Marc Calon: 'Aversie tegen EU is bedreiging'

Boeren en tuinders zijn de regelzucht van de politiek zat en smachten naar erkenning voor de bijdrage die ze leveren aan de BV Nederland. Dat zegt Marc Calon. De voorzitter van LTO Nederland put echter geen hoop uit de recente verkiezingsuitslag. 'Het politieke speelveld versnippert verder en de opkomst van populistische en protectionistische partijen in Nederland en Europa vormen een bedreiging voor onze exportpositie.'
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

Deel dit topic

Reacties

+20
christo
De grootste bedreiging is de lto. Een zieke club die in bed ligt met alles en iedereen en vergeten is wat een belangenbehartiger niet hoort te doen. En dan maak je je eigen probleem.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
bedreiging

LTO kan van deze "bedreiging" toch wel een kans maken? 😀
christo
@kanniewaarzijn 😂 Normale mensen zouden dat kunnen:😁
Bietenbrug
Een beetje druk op Brussel zetten kan geen kwaad.
+1
Albert Altena
Toch vreemd dat je nu pas iets van Calon hoort
+2
Erik,1979
@Albert Altena ik heb teveel van die kerel gehoord. Begint bij gerotzooi bij woningbouw coöperatie naar onder andere schelden op i&r fraudeurs daarna buik vol.....
+1
Herbert
@Erik,1979 en daarna ook nog even een vermomd stemadvies uitbrengen
+1
cowboys
@Albert Altena er is geen sneeuw meer om in te pissen
Melkboer16
Je kunt schoppen wat je wilt allemaal maar hij heeft wel gelijk!
Calon is lid van de PvdA en dat is de enige partij waar we op links wat mee kunnen! Kan alleen maar handig zijn!
En wat heeft de landbouw nou te verwachten van Baudet!
Die kent de landbouw niet eens en als Bleeker hem gaat souffleren dan komt het helemaal niet goed!
Kijk dan eens naar onze westerburen wat voor een puinzooi het daar aan het worden is door de Brexit en dan is Engeland qua landbouw nog niet eens zelfvoorzienend!
+2
christo
@Melkboer16 Ja! DE partij van van Dam! Uitermate geschikte partner om de sanering die onder van Dam is ingezet definitief goed op de rails te zetten!
m uut m
@christo
Linksom of rechtsom er wordt teveel mest geproduceerd in Nederland. De mest productie aanpassen aan de daadwerkelijk plaatsingsruimte ruimte is de beste oplossing. Dat verkleinen van de veestapel is dan ook geen enkel probleem .
+2
CorP
Quote Reactie van @m uut m:
De mest productie aanpassen aan de daadwerkelijk plaatsingsruimte ruimte is de beste oplossing

of de plaatsingsruimte aan de mestproduktie.. Het groeiseizoen wordt door de klimaatverandering immers langer..
christo
@m uut m Ga eens de moeite nemen om de debatten te volgen in de kamer. Daar praten ze over een reductie van 80%. Als alternatief voor vleesconsumptie gaan we 2 glaasjes PP melk drinken en we eten broodjes zeewier.
m uut m
@christo
Ik zou niet weten waarom.
+1
@m uut m Gewoon de normen met 30% verhogen.
Jowi
@Melkboer16 Kunnen ze Hans Wiegel ook wel voorzitter maken van de FNV
De VVD is ook een partij waar PvdA wat mee kan.
Eens kijken of die werknemers net zo reageren als de LTO leden.
+2
ej-van-de-voort
@Melkboer16

Je gelooft serieus dat nl als im/export land ooit het uniesysteem zou kunnen verlaten als de rest blijf? Waar baudet meer op mikt als ik de toon zo proef is minder brussel/eu, en meer terug naar eeg systeem. Om daar ooit te komen moet je wel wat harder inzetten om in onderhandeling water bij te kunnen geven, maar het nexit word em mi deels door de media en politieke collegae nagedragen.

Oh ja, en pvda...we hebben sinds een jaar of wat een partijbons in de omgeving wonen...dat stukje links heb je net zo min wat aan als de rest.
robbies
@ej-van-de-voort
Quote:

Oh ja, en pvda...we hebben sinds een jaar of wat een partijbons in de omgeving wonen...dat stukje links heb je net zo min wat aan als de rest.

Ik veronderstel dat deze wel wat vluchtelingen in huis hebben
christo
@robbies Die af en toe in hun inbox kijken en daar dan antwoord op geven?
ej-van-de-voort
@robbies

Wat denk je zelf?😁
Heeft er wel ruimte zat voor, groot landhuis/klein kasteel. Heeft er eerlijk is eerlijl behoorlijk geld in gestoken qua renovatie, maar daarna ff geprobeerd om met een ‘vrijwilligersactie’ zn tuinopknappen te kunnen regelen😅
+2
robbies
@ej-van-de-voort dan moet Marcel van Dam jouw buurman zijn. Salonsocialist van het ergste soort. Allemaal gelijk, maar wel na hem
ej-van-de-voort
@robbies

U mag niet meer raden😁 overigens niet de buurman, hij zit in oosterwolde, wij andere kant oldebroek😅
+2
verbi
@Melkboer16 Je spoort niet PvdA Dijksma,Van Dam dan even verder Brinkhorst Van Aartsen ze hebben de hele sector om zeep geholpen om zelf hogerop te komen. Baudet wil niet uit de EU maar het moet gewoon anders heeft niks met nexit of brexit te maken . Maar met dit zooitje wat er nu zit is het gewoon koud saneren die boel. En m uut m ben je in een sprookjesbos of zo de normen per dier kloppen gewoon niet in de REST van de EU zijn de normen allemaal hoger waarom hiert niet? Onze grond brengt meer produktie en er mag minder op. En ze willen niet minder dieren nee ze willen GEEN dieren in Nederland. Maar laat me raden je heb het beste met de sector voor, maar dit zal jou toevallig wel heel goed uitkomen. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Ik had je toch wel wat hoger in geschat valt me wel tegen.
hans1980
@verbi dagelijksestandaard.nl/2019/03/…

Klimaatdrammers (en Calon) krijgen tegenwind geen reductie van runderen wat de rest wil
m uut m
@verbi
Juist niet ik gun iedereen een boterham.
+1
weurding
@m uut m ook beleg?
m uut m
@weurding
Ja onder het motto van niet meer maar beter.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @verbi:
Onze grond brengt meer produktie en er mag minder op.

Dat mag je even uitleggen, volgens mij zijn er maar een paar plekken in de EU waar er meer dan 170 kg N op een hectare mag, en daar is NL er een van.
+15
Colan is een old wief , hij moet alleen nog een paar tieten hebben !!! Er is helemaal geen spraken van dat NED. uut de eu wil stappen. MAAR het domme gedram moet afgelopen zijn, methaan /lachgas/huilgas/ mosterdga/ butagas/ amoniak enz enz, 150000 koeien vermoorden onder leiding van LTO/NZO/RABO/RFC daar kun je trots op zijn. En mister colan hoeveel fosfaat spoelt er nu minder uit per /HA moet je onderhand toch wel uitgerekend hebben ???Kotsmisselijk word je van al deze bedachtte problemen.
+1
Pluto
De EU hangt te veel naar het Derde Rijk . Uitspraken van Trusk als Let them go to hel geven ook al een hint in die richting. De van oorsprong goed bedoelde vrij handel overeenkomst is verworden tot een corrupte bende die er alles aan gelegen is achter de schermen te regelen !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0