Bouwprojecten op losse schroeven door stikstofuitspraak

1500 bouwprojecten op losse schroeven door stikstofuitspraak
rtlz.nl/algemeen/binnenland/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

jg
Stikstofruimte voor eigen volk of voor export van boter kaas en eieren ? (😀
casev
Heel goed nieuws. Destijds werd er ook een beetje lacherig over bijvoorbeeld de muskusrat gedaan. Totdat..... ze ineens de dijken gingen ondergraven. En toen kon er ineens van alles. Zal nu met die pas ook zo gaan, let maar op
Farma_boerke
Tsja het lijkt al duidelijk welke kant men opwil, en rtlz geeft ook wel een podium voor de bouwers en projectontwikkelaars want die hebben wel een oplossing:
“Die stikstof komt grotendeels van koeien, varkens en kippen, die onze oren uitkomen. Dat is het probleem. Maar het effect is: geen huizen meer bouwen. Iedereen die géén jurist is, denkt: dit kan niet waar zijn.”

We kunnen beter maar opletten, want wie zou de zondebok krijgen toegespeeld in dit dossier....
brabantboer1
We kunnen lang en en breed gaan vechten, maar waar het op neer komt is wel datgene wat fokkema zegt. We hebben er zat van, te veel koeien, te veel kippen en te veel varkens. Zij soeperen stikstof op en in de tussentijd kunnen wij niet meer ontwikkelen. Politiek gezien een hele simpele keuze. Kiezen om de landbouw overeind te houden betekent een stuk of 20.000 banen minder, of kiezen voor een nieuwe economische crisis. Want nu heeft het nog geen effect, maar wat denk je, als bijna geen enkel bouwproject meer plaats kan vinden, dan stort de complete bouwsector in en hoeveel mensen werken er in die sector. Een hele simpele keuze. Of we het willen of niet, maar we zullen om het algemeen belang te dienen in moeten leveren. Helaas...
+2
Weidezicht
@brabantboer1 inderdaad zal het zo gaan maar waarom komt er geen tegengas vanuit de sector. Veel burgers zijn klimaat kritisch en wij hebben best een verhaal met de kringloop. Ik heb gister onder dat NU.nl verhaal gereageerd en uitgelegd dat de landbouw als wisselgeld gebruikt gaat worden, uiteraard was artikel vanmorgen al van de hoofdpagina af, komt in mijn ogen door mijn soort reacties, die lusten ze bij nu .nl niet. Maar los hiervan, waar blijven de kranten pagina advertenties gesteund door onze grote melkfabrieken, voer leveranciers en andere die hun brood aan ons verdienen. Publiciteit en herhaling, als dat dan niet werkt, dan moeten ze ons (of eigenlijk jullie) maar gewoon dik uitbetalen voor elke kilo uitstoot die wij dan vrij maken). Uiteindelijk is de landbouw nog 1 van de weinige sectoren in nederland die daadwerkelijk produceren en van niets iets maken en zodoende werkelijk geld in de economie brengen d.m.v. de export. Vele andere sectoren zijn dienstverlenend of draaien alleen als de bv nederland geld te besteden heeft(bijv. De bouw) wij moeten ook de nadruk leggen dat we in de kern van de motor zitten. Zonder ons gaat die toch beetje rammelen uiteindelijk.
buorman
Dan moeten de projectontwikkelaars en/of overheden maar ammoniakrechten kopen van de stoppende veehouders.
En uiteraard moeten ze meer bieden dan de groeiende veehouder 😃
+1
Pluto
Ik blijf het belachelijk vinden . Een probleem maken van de stikstof uitstoot tijdens het aanleggen van de weg door de bouwmachines en de vervolgens de duizenden auto's die er overheen razen niet meetellen , want die betalen een de Shell pomp een cent extra als compensatie ?????.
van Ittersum
@Pluto wie heeft er trouwens middels een rechtzaak deze beer wakker gemaakt?
Pluto
@van Ittersum Milieu organisaties hebben de wet via het Europese hof er door gedrukt . En nu zijn het de zelfde organisaties die via de raad van state tot het eind hebben geprocedeerd om het weer van tafel te krijgen . Het klassieke verdien model ???. Zie het als de Tweede Kamer en kijk hoeveel ministers en of Kamer leden een juridische achtergrond hebben ??. Dit zou een breekpunt moeten zijn bij hun toelating !!.
van Ittersum
@Pluto ff googlen en toen had ik het.... trouw.nl/duurzaamheid-natuur/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!