20 Eigenschappen Van Een OndernemerOriginele beschrijving

Wat zijn de eigenschappen van een ondernemer? In dit artikel laat ik je 20 kenmerkende eigenschappen van een echte ondernemer zien. 20 Eigenschappen Van Een Ondernemer (stefansmits.nl)

Wat zijn de eigenschappen van een ondernemer? In dit artikel laat ik je 20 kenmerkende eigenschappen van een echte ondernemer zien.

mlkvhoudr

Reacties

+2
mlkvhoudr
Beste mensen ik erger me aan het feit dat de bedreigingen die op ons af komen hier steeds de boventoon voeren de laatste tijd.

Daarom vraagt man bijt koe u vandaag:

Wat maakt uw werk de moeite waard?
+1
verbi
@mlkvhoudr Ben het met je eens maar geeft wel aan hoe hoog het hier en daar zit.
mlkvhoudr
@verbi bij sommigen snap ik best dat ze daar niet op een positief verhaal zitten te wachten maar voor de meesten is t toch nog steeds een mooi beroep
+1
weurding
@mlkvhoudr bedreigingen leveren nu eenmaal meer gespreksstof op dan kansen
+3
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
bedreigingen leveren nu eenmaal meer gespreksstof op dan kansen

Een goed ondernemer maakt van bedreigingen kansen,bedreiging kun je ook zien als een aanslag op je comfortzone en daar is men meer bang voor om daar uit te stappen en de uitdaging aan te gaan om het anders te gaan doen
+2
verbi
@Jannus Mooie woorden waar de gemiddelde boer niks aan heeft Rabo en LTO praatjes.
+2
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
kansen

Die moet je ook voor je houden tot je ze verzilvert hebt 😉
+2
bio boer
@mlkvhoudr de grootste motivatie voor mij is resultaten zien dat is bij de meesten zo denk ik kan in verschillende dingen zitten financieel gezondheidvee/grond efficiëntie groei productie en ga maar door als ik hier dan weer paar mooie vaars kalveren glanzend en met brede rug hebt staan in dik pak stro dan wordt je daar gewoon blij van
+3
ted9
@mlkvhoudr Tegenwoordig ben je als agrarisch ondernemer pas goed bezig als je alles langs je heen kunt laten gaan wat persberichten betreft en je toch stiekem iets aan past om die plus op de mp te pakken.
mlkvhoudr
@ted9 dan heb ik ook nog wat te leren de meeste persberichten neem ik ter kennisgeving aan maar die over kalversterfte was ik wel even chagerijnig over
+2
matt
@mlkvhoudr Beste mensen ik erger me aan het feit dat de bedreigingen die op ons af komen

Ja en ik erger me dan dat er hier zoveel vervroegd stoppen op het moment,vele zouden nog graag even door geboerd hebben maar zien het gewoon niet meer zitten.
Door het gevoerde brabantse beleid.

Laat die boeren die achter in de 50 zijn,toch gewoon met rust en laat ze op
Zijn gemak nog even uitboeren,denk ik dan.
Maar nee ze worden gewoon weggepest..
Elvis
@matt de meesten die stoppen pakken het pensioen voor dat het verdampt is. P rechten zakken iedere dag
mlkvhoudr
@matt zou t zo blijven denk je nu de verantwoordelijke partijen waarschijnlijk niet meer besturen?
matt
@mlkvhoudr forum heeft zich zoals verwacht al teruggetrokken,zal er toch weer steun bij links moeten worden gezocht.
mlkvhoudr
@matt gevoelsmatig vind ik het brabantse beleid rechtstaat onwaardig dus dat chagerijn begrijp ik wel, maar als we ons laten verzuren door negativiteit als sector zijnde wint de tegenpartij
van Ittersum
@mlkvhoudr ben ik even blij dat ik daar nooit over hoef te nadenken. Het is er, het gebeurd gewoon , zo is het, klaar en zo simpel is het !
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum luctor et emergo 😉 maar ik weiger te verzuren door tegenslag dat is gewoon hoe ik in t leven sta. Ieder zn eigen karakter
+2
diezel
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
luctor et emergo

Lijkt me anno 2019 nu niet bepaald een opbeurende spreuk voor een al wat oudere veenweide-boer. 😄
+6
jan.1
Kijk maar is ff naar buiten,zon aan de hemel schijnt uitbundig,het voorjaar zit weer in de lucht.
We mogen het als boeren weer proberen een goed jaar van te maken,voedsel maken voor de burger en buitenlui,waarvan zeker 95 % zeer tevreden is over ons. Telkens opnieuw beloven we onszelf het weer iets beter te doen.....En elk jaar gaat het weer anders als we vooraf dachten, nooit saai dus....Dus collega,s laat je niet leiden door die 5 % maar geniet van die grote meerderheid die jullie op handen dragen.
cjw73
@jan.1 voorjaar?? Nog even en we moeten hier sneeuw scheppen. 🤔🤔
+2
de hoef
Quote Reactie van @cjw73:
hier sneeuw scheppen

hierv lag de hagel vanmiddag op de kuil die smorgens gemaakt was,heerlijk gevoel is dat
+1
van Ittersum
@cjw73 klaaaaaaag, hahahaha
cjw73
+1
m uut m
Ben ik blij dat ik geen echte ondernemer ben. Je moet nogal wat.
mlkvhoudr
@m uut m je kan nogal wat 😉
m uut m
@mlkvhoudr
Moeten of willen.
van Ittersum
@m uut m ik moet elke ochtend uit bed en mag daarna aan het werk, zo zie ik het
+5
burg
Het vrij wonen en op eigen erf afwisselde werk met dieren en het stukje eigen keuzes maken en daar de resultaten zowel positief als negatief van zien maakt t voor mij zeker de moeite waard. Van de week nog peuterschool met ouders op bezoek, als je die reactie's ziet van kinderen en ouders is doen we het in nederland echt niet verkeerd alleen moeten we ons verhaal vaker en beter vertellen!
hans1980
@burg het goede verhaal wordt vaak vertelt maar o.a. partij tegen dieren, groen slinks en ondemocratisch 1966 proberen keer op keer via kamer vragen het boeren onmogelijk te maken.
70 vragen over kalversterfte vermoed geen 1 vraag of cijfers wel kloppen..
Minder boeren voor CO2 onzin, alles om luchtvaart, industrie, consumenten te ontzien (wisselgeld)
D66 die problemen met Q koorts als reden ziet om de melkveehouderij in een record tempo "emissie arm" ? te maken
Vervolgens heb je de doordrenkte linkse media en scholen die klakkeloos Al Gore misvattingen over CO2 en methaan onzin reproduceren en zo de herkauwers maken tot milieu verpesters, erger dan vele grote SUV's en vele airmiles..
Deze onzin (volgens Gore zou half NL nu al onder water moeten staan) maakt tegen geluiden haast onmogelijk, feiten worden bewust verdraaid en consument wordt gemanipuleerd.
We hebben erg behoefte aan een sterk tegen geluid, dat boeren niet als milieu verpesters ziet maar als voedsel producenten en landschap bekleders ziet de trots moet ook van boven af komen niet alleen lachende kinderen op een boerderij bezoek (wat top is natuurlijk)maar ook vooral een politiek en media klimaat (geen weer) dat trots is ,dat is wat ik mis!
Nu zie ik soms kleine lichtpuntjes in electoraal NL door FvD die de milieu problemen niet zo extreem neerzet, zoals in speech Thierry zei dat hij trots was op Nederlandse boeren en genoot van het wisselende landschap, ook willen ze niet weten van directe link tussen CO2 en klimaatverandering, door sceptici en door continu terug corrigeren van IPCC rapporten is de gemiddelde temperatuur wereldwijd (gemeten door satellieten) eigenlijk de laatste 20 jaar niet gestegen, is de zeespiegel stijging niet versneld de afgelopen jaren (niet meer dan natuurlijk afgelopen 100 jaar ) groeid er weer ijs aan de noordpool , zuidpool is al jaren aan hef groeien met desondanks dezelfde hoeveelheid CO2 in de lucht.
Chinese wetenschappers zien 1-2 graden verschil in temperatuur als normale fluctuaties gedurende 500 jaar.
Co2 is groen gas , zorgt voor alle groen in de wereld!
hans1980
@hans1980 ook nog een reden om FvD te stemmen 'Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden'

ad.nl/binnenland/…
van Ittersum
@hans1980 oftewel of je nu links , rechts, zwart of blank bent. Diens brood men eet diens woord men spreekt. En vindt daar "de waarheid" maar eens in.
hans1980
van Ittersum
@hans1980 vandaar alle conflicten
burg
@hans1980 die partijen hebben alleen stem bij mensen die of tegen landbouw zijn of onwetende zijn en in hun verhaal geloven. Hoe meer mensen wij bereiken die ons verhaal zien en weer het goede zien in onze intentie's, hoe minder er daar van zijn.
+2
m uut m
@hans1980
Jij bent dus ook geen ondernemer.
+1
robbies
@m uut m 99% van de melkveehouder is geen ondernemer.
Jannus
Quote Reactie van @robbies:
99% van de melkveehouder is geen ondernemer.

Vertel...
Erco
@robbies maar jij wel zonder twijfel? 😂
robbies
Quote Reactie van @Erco:
maar jij wel zonder twijfel?

allerminst
Frans1
@robbies waarom niet?we voldoen toch behoorlijk aan het profiel,en wil je de zaak aan de loop houden zul je toch wat moeten ondernemen zo nu en dan.
+1
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
waarom niet?we voldoen toch behoorlijk aan het profiel,en wil je de zaak aan de loop houden zul je toch wat moeten ondernemen zo nu en dan.

We geven de melk mee en krijgen te horen wat ze ervoor geven en als we iets willen dan zegt men: dat kost het. Binnen die bandbreedte verdienen we onze boterham, zonder fatsoenlijke uurvergoeding - die past bij onze kennis en kunde. Elke ander specialist rekent zomaar 100 euro+/uur - of rente op geïnvesteerd vermogen. Als je het dan in stand houdt en je verpatst de boel aan het einde van je carrière, dan lijkt het allemaal heel wat dat je verdient hebt. Maar de invloed van je ondernemerschap is daarin beperkt. Wil je het doorgeven, dan moeten de rest van de kinderen namelijk al een serieuze veer laten, anders is het al niet meer rendabel te rekenen voor de opvolger.

Je kunt het ondernemen noemen, maar het is grotendeels liefhebberij en emotie dat ons drijft. Maakt ook niet uit. Ik wil ook geen ondernemer zijn. Net als de meeste zelfstandige timmermannen of metselaars zich liever geen bouwondernemer noemen, maar gewoon timmerman of metselaar
+2
bio boer
@robbies volgens mij wordt er hier en daar nog best leuk verdiend vooral de bedrijven die het net anders doen dan anderen dat is toch ook wel beetje mijn insteek als je iets doet wat alle anderen ook doen dan ga je daar niet veel mee verdienen
mlkvhoudr
@bio boer eigen kop volgen 👍maar dat is nog niet zo simpel soms en kost soms ook best wel wat geld maar dan heb je t wel meegemaakt👍
+1
Frans1
@m uut m dan waren het allemaal kansen geweest he 😎
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!