Pilot Grondgebondenheid geeft inzicht in haalbaarheid en mogelijke oplossingenOriginele beschrijving

De vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland ontving dinsdag 9 juli de resultaten van de pilot Grondgebondenheid. Het Kadaster en Wageningen Economic Research voerden deze pilot uit in de West-Achterhoek in opdracht van ZuivelNL.

 Pilot Grondgebondenheid geeft inzicht in haalbaarheid en mogelijke oplossingen (agri24.nu)

De vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland ontving dinsdag 9 juli de resultaten van de pilot Grondgebondenheid. Het Kadaster en Wageningen Economic Research voerden deze pilot uit in de West-Achterhoek in opdracht van ZuivelNL. - Download de Agri24 app

tobias-venhorst

Laatste  |  

Reacties

+5
slagroomvla
Geweldig, weer veel "werk" voor adviseurs en andere instanties die graag een graantje meepikken.. de melkveehouder als verdienmodel!

Wel grappig dat LNV op geen enkele manier mee wil werken aan deze definitie van grondgebondenheid, die gaan hun vingers niet branden aan de kringloopwijzer. Alleen lto/nzo blijven maar naast het bed zitten van de inmiddels klinisch dode kringloopwijzer... Hopelijk voor hun valt de stroom een keer uit!
j h p
@slagroomvla LNV wil alleen fosfaat/dierrechten snoeien.
Greetje
Inderdaad, bijvoorbeeld 10% minder vee is in één klap heel veel (veronderstelde) milieuproblemen minder. En ook veel simpeler te handhaven dan allerlei technische oplossingen
Dit is voor heel veel Nederlanders een heel logische gedachte, voor ons niet leuk, maar een realiteit om in je achterhoofd te houden.
nederlandse boer
@Greetje 'heel veel Nederlanders' ???????
Wat een onzin, je bedoelt een handjevol groene raddraaiers die zo'n gegil veroorzaken alsof het lijkt dat de halve samenleving dit wil. Het tegendeel is het geval.
j h p
@nederlandse boer Heel veel mensen krijgen, door de groene massamedia, alleen dat groene rad voor de ogen gedraaid, en zijn over landbouw, om het zacht uit te drukken, best wel onwetend.
Je wilt niet weten welke onzin ik al heb gehoord over bv glyfosaat.
Greetje
@nederlandse boer Dat handjevol schreeuwers wil een nederland zonder vee inderdaad en de meeste nederlanders vinden dat koeien en boeren er gewoon bij horen. Maar als er bijvoorbeeld 10% gekort wordt om schiphol te laten groeien, daar ligt echt niemand wakker van,dus ik vraag me af hoe reeel het is om ons daar maar continu tegen te blijven verzetten en met die onzin van kringloopwijzers en mestverwerking blijven komen aanzetten.
Voor een evetueel iets kleinere en grondgebonden melkveesector is er volgens mij een prima draagvlak voor ons in de toekomst in Nederland. Daar moet dat uiteraard gepaard gaan met opkoop van p rechten ipv stelen
Groen1
.
+3
christo2.0
Lto heeft het ''probleem'' grondgebondenheid zelf verzonnen. En nu gaan ze een oplossing verzinnen. Ik houd daar niet van.
jg
100 melkkoeien weiden op 10 hectare huiskavel om de weidepremie op te strijken .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , lto , nederland , grondgebondenheid en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!