakeld of gemanipuleerd, is het oordeel van de rechter.

De mesthandelaar kan nog in beroep gaan. Het Openbaar Ministerie vindt dat het crimineel verdiende geld moet worden terugbetaald. Het zou gaan om zo'n 15 miljoen euro. De zaak krijgt waarschijnlijk dus nog een vervolg in hoger beroep.

Deel dit topic Celstraf voor mesthandelaar uit Lierop (nieuweoogst.nl)

Een 48-jarige mesthandelaar uit het Lierop is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Andere verdachten in de zaak zijn vrijgesproken.

Nieuwsgrazer

Reacties

Adaptief boeren
Er zullen genoeg medeplichtigen zijn, producten of afnemers moeten toch door hebben dat er iets niet in de haak is, 15miljoen € voordeel is niet nix
+19
Pluto
15 miljoen voordeel ?????. ha ha . Gegevens vervalsen is dat strafbaar dan ??. We worden bijna dagelijks geconfronteerd met berichten in media en vervalste data door hoogleraren en onderzoek instellingen als Wageningen livestock . Staf heeft er meer dan dagelijks werk aan om alles wat over de landbouw aan onzin naar buiten wordt gebracht weer recht te zetten .
Zelfs het planbureau voor de leefomgeving staat in de top 10 van frauderende instanties ,en daar doet niemand moeilijk over !.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
frauderende instanties ,

Maar als je dan fraudeert, moet je het wel in de "gewenste" richting doen natuurlijk 😬
+1
Pluto
@kanniewaarzijn Hoe heet dat ,,wie betaald die bepaalt ??.
+6
puntertje
Door dit soort aso's zitten wij allemaal met een enorme regeldruk, risico dat derogatie wordt verspeelt en een samenleving die concludeert dat het maar met de helft van het aantal dieren moet als er zo wordt aangeprutst. Het is crimineel en als je er miljoenen door opstrijkt denk ik: terecht, opsluiten en plukken tot de laatste cent. Tot in lengte van dagen.
de jonge
@puntertje je kunt het ook zien dat deze mogelijkheden juist door de staat worden gemaakt. als ze een simpel systeem hadden,was dit veel minder mogelijk geweest. gewoon zoveel mest per ha 1x in de 4 jaar alle grond monsteren,percelen die laag en neutraal zijn mag meer op,percelen die hoog zijn de nu geldende norm aanhouden, bij aan of afvoer niet meer verplicht wegen en monsteren en afstand boer boer vergroten. het meeste gedonder komt volgens mij door die wegen en monsterij .
puntertje
@de jonge Nou, Carola zou dit dan mee mogen nemen in de keuze voor het nieuwe mestbeleid. Maar ja, een simpel systeem past juist weer niet bij bestuurders waarvan het overgrote deel voordeel denkt te hebben van allerlei onduidelijke, ingewikkelde en fraudegevoelige modelletjes om de doorgeschoten ontwikkelingen te 'verantwoorden'.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
als ze een simpel systeem hadden,was dit veel minder mogelijk geweest. gewoon zoveel mest per ha 1x in de 4 jaar alle grond monsteren,percelen die laag en neutraal zijn mag meer op,percelen die hoog zijn de nu geldende norm aanhouden,

Dat systeem geld nu al voor derogatiebedrijven.........

bij aan of afvoer niet meer verplicht wegen en monsteren en afstand boer boer vergroten. het meeste gedonder komt volgens mij door die wegen en monsterij .

Dat geeft notoire sjoemelaars weer mogelijkheden.......
de jonge
@Leo,s vriend ja de belastingdienst kunnen we oplichten,stelen uit een winkel en nog meer gekkigheden. het gaat er om dat er een simpel systeem moet komen wat werkbaar is, het is nu zo ingewikkeld met mits en maren dat je zonder dat je het weet soms al haast een fraudeur bent.
Erik!1879
@puntertje dit zooitje is ingeleid door de belangenbehartigers. Ze hebben iedere keer wetgeving proberen te regelen waar mee te sjoemelen valt. Daarmee konden ze lekker adviseren en baantjes creëren. Ook het hele pas verhaal. Eigenlijk moet ik er hard om lachen. Hier wordt door enkele gescholden op mij dat ik uithaal tegen die gene die deze rotzooi veroorzaakt hebben. Het is denk ik een klein beetje verstandiger om zoals ze hier nu over de pas schrijven dat ze dat massaal gaan doen en als sector gaan kijken naar oplossingen. En daarbij de corrupte bestuurders die de veroorzakers zijn van deze ellende uit hun functie zetten.
+2
robbies
@Erik!1879 @de jonge niet naïef zijn. Er lopen genoeg "probleemoplossers" rond die de mest nog weg kunnen krijgen wanneer een ander het niet kan. Dat is niet de schuld van de overheid of van LTO, maar van de collega's die met zulke lui handelen. Want waarom zou je investeren in mestopslag als je altijd een mannetje weet die het alsnog afgevoerd krijgt op papier, waardoor je de mest op eigen land kunt gebruiken? Om niet te zeggen dumpen.
puntertje
@robbies Om vervolgens te klagen dat de grond 'verschraald' omdat ze er op papier meer afhalen dan opbrengen. En dat ze dus een model omarmen dat legaliseert om nog meer mest op die grond willen dumpen.
+1
de jonge
@robbies dan komt dat er toch uit na het grondmonsteren?? als je te hoog zit kun je op een gegeven moment niet meer mest kwijt op je eigen land. dus zul je afvoeren moeten. en als de andere partij dan neutraal zit zal die echt die mest wel hebben willen hoor,anders verschraalt zijn land nog meer
robbies
Quote Reactie van @de jonge:
als je te hoog zit kun je op een gegeven moment niet meer mest kwijt op je eigen land.

Je kunt nooit te hoog zitten.
spotmelker
@robbies dan moeten we gewoon zeggen dat wanneer een perceel dermate veel fosfaat bevat dat er voor een optimale opbrengst geen bemesting nodig is er 0 kilo op komt.
robbies
Quote Reactie van @spotmelker:
dan moeten we gewoon zeggen dat wanneer een perceel dermate veel fosfaat bevat dat er voor een optimale opbrengst geen bemesting nodig is er 0 kilo op komt.

jij denkt dat je daar draagvlak voor kunt krijgen?
Erik!1879
@robbies ik heb van vroeger uit meegekregen wie allemaal aan het rotzooien waren. Als je dan de lijnen volgt dan weet je waar het verrot is. Het zijn bijna altijd de zelfde. En ze hebben direct contact met de voormannen of ze zijn het zelf.
+1
familie pelle
@Erik!1879
Quote:
. vroeger uit meegekregen wie allemaal aan het rotzooien waren.

Zo zo zo zo..... dus jij hebt ook in dat wereldje gezeten.......😉
Maaruh, ik denk dat je een beetje overdrijft.
Erik!1879
@familie pelle ik heb er nooit aan meegedaan. Ik ken bedrijfsplannen die gebaseerd waren op verkeerde mestmonsters. Met eerlijke mestmonsters konden ze hun bedrijf niet rond rekenen. Dat ik veel mee gekregen heb ligt aan de bestuursfunctie van mijn vader. En dat wij altijd problemen hebben gehad met milieu verenigingen. Als jij denkt dat ik overdrijf dan zal het wel meevallen met de fraude of niet soms🤔
+2
Jan S
Quote Reactie van @Erik!1879:
Met eerlijke mestmonsters konden ze hun bedrijf niet rond rekenen.

Dat is toch het probleem. Dat volgens Wageningse normen,die weinig met een bedrijf in de praktijk van doen hebben, rond gerekend moeten worden. Wageningen doet toch niet anders. Met theoretische modellen alles rond rekenen. En komt het niet uit zoals banken het graag willen dan passen ze gewoon de normen even aan. prikkebord.nl/topic/188125/

En waar zijn @robbies en @puntertje dan om dit corrupte gedrag van een stel aso's of "probleemoplossers" te veroordelen.
+1
robbies
@Jan S
Quote:
En waar zijn @robbies en @puntertje dan om dit corrupte gedrag van een stel aso's of "probleemoplossers" te veroordelen

Met de onvolkomenheden in het beleid hebben we allemaal te maken. Je maakt zelf de keuze met wie je in zee gaat.
Jan S
Quote Reactie van @robbies:
Met de onvolkomenheden in het beleid hebben we allemaal te maken. Je maakt zelf de keuze met wie je in zee gaat.

We hebben geen keuze . we hebben maar te voldoen aan de wet die ons voorgeschreven wordt. En we weten inmiddels allemaal dat die wet bewezen krom, om niet te zeggen corrupt is. Gebaseerd op voornamelijk aannames en op theoretische modellen gebaseerd op de gewenste politiek en verdraaien van feiten. Maar goed jij wilt graag een oogje dicht knijpen, omdat je het voorlopig allemaal nog kan bolwerken.
+1
robbies
Quote Reactie van @Jan S:
Maar goed jij wilt graag een oogje dicht knijpen, omdat je het voorlopig allemaal nog kan bolwerken.

wat ik zeg is dat we allemaal met dezelfde uitgangspunten moeten handelen. De ene kiest ervoor om met een nette intermediair te werken of een relatie op te bouwen met een afnemer, ook al kost dat een paar euro meer. een ander kiest ervoor om met malafide handelaren in zee te gaan uit financieel gewin of omdat een ander geen zaken meer met hem wil doen.
Erik!1879
@robbies er waren en zijn veel varkenshouders die voor de keus stonden of nog steeds staan om of de wetgeving met een korreltje zout te nemen of te stoppen. Vele zijn gestopt, ik ben net als vele andere naar een ander land gegaan. Er zijn er enkele nog varkenshouder. Ik beschuldig die niet. Maar ik weet van enkele dat die ook de bak in zouden draaien als ze die op de kikker krijgen. De melkveehouderij gaat heeeeeel hard de varkenshouderij achterna. Dusss...... !!! Je kunt mij natuurlijk niet Serieus nemen en dat vind ik helemaal prima. Je zou ook eens kunnen overwegen om eens te kijken waar het fout is gegaan in de varkenshouderij en daar van te leren. (Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, ik deel hier alleen mijn ervaring en gedachten)
+1
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Door dit soort aso's zitten wij allemaal met een enorme regeldruk,

De echte aso's zitten op sleutelposities in den Haag en in allerlei instituten, zoals de raad van State, op ministeries en ons zogenaamde onafhankelijke justitionele systeem alleen toegankelijk voor mensen van gewenste politieke kleuren, banken, NGO etc. Zij bevorderen met de door hun opgezette corrupte regelgeving en beleid dat dit allemaal mogelijk wordt.
+2
puntertje
@Jan S Stel je niet aan man, als iemand er 15 miljoen mee kan 'verdienen', betreft het niet een soort Robin Hood maar een egoïstische dief. En je redenatie dat het een soort uitlokking zou zijn? Je gaat toch ook niet zeggen dat op plaatsen waar veel contant geld is het eigen schuld is dat er een overval wordt gepleegd?
de jonge
@puntertje nou ja zo reageert de overheid toch ook? als je een tomtom of je portemonnee met een flap geld in je auto laat liggen en ze breken in heb je aanleiding gegeven en word er niets mee gedaan ..........
+1
puntertje
@de jonge Wat wil je nu zeggen, fraudeer maar lekker met de huidige wetgeving want dan treft je toch geen blaam? Zei jij als kleuter ook altijd al: 'hij begon'.
de jonge
@puntertje als hij inderdaad begon,had ik reden om dat te zeggen ja. ik neem aan dat jij als kleuter zijnde ook niet zei;; ik begon als je niet begon
+1
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Stel je niet aan man, als iemand er 15 miljoen mee kan 'verdienen', betreft het niet een soort Robin Hood maar een egoïstische dief. En je redenatie dat het een soort uitlokking zou zijn? Je gaat toch ook niet zeggen dat op plaatsen waar veel contant geld is het eigen schuld is dat er een overval wordt gepleegd?

Kijk daar hebben we de echte @puntertje weer. De overheid is zijn god en de wetten zijn van god gegeven die kunnen niet fout laat staan belachelijk en corrupt zijn. De overheid is net als de paus onfeilbaar. De overheid is god en @puntertje is haar dienaar.
Dat deze man 15 miljoen winst zou kunnen maken door zich niet aan de wet te houden geeft alleen maar aan met wat voor een waardeloze wet we te maken hebben. En deze man heeft niemand overvallen en niemand persoonlijk benadeeld. Dus je vergelijking slaat helemaal nergens op. De overheid is voornamelijk het instituut dat ons burgers benadeelt, zowel financieel als wat betref het werk met allerlei opgedrongen wetgeving.
puntertje
@Jan S Ik heb idd meer vertrouwen in de wetgeving dan in lieden die overal een complot achter zoeken, min of meer anarchie prediken maar dan wel op de manier die hen zelf de juiste lijkt. In zoverre denk ik dat de wetgeving in Nederland redelijk in elkaar zit. Als jij dat niet vindt komt dat misschien omdat jij nog nooit zo ver van huis bent geweest dat je je eigen kerktoren niet meer in zicht had en omdat je continue het internet afspeurt naar onzin, denkt dat die onzin de waarheid is en meent dat je daardoor zeer belezen en ontwikkeld bent.
Ga de wijde wereld maar eens in en geef dan nog eens je mening over het Nederlandse staatsbestel.
de jonge
@puntertje haha wil je beweren dat de meeste landen in de wereld slechter met de boeren qua regelgeving inclusief de uitvoering omgaan dan nederland??
+2
puntertje
@de jonge Tja, als jij denkt dat Nederland een betrekkelijk slecht land is om te wonen en ook om te boeren dan denk ik dat je weinig in het buitenland vertoeft hebt, en er zeker niet hebt gewoond. Je hoort mij ook niet zeggen dat het perfect is, maar relatief gezien best wel goed.
Erik!1879
@puntertje dat dacht ik niet 😂😂😂😂😂😂😂😂 In bijvoorbeeld Duitsland is veel fout maar zoveel beter als Nederland. Als je in Denemarken 40%EV hebt wat veel minder is als melkveehouders in Nederland hebben is dat een geweldig land om te boeren. Frankrijk is voor iedereen die een gezins bedrijf wil een veel beter land om te boeren als Nederland. Als je geld zat hebt dan is Canada misschien wel het beste land voor boeren. Bijna alle oost Europese landen is beter om te boeren voor jonge mensen die nog moeten starten met een gezin. (Rest kan ik niet over oordelen)
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Tja, als jij denkt dat Nederland een betrekkelijk slecht land is om te wonen en ook om te boeren dan denk ik dat je weinig in het buitenland vertoeft hebt, en er zeker niet hebt gewoond. Je hoort mij ook niet zeggen dat het perfect is, maar relatief gezien best wel goed.

Ja, ja omdat het in andere landen slecht is , moeten wij ons nivo daar maar aan aanpassen. Wij hebben het nog goed en dat kan nog een heel stuk slechter voordat we mogen klagen.
Natuurlijk we hebben de overheid om het slechter voor ons te maken. Bedankt voor je heldere standpunt.

P.S Waar heb jij allemaal geboerd dat jij dat allemaal zo goed weet. Of speur jij continue het internet af naar landen waar het slechter gaat, en dan denkt dat die onzin de waarheid is en meent dat je daardoor zeer belezen en ontwikkeld bent.
+2
Erik!1879
@puntertje als je denkt dat het zo goed is in Nederland is dat heel prettig voor jou. Dan ben je waarschijnlijk een heel gelukkig en tevreden mens. Het is je gegund 👌(je moet alleen niet denken dat jij de waarheid in pacht hebt).
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Ik heb idd meer vertrouwen in de wetgeving dan in lieden die overal een complot achter zoeken, min of meer anarchie prediken maar dan wel op de manier die hen zelf de juiste lijkt.

Jij bent ook niet vies van een beetje framen hè. Waar leer je dat toch allemaal. Beetje suggestief taal gebruik. Alles wat je liever niet leest wegzetten als een complotzoeker en anarchist zonder ook maar één argument aan te voeren. Lekker makkelijk of niet dan.

Quote Reactie van @puntertje:
In zoverre denk ik dat de wetgeving in Nederland redelijk in elkaar zit.

Wat bedoel je ? denk je dat de regelgeving redelijk in elkaar zit omdat jij de overheid wel vertrouwd en mij niet? Wat is dat voor een belachelijke stelling. Zoiets als ik vertrouw iemand die liegt meer dan iemand die zegt dat anderen liegen.

Quote Reactie van @puntertje:
Als jij dat niet vindt komt dat misschien omdat jij nog nooit zo ver van huis bent geweest dat je je eigen kerktoren niet meer in zicht had en omdat je continue het internet afspeurt naar onzin, denkt dat die onzin de waarheid is en meent dat je daardoor zeer belezen en ontwikkeld bent.Ga de wijde wereld maar eens in en geef dan nog eens je mening over het Nederlandse staatsbestel.

Ja @puntertje is een man van de wereld en ik ben nog nooit verder gekomen dan het uitzicht van mijn eigen kerktoren. Simpel en geniepig hoor. Maar ook zielig al je niets anders weet te schrijven.
En natuurlijk @puntertje zit nooit op het internet, leest alleen maar de waarheid is een globetrotter en mogen we op zijn woord geloven. Met andere woorden we moeten @puntertje op basis van zijn roze overheidsbril geloven. Ach het is allemaal wel een beetje doorzichtig, zelfs als je nog nooit je dorp verlaten zou hebben.
puntertje
@Jan S Je bent nu toch behoorlijk aan het framen volgens mij, ik lees geen enkel argument terwijl je dat mij steeds verwijt. En ja, ik ben op bijna elk continent geweest behalve op dat continent waar geen enkele boer zit,
de jonge
@puntertje en op al die continenten waar jij geweest bent heb je natuurlijk uitgebreid het politieke stelsel en de regels daar bestudeerd om later tot een gedegen conclusie te kunnen komen.. nog even en het word lachwekkend
puntertje
@de jonge Met veel boeren gesproken, dat wel. En ik zou niet met veel willen ruilen. Maar jij wel geloof ik, dus dan is de vraag: waarom ben je hier eigenlijk nog als het bijna overal beter is volgens jou?
de jonge
@puntertje ja hoor,daar is ie weer,de dooddoener, waarom mag je volgens jou niet kritisch zijn op een overheid die er een chaos van maakt......neem alleen de fosfaatwet, 1 jaar extra uitgesteld omdat ze het goed voor elkaar wilden hebben bij de introductie, ik hoef je verder niet uit te leggen wat voor prutzooi ze er van gemaakt hebben en het nog steeds is toch??
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Je bent nu toch behoorlijk aan het framen volgens mij, ik lees geen enkel argument terwijl je dat mij steeds verwijt.

Ik geef je een koekje van eigen deeg. Ik herhaal bijna woordelijk wat jij schrijft. Ik heb ook echt niet de intentie om serieus op jouw kleinerende en op de persoon gespeelde opmerkingen in te gaan.
Het onderwerp wat we hier bij de kop hebben gaat daar niet over. Het gaat hier over een overheid die slechte wetten maakt omdat ze in mijn beleving absoluut niet het beste met haar boeren voor heeft. En omdat de wetten zo beroerd zijn levert dat een hoop ellende op aan in dit geval de boeren die ze opgelegd krijgen. Het ging dus niet over mij. Hopelijk ben je nu weer bij de les.
+1
puntertje
@Jan S En dus juich je toe dat iemand 15 miljoen pakt door zich niet aan regels houdt waar ieder ander zicht aan moet houden? Vreemde redenatie.
+1
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
En dus juich je toe dat iemand 15 miljoen pakt door zich niet aan regels houdt waar ieder ander zicht aan moet houden? Vreemde redenatie.

Inderdaad vreemde redenaties hou je er op na. Altijd een ander woorden in de mond leggen die ze niet gezegd hebben. Dit zijn typisch van die schofterige trollenstreken.

Maar als je het weten wilt: Ik heb minder moeite met een handelaar die 15 miljoen verdient zonder persoonlijk iemand daar mee tekort te doen, dan die leugenaars in de politiek die liegen en bedriegen en daarmee ons bestelen. Hoeveel van die VVD ministers moesten al niet aftreden door dat ze de boel zaten te besodemieteren. Bedonderen en bedriegen alle burgers door zich niet aan regels houdt waar ieder ander zich wel aan moet houden. En werden ze veroordeeld tot jaren cel (door @puntertje)? Nee zij Kregen gewoon weer een belangrijke bestuursbaantjes van hun bevriende politieke mede leugenaars. Of wat te denken van de bankdirecteuren. Bedonderen alle burgers voor miljarden door zich niet aan regels houdt waar ieder ander zich wel aan moet houden (LIBOR schandaal, woekerpolissen, fraudeuleuze swaphandel, geld witwassen). Werden zij veroordeeld en en voorgoed in de bak gestopt. Nee, bedrijf betaalt een boete, directeurtjes kunnen gewoon blijven doen wat ze altijd al deden, de zaak verder bedonderen. En de burgers hebben jaren een te hoge rente betaalt. En de overheid, die zat er bij en keek er naar.
En waar is onze @puntertje dan? Schreeuwt hij van de daken dat het oneerlijk is en dat ze zwaar gestraft moeten worden. Nee @puntertje kijkt gewoon de andere kant op en doet alsof hij niets gezien, gehoord en gelezen heeft. Want dat is de hand die je voed. Waar of niet @puntertje.
puntertje
@Jan S Nu noem je allemaal zaken op waarvan je vervolgens stelt dat ik het er wel mee eens zal zijn, en zo niet dat Jan S dus altijd en overal gelijk heeft.
Maar ik denk alleen, wat is er gebeurt dat die vent zo vreselijk gefrustreerd is?
+1
de jonge
@puntertje en dan reageer je niet inhoudelijk op zijn stelling maar klets je er wat omheen. vreemde redenatie..............
puntertje
@de jonge Wat moet ik dan, er op ingaan dat ik Libor fraude goedkeur, woekerpolissen fantastisch vind ect? Die Jan S. roept van alles wat geen enkel verband heeft behalve de afkeer van Jan van de overheid, en ik moet daar vervolgens inhoudelijk op in gaan? Onmogelijk!
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
u noem je allemaal zaken op waarvan je vervolgens stelt dat ik het er wel mee eens zal zijn, en zo niet dat Jan S dus altijd en overal gelijk heeft.Maar ik denk alleen, wat is er gebeurt dat die vent zo vreselijk gefrustreerd is?

Daar gaat @puntertje weer. Natuurlijk niet reageren op de inhoud. Ik zal maar even een analyse geven van wat @puntertje schrijft.
Het heeft helemaal niets te maken dat ik gelijk heb, het zijn feiten. En nog wel feiten uit de main streammedia. En dat ontkennen kan hij niet, dus begint hij maar weer op de man te spelen door iemand weg te zetten als gefrustreerd. Met zulke mensen hoef je geen rekening te houden. Zielig mannetje is @puntertje eigenlijk. Probeert hier op het prikkebord de boeren een beetje tegen elkaar op te zetten. Maar als richting overheid gewezen wordt springt hij als een bik op de haverkist. Ik hoop dat de meesten hier op het prikkebord door hebben dat hij een overheidstrol is. Hij doet in ieder geval goed zijn best zichzelf te ontrmaskeren met hetgeen hij schrijft. Mij is altijd geleerd "in een vlek moet je niet wrijven".
+1
puntertje
Quote Reactie van @Jan S:
Het heeft helemaal niets te maken dat ik gelijk heb, het zijn feiten.

Ja, dat zijn de ergsten, wat zij vertellen is een feit, tegen anderen roepen dat ze er inhoudelijk op in moeten gaan en dan vervolgens weer gaan roepen dat je er niet iets van mag zeggen omdat het 'feiten' zijn. Kijk, laten we het er maar op houden dat we allebei een andere definitie hebben van wat feiten zijn. En je frustratie, of boosheid of wat dan ook, ik denk dat je er zelf het meeste last van hebt. En ik kan je vast al verklappen, de wereld die je zoekt waar iedereen het met altijd met je eens is bestaat niet. Godzijdank.]
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Ja, dat zijn de ergsten, wat zij vertellen is een feit, tegen anderen roepen dat ze er inhoudelijk op in moeten gaan en dan vervolgens weer gaan roepen dat je er niet iets van mag zeggen omdat het 'feiten' zijn. Kijk, laten we het er maar op houden dat we allebei een andere definitie hebben van wat feiten zijn. En je frustratie, of boosheid of wat dan ook, ik denk dat je er zelf het meeste last van hebt. En ik kan je vast al verklappen, de wereld die je zoekt waar iedereen het met altijd met je eens is bestaat niet. Godzijdank.]

We moeten je naam maar veranderen in @stumpertje. Als wat mensen zelf toegeven gedaan geen feiten meer mogen heten volgens @stumpertje dan heeft @puntertje dit ook niet geschreven. Het was gewoon @stumpertje.
Ik hoef jouw definitie van een feit niet te weten want die is net vloeibaar als je zelf bent. Kijk en dat zijn nu de allerergsten. Niet willen staan voor wat ze zeggen of schrijven. Altijd een slag om de arm houden, altijd draaien, op de man spelen, framen, mensen woorden in mond leggen die ze nooit gezegd hebben, kortom volkomen onbetrouwbaar. En ik kan je alvast verklappen dat ik niet op zoek ben naar dat soort mensen in deze wereld. Helaas zitten mensen met dit soort psychopatische vaak wel op machtsposities. Godzijdank zijn er ook ook nog oprechte mensen.
puntertje
@Jan S Knap dat je in elke reactie weer bevestigt wat ik over je zeg.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Knap dat je in elke reactie weer bevestigt wat ik over je zeg.

Ik wil je nog bedanken voor de het inzicht in je psyche die je mij hier hebt laten zien. Ik begrijp nu wat beter waarom bepaalde ideologische opvattingen aanhang vinden (communisme, fascisme). En die ideologie wordt tot het einde toe verdedigd ook al maakt het veel slachtoffers. Enkel omdat mensen met zo'n ideologie de feiten en de geschiedenis simpelweg aanpassen aan hun ideologie en op die manier de meest afschuwlijke gruweldaden kunnen uitvoeren of goedpraten. Ik denk overigens niet dat jij gruweldaden op je geweten hebt , daar heb ik geen enkel aanleiding toe.

Oprecht dank daarvoor. Het heeft me weer een stapje verder gebracht op vraag hoe mensen gewetenloos kunnen moorden, martelen, liegen en bedriegen..
+2
Melkveehouder.
Een hoop holle woorden@puntertje
+1
Achso
@puntertje dat doe ik in ieder geval al tientallen jaren, met de conclusie dat wat men elders ‚corrupt‘ noemt, in Nederland de naam ‚lobby‘ heeft. Dat men sinds de jaren 80 met de wetemschap fraudeert om de wil door te drijven is een absoluut schandaal. Iedereen had het een poosje geleden over ‚ Cambridge Analytica‘, weet je nog?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Dat deze man 15 miljoen winst zou kunnen maken door zich niet aan de wet te houden geeft alleen maar aan met wat voor een waardeloze wet we te maken hebben. En deze man heeft niemand overvallen en niemand persoonlijk benadeeld.

Nou, als iemand de belasting tilt voor 15 miljoen ligt het ook aan de waardeloze belastingwet?
En ja, hij heeft heel veel mensen persoonlijk benadeeld, door dat soort criminelen worden de regels voor de goedwillende boer steeds meer aangescherpt en de publieke opinie tegen ons opgezet.
joske1980
@Leo,s vriend
Ik wil niet verdedigen waar hij voor veroordeeld is maar wie heeft hij benadeeld financieel gezien?
Volgens mij zijn door hem de ophaal bijdrage voor drijfmest enkele euro’s lager geweest terwijl hij het meeste deed in een periode dat de intermediairs niet wisten wat ze met hun geld moesten doen.
Dus wie heeft hij benadeeld?
Is zwarte mest schadelijker als frauduleuze groen compost?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @joske1980:
Is zwarte mest schadelijker als frauduleuze groen compost?


nee.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Nou, als iemand de belasting tilt voor 15 miljoen ligt het ook aan de waardeloze belastingwet?En ja, hij heeft heel veel mensen persoonlijk benadeeld, door dat soort criminelen worden de regels voor de goedwillende boer steeds meer aangescherpt en de publieke opinie tegen ons opgezet.

Draai het eens om. De overheid heeft ons veel geld gekost en velen persoonlijk benadeeld door ondeugdelijke zo niet corrupte wetgeving.

En de belastingdienst tilt ons kleine ondernemers en Nederlandse burgers door grote multinationals grote belastingvoordelen te geven die niet voor ons gelden. rtlz.nl/algemeen/politiek/… of biflatie.nl/waarom-geven-wij-de-multinationals-zov…

Deze man wordt als voorbeeld gesteld. Barbertje moet hangen om de rest bang te maken. Er zijn ook ook een soort van criminelen die de burgers en ook jou (als jij een lening had destijds) voor miljarden euro's oplichten, zoals bijvoorbeeld de Rabobank in het LIBOR schandaal. En werden zij daarvoor gestraft? Nou lees zelf maar eens. nrc.nl/nieuws/2015/….
Ik heb nooit een onvertogen woord van jou mogen horen inzake dit soort criminelen en ook niet over justitie die dit soort criminelen vrij uit laat gaan. Nederland is een bananenrepubliek waar klassenjustitie de norm is.

En jij bent een stumper als je nog steeds niet door hebt dat de publieke opinie bevooroordeeld is. Heb je nog niet genoeg valse onderzoeken en aanklachten gelezen. Elke keer vinden de media in eendrachtige samenwerking met aktiegroepen, onderzoekers en de overheid wel een nieuwe stok om de boeren te slaan als onderdeel van het overheidsbeleid: " MINDER BOEREN".
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Ik heb nooit een onvertogen woord van jou mogen horen inzake dit soort criminelen en ook niet over justitie die dit soort criminelen vrij uit laat gaan. Nederland is een bananenrepubliek waar klassenjustitie de norm is.En jij bent een stumper

Nee, daar hebben we het nog nooit met elkaar over gehad, en dus heb ik er nog nooit iets over gezegd, maar vooruit : helemaal mee eens ,dit soort criminelen komen er wel mee weg, grote schande! Verder niets aan toe te voegen.

En dat je mij een stumper noemt............. tja, zijn jou woorden, en zegt blijkbaar iets over jou fatsoensnormen.
Jan S
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
En dat je mij een stumper noemt............. tja, zijn jou woorden, en zegt blijkbaar iets over jou fatsoensnormen.

Zijn inderdaad mijn woorden. Ik wil er mee aangeven dat je niet altijd maar moet blijven geloven in de mooie verhalen die mensen je voorschotelen als in de praktijk duidelijk blijkt dat ze op zijn minst zeer twijfelachtig zijn. Op die manier kan iedereen jou laten geloven wat alleen voor hunzelf goed is. Als je dat niet inziet ben je in mij ogen een stumper omdat er met je gesold wordt.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Als je dat niet inziet ben je in mij ogen een stumper omdat er met je gesold wordt.

Waar haal jij vandaan dat ik dat niet inzie?
Jan S
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Waar haal jij vandaan dat ik dat niet inzie?

Gezien hoe je reageert. Gezien dat je nooit het onrecht dat de overheid doet aan de kaak stelt.
+1
Weidezicht
@Jan S ik kom leo s vriend regelmatig tegen bij reacties op landbouwgerelateerde onderwerpen op NU.nl en daar legt hij het grote onwetende publiek vaak wel uit hoe krom de nederlandse overheid werkt, en hoe de boeren met valse gegevens en getallen geframed worden. Dus kritiek leveren kan hij wel. (AJW)
Jan S
Quote Reactie van @Weidezicht:
ik kom leo s vriend regelmatig tegen bij reacties op landbouwgerelateerde onderwerpen op NU.nl en daar legt hij het grote onwetende publiek vaak wel uit hoe krom de nederlandse overheid werkt, en hoe de boeren met valse gegevens en getallen geframed worden. Dus kritiek leveren kan hij wel. (AJW)

Ik kom daar niet vanwege de censuur die ze daar hanteren. Als onze Leo's vriend dat hier nu ook doet dan leren we elkaar wat beter kennen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Ik kom daar niet vanwege de censuur die ze daar hanteren. Als onze Leo's vriend dat hier nu ook doet dan leren we elkaar wat beter kennen.

Wat moet ik hier nu ook doen? censuur hanteren??
Nee, zonder gekheid, JIJ vindt dat ik nooit onrecht aan de kaak stel, ik vind dat ik dat wel doe, maar gezien het feit dat jij overal complotten inziet , (en ik minder) zullen we het nooit eens worden.
Jan S
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
maar gezien het feit dat jij overal complotten inziet , (en ik minder) zullen we het nooit eens worden.

Probeer eens wat geschiedenis te onderzoeken wat machtspolitiek betref. Het wemelt van de complotten. En nu in enen zijn er geen complotteen vriendjespolitiek, georganiseerd bedrog, propaganda, indoctrinatie en massamanipulatie d.m.v perceptiemanagement meer? En dat terwijl de mogelijkheden om dat te doen groter zijn dan ooit. Misschien denk jij dat het alleen op kleine schaal gebeurd, maar de geschiedenis heeft bewezen dat dat soort zaken juist aan de top van de machtpiramide plaatsvind.

Dit zijn 50 bewezen valse vlaggen (false flags)
gedachtenvoer.nl/2018/04/…
En dit zijn alleen bwezen fals flags. En dan te bedenken dat complotten altijd moeilijk zijn te bewijzen. Dit overzicht geeft wel aan hoe de machtigen in deze wereld met hun onderdanen omgaan als hun eigen positie in geding is of als ze hun machtsimperium willen uitbreiden.

Een boek over complotten list en bedrog van overheden door de geschiedenis heen.
historiek.net/misvattingen-en-bedrog-in-de-geschie…
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Misschien denk jij dat het alleen op kleine schaal gebeurd, maar de geschiedenis heeft bewezen dat dat soort zaken juist aan de top van de machtpiramide plaatsvind.

En misschien denk ik dat helemaal niet.
+1
Weidezicht
@Jan S ze passen daar inderdaad censuur toe, vaak worden mijn reacties daar niet geplaatst, terwijl ik het netjes houd. Ook heb ik het idee dat items erg snel verdwijnen als er al te veel reacties komen die de linkse media niet passen. Toch blijf ik reageren, misschien verander ik mijn naam daar wel, kom je er misschien weer tussen. Zouden meer mensen vanaf hier eens moeten reageren. Maar wat ik al zei, leo s vriend heeft daar vaker rake reacties.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Weidezicht:
ze passen daar inderdaad censuur toe, vaak worden mijn reacties daar niet geplaatst, terwijl ik het netjes houd. Ook heb ik het idee dat items erg snel verdwijnen als er al te veel reacties komen die de linkse media niet passen.

Juist, valt me op dat daar bepaalde namen alles maar mogen roepen, en dat tig keer herhalen, ik ontkracht dat gezever elke keer weer, maar op een gegeven moment worden mijn reacties niet meer geplaatst.Zeker niet als je met officiële CBS op CLO cijfers komt, zal ze wel zeer doen, de waarheid.
Leo,s vriend
@Weidezicht Ok, ben jij dat?
Mooi, ik merk dat daar toch ook wel mensen zijn die bijdraaien als ze het ware verhaal horen.
Dat geeft mij meer voldoening dan het gezeik hier aan te moeten horen soms.
+1
Weidezicht
@Leo,s vriend ja inderdaad, en dat idee heb ik ook.
+2
Erik!1879
@Weidezicht Ik zie hem vaak bij nu.nl. Dat doet hij echt goed. Zouden er veel meer moeten doen!
+1
Leo,s vriend
@Erik!1879 Dank je, vind ik ook, sla ze maar met argumenten om de oren.
+1
arie.j
@Jan S Wil niet tussen jullie gekift komen.
Maar wat betreft Libor kun je 774 miljoen boete plus het vrijwillig afzien van belasting aftrek van dat bedrag een peuleschil noemen, ik denk toch iets anders.
Wat betreft mestfraude zou ik willen vragen, wat is je alternatief?
Zulke handelaren met een waarschuwing laten lopen? En daarbij in het oor fluisteren dat ze het de volgende keer wat slimmer moeten doen?
Mestfraude is overigens echt niet iets van na de fosfaatwet.
Volgens Wiebren, toen ik het hem vroeg, is de het fosfaatplafond zelfs het directe gevolg van alle mogelijkheid tot fraude met vervoer en aanwending.
Maar verder, wanneer ieder naar eigen inzicht alle regels die hij niet rechtvaardig of zinnig vind aan zijn laars mocht lappen, dan werd het pas echt een puinhoop.
+1
Achso
@arie.j gelukkig zie je Wiebren als benchmark. De man om naar toe te gaan inzake twijfelachtige redeneringen.. Tjonge jonge..
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
gelukkig zie je Wiebren als benchmark. De man om naar toe te gaan inzake twijfelachtige redeneringen.. Tjonge jong

Je kan ook gelijk naar de redenering van de EC.
Die is: Dat bij overschrijding van het fosfaatplafond ,gezien de beschikbare plaatsingsruimte voor fosfaat in Nederland, de druk op de mestmarkt in Nederland onverantwoord groot wordt.
Dat is in wat verhullend taalgebruik aangeven dat de kansen voor fraude en ontduiking van behoorlijke omvang te groot wordt.
Daar kun je alleen tegenin gaan als je kunt aantonen dat ook dán de boeren en handelaren zich keurig aan de regels zullen houden , ondanks die druk op de mestmark.
Achso
@arie.j je kan natuurlijk ook erkennen dat het ‚plafond‘ van niet bestaande meet gegevens aan elkaar geplakt is. En van dit papier mache werk word dan een sector aan opgehangen. En dan aan Wiebren vragen wat hij van dat kleuterschool handwerkje vindt. Ga het WUR rapport maar napluizen dan zie je dat ik er niet zover naast zit
+1
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Maar verder, wanneer ieder naar eigen inzicht alle regels die hij niet rechtvaardig of zinnig vind aan zijn laars mocht lappen, dan werd het pas echt een puinhoop

Je beaamt hierbij dus dat de mensen die de huidige puinhoop gecreëerd hebben niet rechtvaardig en onzinnig zijn. Ik vraagt me af of de puinhoop nog wel groter kan dan we nu hebben met mensen die onrechtvaardige regelgeving maken en duidelijk een dubbele agenda hanteren.
(De dubbele agenda maakt dat sommige regelgeving onzinnig lijkt, maar als je het doel kent van de verantwoordelijken van deze regelgeving, niet is. Het is regelgeving om hun verborgen doel te verwezenlijken)
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Je beaamt hierbij dus dat de mensen die de huidige puinhoop gecreëerd hebben niet rechtvaardig en onzinnig zijn. Ik vraagt me af of de puinhoop nog wel groter kan dan we nu hebben met mensen die onrechtvaardige regelgeving maken en duidelijk een dubbele agenda hanteren.(De dubbele agenda maakt dat sommige regelgeving onzinnig lijkt, maar als je het doel kent van de verantwoordelijken van deze regelgeving, niet is. Het is regelgeving om hun verborgen doel te verwezenlijken)

Nou als eerste vind ik het (als betrekkelijk buitenstaander) allemaal nogal mistig en slecht te begrijpen.
En aangezien ik van duidelijke regels hou, die daarbij niet te al moeilijk zijn te handhaven, ben ik er alleen al daarom niet gelukkig mee, voorzichtig gezegd.
En natuurlijk was de invoering een puinhoop, waarvan het einde nog niet in zicht is.
Of er verder erg veel dubbele agenda's zijn weet niet.
Ook heb ik weinig weet of het praktisch wel mogelijk is heel die mesthandel afdoende te controleren. (En boeren natuurlijk die kunstgrepen proberen).
Maar als er naast alle invoeringstoestanden ook nog flinkgeknoeid en gefraudeerd wordt dan is dat solliciteren naar inkrimping veestapel. Brussel (en den Haag) denk dan gewoon: Met vee dat er niet is kan ook niets verkeerd gaan.
Harry K
Quote Reactie van @arie.j:
Maar als er naast alle invoeringstoestanden ook nog flinkgeknoeid en gefraudeerd wordt dan is dat solliciteren naar inkrimping veestapel. Brussel (en den Haag) denk dan gewoon: Met vee dat er niet is kan ook niets verkeerd gaan.

Dat is dan gewoon een gelegenheidsargument, of ben je het in deze dan met de overheden eens? Nee toch. Wanneer uitkeringsfraude wordt aangetoond roeptoeter je toch ook niet mee dat er dan maar flink asielzoekers uitgezet moeten worden?
arie.j
Quote Reactie van @Harry K:
Dat is dan gewoon een gelegenheidsargument, of ben je het in deze dan met de overheden eens? Nee toch. Wanneer uitkeringsfraude wordt aangetoond roeptoeter je toch ook niet mee dat er dan maar flink asielzoekers uitgezet moeten worden?

Of ik of jij het met het mestbeleid, en de aanwendingsnormen, eens bent doet niet zoveel ter zake.
Brussel geeft alleen derogatie als bestaande voorschriften worden uitgevoerd, niet alleen op papier maar ook in de praktijk
Een incidentele fraudeur of knoeier kan nog, maar als ze de indruk hebben velen er de hand mee lichten, dan kon het wel eens einde derogatie zijn.
En einde derogatie is minder vee.
Hoe jij daar asielzoekers wilt inpassen is me niet duidelijk.
Harry K
Quote Reactie van @arie.j:
Brussel geeft alleen derogatie als bestaande voorschriften worden uitgevoerd, niet alleen op papier maar ook in de praktijkEen incidentele fraudeur of knoeier kan nog, maar als ze de indruk hebben velen er de hand mee lichten, dan kon het wel eens einde derogatie zijn.En einde derogatie is minder vee.

Dat weet toch iedereen.
Mijn vraag was of je het terecht vond dat wanneer er te veel misbruik maken van complexe regelgeving, dan de gehele sector daar op afgerekend word.

Om niet in een ellenlange discussie te geraken (ken je al langer), er niet weer omheen lullen dat wat jij vind daar niet van op invloed is. Nee, gewoon:
- Daar ben ik het wel mee eens.
of
- Daar ben ik het niet mee eens.
arie.j
Quote Reactie van @Harry K:
Dat weet toch iedereen.Mijn vraag was of je het terecht vond dat wanneer er te veel misbruik maken van complexe regelgeving, dan de gehele sector daar op afgerekend word.Om niet in een ellenlange discussie te geraken (ken je al langer), er niet weer omheen lullen dat wat jij vind daar niet van op invloed is. Nee, gewoon:- Daar ben ik het wel mee eens.of- Daar ben ik het niet mee eens.

De hele sector? Het gaat in eerste instantie om derogatiebedrijven.
En derogatie toekennen bij veel misbruik vind ik niet terecht.(wat is veel overigens?)
Kun je wel een verhaal over goeden en kwaden houden, maar als je ze niet kunt scheiden schiet dat niet op.
In zo'n situatie zou eventueel alleen derogatie voor bedrijven zonder een noemenswaardige mestoverschot ook nog kunnen.
Harry K
Quote Reactie van @arie.j:
derogatie toekennen bij veel misbruik vind ik niet terecht

Duidelijk.

Quote Reactie van @arie.j:
Kun je wel een verhaal over goeden en kwaden houden, maar als je ze niet kunt scheiden schiet dat niet op

En wanneer wetgeving bewust zo onduidelijk wordt omschreven dat daardoor de goeden en de kwaden niet meer te scheiden zijn, ben ook jij er in getuind, en blaat je met de bedenkers (lees de intens hekel aan boeren hebbenden) mee dat dan de derogatie er maar af moet.

Lange tijd heb je op fora boeren ingepeperd dat melkquota geen nut meer hadden. Geen haar op je hoofd welke boeren trachtte te overtuigen dat die hang naar bevrijdingsdag voor de Nederlandse boeren niet slim was. En wanneer je nu de derogatie ter discussie stelt omdat je niet begrijpt dat dit precies de bedoeling is van de beleidsmakers, dan scheer je jou duidelijk weer in hun kamp.
Ga ik verder geen discussie met je voeren.
Ga maar koffie of azijn drinken met puntertje.
arie.j
@Harry K Als je bij voorbaat overtuigd ben van de kwade wil bij een ander vraag ik me af wat je hier zoekt.
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
En derogatie toekennen bij veel misbruik vind ik niet terecht

Probleem is dat veel vh misbruik gepleegd is/wordt door bedrijven/tussenpersonen etc die geen derogatie hebben. Is zoiets als we gaan Arie straffen omdat zijn buurman iets verkeerd doet.
+1
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Probleem is dat veel vh misbruik gepleegd is/wordt door bedrijven/tussenpersonen etc die geen derogatie hebben. Is zoiets als we gaan Arie straffen omdat zijn buurman iets verkeerd doet.

Klopt, maar het wordt bekeken door de ogen EC, Brussel dus.
En die geven alleen derogatie onder bepaalde voorwaarden.
Als Nederland een mestbeleid in elkaar zet waar misbruik vrijwel ingebakken zit
Dan is daar een oplossing voor vinden het Nederlandse probleem
+3
Melkveehouder.
@puntertje Sorry hoor, maar als je eergisteren nog leest dat overheid de mestproductienormen van groepen vee gewoon even gaat verdubbelen, dan zou het je sieren als je de overheid een aso noemt en niet je eigen collegae. Jij denkt werkelijk nog dat het mestbeleid iets met het milieu te maken heeft? Droom gerust verder tot ook jij aan de beurt bent!
+1
joske1980
Ach flikker op stelletje betweters zal ik een brief naar de paus sturen voor een heilig verklaring ???
Want ze zoeken voor een ander maar oxytetra in de melk?
Niemand heeft hier natuurland waar ie de plaatsingsruimte elders benut?
Geen particuliere mestbonnen?
Frauduleuze gehaltes in aangevoerde compost?
Kunstmest uit Duitsland ?
Wrakvee was in het noorden toch en zeker niet bij jullie
Moet ik doorgaan tot ik voor iedereen wat heb.
O ja en de ergste zijn zeker niet de standsorganisaties maar alle overheid gerelateerde instanties.
er zijn 2 vakatures in de vakgroep dus voel je geroepen en vul je eigen zakken daar.
+1
mlkvhoudr
@joske1980 ik heb wel eens afgekeurde koeien wat daar frauduleus aan is ontgaat me ik kan het niet aan de buitenkant zien of er een koe afgekeurd word. Ik zou ze het liefst allemaal dik aanbieden maar het blijft levende have. De rest doe ik allemaal niet aan mee maar dat is meer voor mijn eigen gemoedsrust. Heb een hekel aan gedoe
+2
joske1980
@mlkvhoudr
Ik bedoel niks persoonlijks met mijn opmerking maar sommige hier op prikbord weten zo goed wat een ander verkeerd doet. Meer als wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
Erik!1879
@joske1980 daar gaat het toch niet om. Het gaat erom dat de hele mestwetgeving inclusief het ammoniak beleid van geen kanten klopt. Er is goud geld verdiend aan die foute wetgeving. Bij het maken van deze wetgeving zitten continue mensen van dierlijke sectoren en aanverwante sectoren erbij. De overheid probeert iedere keer bij veranderende wetgeving met de sector een oplossing te zoeken zodat de voormannen de sectoren stil kunnen houden. Veel van die mensen die erbij zitten proberen iedere keer het zo te draaien zodat ze er zelf een slaatje eruit kunnen slaan. Ik vind het tijd worden na het zoveelste drama om deze mensen figuurlijk aan de hoogste boom op te hangen. En als veehouders het heft weer in de hand.
dorpsrandhoeve
@joske1980 daar dacht ik ook aan.
mlkvhoudr
@joske1980 dan gooi ik niet😏😉
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mesthandelaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!