Ondanks kritiek geen extra toezicht op fosfaathandel

De handel in fosfaatrechten is nu bijna 1,5 jaar op gang en dus is er nog sprake van een jonge markt. Melkveehouders zijn tot nu toe kritisch op het functioneren van de handel, zo blijkt uit een rapport van Ecorys, die in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is opgesteld.

Ondanks kritische kanttekeningen, is de groep onderzoekers niet op fundamentele problemen gestuit. "Daarom is het huidige markttoezicht door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voldoende in de opstartfase van de handel", luidt de conclusie. De onderzoekers adviseren om eerst meer ervaring op te doen met de huidige werkwijze.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , fosfaatrechten en fosfaathandel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0