Schouten wil niet naar apart vleesveestelsel

Er komt geen apart fosfaatrechtenstelsel voor vleesvee. Dat schrijft minister Carola Schouten van LNV in antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

Deel dit topic Schouten wil niet naar apart vleesveestelsel (nieuweoogst.nl)

Er komt geen apart fosfaatrechtenstelsel voor vleesvee. Dat schrijft minister Carola Schouten van LNV in antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

KuikenenKoe
Das raar een kalf wat bestemd is voor vleesveehouderij valt na afkalven als zoogkoe zijnde onder code 120 . Wat dat betreft kan ik Schouten niet zo goed volgen maar zal dan wel weer aan mij liggen .
de jonge
@KuikenenKoe een melkkoe die afgemest word kun je ook onder code 120 zetten.als ze maar droog staat en niet weer af gaat kalven
grondlozeboer
@de jonge maar een zoogkoe mag gewoon weer kalven....
KuikenenKoe
Quote Reactie van @de jonge:
niet weer af gaat kalven

Dat vraag ik me af .
Stel ik melk een koe een jaar en maak er een code 120 zoogkoe van en laat haar daarna afkalven en laat kalf bij koe is er toch niks aant handje
de jonge
@KuikenenKoe inderdaad dat is waarschijnlijk een optie,alleen als je controle krijgt mag ze niet tussen de melkkoeien lopen
KuikenenKoe
Quote Reactie van @de jonge:
mag ze niet tussen de melkkoeien lopen

Is daar ook een linkje van .
heb dat wel van gehoord maar nog nooit ergens gelezen vraag mij dat dus eigenlijk ook af hoe dat gaat bij een controle .
de jonge
@KuikenenKoe RVO.nl en NVWA doen een risicoanalyse op basis waarvan fysieke controles plaatsvinden. Als een weidekoe in een later stadium opnieuw melkkoe wordt, zal de betreffende ondernemer met terugwerkende kracht over fosfaatrechten moeten beschikken.
christo2.0
De zoveelste blunder in de fosfaataffaire. Schouten heeft eerder aangegeven dat rechten voor vleesvee onrechtmatige staatssteun zijn. Gaat de EU nu ook het spel meespelen?
co co
@christo2.0 dus dat filmpje over vleesvee klopt wel . schouten blundert
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @christo2.0:
Schouten heeft eerder aangegeven dat rechten voor vleesvee onrechtmatige staatssteun zijn.

Schouten heeft het standpunt dat vrouwelijk vleesvee dat gaat kalven dan melk gaat produceren. Toen lette ze wel op bij de biologieles. Daarmee is het voor haar logisch dat deze dieren dan ook onder het begrip melkvee vallen. Ze geeft dus geen rechten uit voor vleesvee en verleent daarmee geen onrechtmatige staatssteun. Ze heeft dit zo vaak voor de spiegel geoefend dat ze nu meent dat dit de waarheid is. Ze lijkt er nog mee weg te komen ook.
christo2.0
@Jack Rijlaarsdam Het afschieten van de beleidsregel is de reden dat er onrechtmatige staatssteun verleent wordt. Alleen aan de bedrijven die nog een lopende zaak hadden. Op zich al een bijzondere keuze. Brussel heeft nog steeds geen goedkeuring verleent. Niet ten tijde van de beleidsregel en ook niet na het afschieten. Wanneer ze er mee weg komt is Brussel mooi in zijn hemd gezet.
buorman
@Jack Rijlaarsdam
Code 101 is melk- en kalfkoeien
Vr vleesjongvee dat word aangehouden om zelf een kalf te krijgen word dus gehouden om kalfkoe te worden, daar zit mi hun probleem
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @buorman:
Code 101 is melk- en kalfkoeien

Dat is code 100: koeien die tenminste eenmaal hebben gekalfd en die voor de melkproductie of de fokkerij worden gehouden

Het is dus puur een definitieprobleem. Zelf zegt Schouten in het artikel: "....volgens de Meststoffen ook vrouwelijk jongvee voor de vleesveehouderij onder het begrip melkvee vallen. Deze dieren worden immers gehouden om een kalf te krijgen en daarmee in de toekomst melk te produceren....."

Zij legt dus de nadruk op de melk die ook de vleesbeesten gaan produceren. Verschuif de definitie naar melkproductie voor handelsdoeleinden, dan is dat probleem uit de wereld.
buorman
@Jack Rijlaarsdam
Domme tikfout mijnerzijds, 100 uiteraard;
''Melk- en kalfkoeien (alle koeien die ten minste eenmaal hebben gekalfd en die voor de melkproductie of de fokkerij worden gehouden; ook koeien die drooggezet zijn en koeien die worden vetgemest en in de mesttijd worden gemolken) 100''

Met name het wel of niet krijgen van een kalf maakt[e] tot nog toe bij het vr vleesveejongvee het verschil in wel of niet fosfaatrechten nodig.
Dat Schouten daar nu de melkproductie van cat 120 bij gaat halen is mi niet meer dan een teken dat ze het spoor volledig bijster zijn, is ook logisch; wat krom is kun je niet recht lullen.
pieta
Quote Reactie van @buorman:
die voor de melkproductie of de fokkerij worden gehouden

Het rare is dat zoogkoeien toch ook voor de fokkerij worden gehouden.
dewittemotor
Het is allemaal natuurlijk gepruts van de grootste orde. Melkvee flink gekort. Overheid gaat nu varkensrechten opkopen. En aan de andere kant kunnen de mesters ongestoord uitbreiden. Geitenhouders trouwens ook als de provincies niet om andere redenen dwars liggen. Zijn ook nog beide intensieve sectoren met nauwelijks grondgebondenheid.

Zo los je het mestprobleem etc. nooit op
robbies
Duidelijk, Komend jaar maar eens gaan oriënteren op een vleesveetak.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
oriënteren op een vleesveetak

Wil je de belastingaanslag drukken?
robbies
@Jack Rijlaarsdam anticiperen Jack.
+1
pietjepuk
@Jack Rijlaarsdam Is maar net wat de uitgangspunten zijn. Een magere koe vroeg in het voorjaar in Staatsbosbeheer landt brengt in het najaar leuk geld op. De kosten zijn minimaal.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pietjepuk:
Een magere koe

Waarom is die koe mager? En dan groeit 'ie opeens van kruidenrijkdom?
pietjepuk
@Jack Rijlaarsdam Omdat ik een prul boer ben. Heb jij altijd 350 kg + koeien voor de slacht? en ja ze groeien van dat gras dat komt vooral omdat er niet meer aan de spenen getrokken wordt. Als je het alleen van de toegenomen kilos moest hebben is het geen vetpot maar de kilo prijs gaat ook flink mee omhoog.
Jack Rijlaarsdam
@pietjepuk Koeien die hier geen 350 kg wegen, gaan dat ook niet worden bij SBB. Ieder z'n eigen plan, succes ermee.
Jaap40
@Jack Rijlaarsdam inderdaad, melkkoeien vet weiden in schraal natuurland 😩😩😩😩
Gaat hem niet worden helaas
labella
@robbies ik denk dat als je fosfaatrechten koopt het rendement groter is dan wanneer je je in het vleesvee stort.
cowboys
@labella misschien heb je het beter als je de fosfaatrechten verkoopt en weer begint met vleesvee.
Bietenbrug
@cowboys die fosfaatrechten kun je maar 1 keer verkopen en ik moet nog even tot mijn pensioen en vleesvee word je ook niet rijk van. Dus dat gaat hem ook niet worden.
cowboys
@Bietenbrug zijn degene die hun melkquota verkocht hebben en voor hun vrouwelijke jongvee vleesvee fosfaatrechten hebben gehad slechter af dan degene die door zijn gegaan met melkvee?
Bietenbrug
@cowboys misschien niet maar die wel doorgegaan zijn hebben ook fosfaatrechten gekregen.
christo2.0
Langzamerhand zullen velen gaan denken: wat wil ze eigenlijk wel? Zou het woord ja in haar woordenboek voorkomen?
+1
Achso
@christo2.0 ze is nooit getrouwd. Dus vast niet...
+2
cowboys
@Achso ik denk wel dat ze jaaahhaaaaaaaaaa gezegd heeft toen die ene keer dat ze gedekt werdt in Israël
+1
Frans Z.
@cowboys Vroeger alleen voeding gekegen zeker. Man,man wat een niveau.
En werd is met een d.
Pluto
Haar argument slaat echt nergens op. En het lukt ook niet om er een geloofwaardige draai aan te geven .Het is zo gecompliceerd geworden door elke keer weer aanpassingen dat ze door de bomen het bos niet meer ziet .Het is een vlucht naar voren zonder een oplossing .Je creëert er alleen een tweedeling mee in de veehouderij met nog meer vee gesleep over nog grotere afstanden . Dit kan nooit de bedoeling zijn!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schouten , lnv , vvd en vleesvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!