NOS nieuws

Het Nederlandse landschap is dood, geen dier of plant te bekennen.

Deel dit topic

Twentsch Land

Laatste  |  

Reacties

+1
diezel
Alle reguliere media lijken gezamenlijk wel een offensief gestart te zijn zo voor aanstaande verkiezingen.

Regionale Persgroep-dagbladen allemaal met een extra "klimaat"-special,
Nu.nl : " Nederland heeft al zes jaar geen winter met strenge vorst"
Trouw: " Minder koeien en minder melk is noodzakelijk in strijd tegen klimaatsverandering"
Morgen een (grote) klimaatmars met Yasser/Rob en nog wat van dat gepeupel in Amsterdam.
dwers
@diezel Friesch dagblad, Mestinjectie schaadt worm en weidevogel.
+2
Weidezicht
@dwers dat onderzoek stond ook in Trouw geloof ik. Ergens stuk van gelezen. Het injecteren is funest voor het land en de wormenstand. Mede door dat snijden in de grond droogt de zode uit en verdwijnen de wormen in de bovenste laag. Ook wordt die laag zo hard dat de vogels er niet met de snavel in komen. Op zich nuttig onderzoek om de ketsplaat weer te promoten. Pakt LTO wel op denk ik......
matt
Quote Reactie van @diezel:
Regionale Persgroep-dagbladen allemaal met een extra "klimaat"-special,

Zie de naam Bart strengers “pbl” onder de geraadpleegde staan.
hans1980
@diezel landbouw is de zondebok , we hebben behoefte aan tegengeluiden geen meedrammers
familie pelle
Daaar gaaaaaan we weeeer......zucht....
Twentsch Land
Alle reguliere media lijken gezamenlijk wel een offensief gestart te zijn zo voor aanstaande verkiezingen.

Het komt idd de laatste tijd van veel kanten, echter 1 voordeel....je weet wat je aan ze hebt nu ( nog ) duidelijker kleur wordt bekent.
+1
diezel
@Twentsch Land
Had de deelnemers aan die klimaatmars van morgen al over één kam geschoren. Blijken er ook boeren mee te gaan doen die windmolens en zonne-weides willen plaatsen. 😄
nos.nl/artikel/…
mlkvhoudr
@diezel tenminste 1 die zn verstand gebruikt
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
tenminste 1 die zn verstand gebruikt

nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…
mlkvhoudr
@sorry je zegt je te verdedigen als ze je bedreigen, ik had t niet als bedreiging gelezen maar schijnbaar mag dit niet
Coen
@diezel , climate-change is al jaren aan de gang, agri ondervindt daar zeker de negatieve gevolgen van maar aub doe het gezamenlijk met omringende landen en in alle sectoren, dus ook scheepvaart en luchtvaart.
+2
diezel
@Coen
Laat je niet inpakken @Coen?
Je gaat weersomstandigheden die regionaal en tijdelijk van aard zijn toch hopelijk niet verwarren met klimaatverandering.
Jij hebt als "oudere" 1976 toch ook bewust meegemaakt?
Was de tijd dat de klimaatalarmisten het over "Global Cooling" hadden. Via "Global Warming" en "Climate Change" (verandering) is het nu "Climate Disruption"(verstoring) geworden. Zodoende valt nu elke afwijking van het normale weerpatroon eronder.

Voel me wel zo prettig in het kleine "complot"-kampje na een interessant zaterdag tv-avondje .. 😄
+2
mlkvhoudr
@diezel je moet je als sector niet alle schuld in de schpenen laten schuiven maar dat wij/zij vijandsdenken brengt ons niks. De focus zou wat mij betreft er dan ook op moeten liggen op positief naar buiten brengen wat wij als sector doen en wat je als individuele melkveehouder zelfdoet . Wij hebben dit jaar paar insectenhotels gekocht en aan kalverschuur gehangen, en gaan paar hoekjrs op erf bijenmengsels zaaien. Dat zet ik dan wel op fb dat we dat doen om beetje positieve pr te regelen voor de sector. Ik vind dus ook dat boeren veel meer dit soort kleine zaken waar je giede pr mee kan maken veel meer energie in zouden moeten stoppen ipv steeds de energie in de tegenpartij stoppen. Wil niet zeggen dat je in online discussies niet op een positieve manier geen tegengeluid maglaten horen.

Denk ook bijvoorbeeld aan een gras klaver perceel wat je toch al hebt dat is naar de buitenwereld tegenwoordig een kruidenrijk grasland
+2
mlkvhoudr
@mlkvhoudr kleine toevoeging nog : we kunnen als sector ook zelfbeslissen om de negatieve kanten zoals groenbemester met glyfosaat dood spuiten gewoon te verbieden. T is nergens goed voor dat kan prima mechanisch vernietigd worden die groenbemester
+2
diezel
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
je moet je als sector niet alle schuld in de schpenen laten schuiven maar dat wij/zij vijandsdenken brengt ons niks.

Besef één ding goed.
Tot een paar jaar terug stond de melkvee-sector bij > 90% van de burgers in een goed daglicht.
En toen is koning Boudewijn Poelmann zijn knip gaan trekken. Honderden miljoenen anti-dier reclame-budgetten. Alle bekende gezichten van NPO/RTL hebben (grote) financiële bindingen met de PostCodeLoterij.
Jij kan zoveel bijenkastjes plaatsen en bloemenrandjes zaaien als je wil.
Als Poelmann c.s. wisselgeld moeten hebben voor komende Klimaatwet dan, vermoed ik, jullie sector zwaar aan de beurt komt. Pieter van Geel ( RvC Goede Doelen. 2,5 ton) is natuurlijk niet zomaar aan komen waaien als voorzitter klimaattafel Landbouw.
En dan komt het 10 kleine negertjes-verhaal op de proppen...……..
- Nee, zit niet in Brabant. - Nee, zit niet in de veenweide, - Nee, zit niet in Wetland A'dam, - Nee, zit niet in nieuwe laagvliegroute, -Nee, heb voldoende huiskavel.....etc.
+1
mlkvhoudr
@diezel snap ik wel dat t grote geld regeert qua influecing zoals dat tegenwoordig schijnt te heten, toch blijf ik liever niet hangen in dat negativisme.
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr en zo kun je in ieder geval voor je eigen bedrijf aangeven dat er ook wat gedaan word aan de natuur en ik wil die ook graag in stand houden. Ik geniet van de natuur om me heen
weurding
@diezel kreeg net een app waar een windmolen op een stal gevallen was.... ergens in Friesland... komt ook weer narigheid van😉
CorP
@diezel die man is nogal een vreemde kwibus, heeft ook vreemde ideën
hans1980
@diezel vroeger noemde men zulke groeperingen sektes...
+3
hans1980
NOS is gekleurd gewoon linkse propaganda! Daarna het weer met onze klimaat profeet hiemstra . .
+1
bertusdebeer
Het word met gemak tijd voor een hongerwinter ik word hier zo gek van!!
+1
kalverhouderij
Nou.. niet alleen de nos is gekleurd hoor... rtl nieuws ook wel bekijk het volgende filmpje ( even naar beneden scrollen daar staat het filmpje) : rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/… of deze :
buiten de hele, halve, en totale onwaarheden zijn beide gepresenteerd door sanne boswinkel dan denk je, die mevrouw moet gewoon de autocue voorlezen.... nou... lees deze collum dan maar eens...rtlnieuws.nl/opinie/column/… het lijkt er op dat deze mevrouw een diepgewortelde afkeer jegens de totale landbouw heeft. of gewoon een heleboel aandelen in de vegetarische slager dat zou ook nog kunnen ...
groeier
@kalverhouderij
In Nederland is totaal geen ruimte voor meer natuur, alleen maar veel minder, als nog meer buitenlanders op ons land af gaan komen loopt alles muur vast.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!