Schade I&R-blokkades

LTO wil helpen aantoonbare schade te claimen. Zie de link.

Hier ook een excuusbrief gehad. Wat kalveren twee weken langer gehouden en eentje was volgens de v3-norm te oud, heeft dus een ander baasje gekregen. Schade lijkt me te overzien. Wie biedt meer?

Lees meer »

Deel dit topic

Jack Rijlaarsdam

Laatste  |  

Reacties

puddingbroodje
Geen kosten voor dna onderzoeken?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puddingbroodje:
Geen kosten voor dna onderzoeken

Nee, alle 5 tweelingen lagen in het mesthok of al geslacht. Niets gehoord van de mesters, dus gaven de dierblokkades op dat moment geen problemen met geplande afvoer. De aangemolken verwerper werd gewoon gemonsterd en was netjes bloed getapt op de verplichte Brucella en de rest van de gecertificeerde santekraam. Dat was blijkbaar afdoende bewijs dat er niet te kwader trouw was gehandeld.
Koeien boertje
@Jack Rijlaarsdam hoelang heb je er mee bezig geweest met dat gezeur en over de consequenties nagedacht.
Hahahaha je zou er emotionele schade aan overhouden als je in dat schip zit en alles redelijkerwijs volgens de regels doet
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Koeien boertje:
hoelang heb je er mee bezig geweest

Paar uur aan de telefoon zitten wachten, info scannen en opsturen, regelmatig I&R checken of de blokkade al was opgeheven en veel op het prikkebord om emotioneel te ontladen. Zijn best wat uurtjes in gaan zitten.
Weidezicht
@Jack Rijlaarsdam 10 uurtjes a euro 35. Is toch redelijk? Beetje bekeuring voor onschuldig foutje is al hoger. Betalen. Moeten ze maar opletten. En imago schade want die is veel hoger al is dat lastig aan te tonen. Kan excuusbrief als ingezonden stuk in landelijk dagblad?
+2
Twentsch Land
@Weidezicht

â‚Ŧ35,- 🙃 Moet â‚Ŧ 110,- per uur bij....dat is voor hedendaagse begrippen het minimale voor een allround manager.
weideboer
Sommige prikkers hadden hier wekenlang de "overtuiging" dat ze opgesloten zouden worden, opgehangen of verketterd op het plaatselijke dorpsplein.

Tot heden nog niemand gehoord of gelezen die daadwerkelijk voor het hekje heeft gestaan, hoe zit het hier met de prikkers.
slagroomvla
Quote Reactie van @weideboer:
Tot heden nog niemand gehoord of gelezen die daadwerkelijk voor het hekje heeft gestaan, hoe zit het hier met

De werkelijke fraudeurs met tweelingen, moeten die nog voor de rechter komen? Nog nooit wat over gelezen.
Erik,1979
@slagroomvla was denk ik een afleidingsmanoeuvre om de fosfaat problematiek op de achtergrond te krijgen. Ik durf er gif op in te nemen dat de mensen met de grootste mond over de tweelingfraude het meest corrupt gehandeld hebben rond de invoering van de fosfaat rechten.
+1
de jonge
Eerst zit de lto op de landelijke televisie de boeren gigantisch af te vallen en nu zullen ze weer net doen of nemen ze het voor de boeren op. wat een aanfluiting
+3
siebes
De schade valt op zich mee. Behalve dat het me 15 uur heeft gekost om een fout van hun zijde te laten herstellen .
Ik vind het veel erger dat deze vermeende grootschalige fraude de hele sector in discrediet heeft gebracht.
Verder heeft de minister de fosfaatexcretieproef om deze reden afgeschoten. Sectoraal een flinke schadepost.
Daarnaast vind ik het ronduit ergerlijk dat wij gelijk een gigantische boete krijgen indien er een fout gemaakt wordt en het minsterie amper sorry kan zeggen.
robbies
@siebes gewoon een factuurtje sturen voor verleende diensten. 15 uur a 100 euro.
+1
Albert Altena
Er zijn vorig jaar 75 boetes uitgedeeld op I&R fouten.
Het jaar ervoor 71. En toen was er van tweelingen nog geen sprake.
Een rekensommetje leert mij dat er dus vier bedrijven gesjoemeld hebben met tweelingen.
Wat dus een heel ander getal is dan 7700.
+2
van Ittersum
@Albert Altena als dat de eindconclusie is misschien dat sommige prikkers ook even voor de spiegel kunnen gaan staan en zich afvragen; is het, in alle oprechtheid wel helemaal terecht geweest hoe bepaalde personen of instanties hier toen zijn neergezet. De emotie heeft overduidelijk niet de beste kant van een aantal prikkers naar boven gehaald.

Weet wel gebeurd niet.
pietjepuk
@van Ittersum weer terug van weg geweest?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pietjepuk:
terug van weg geweest

Per ongeluk op verkeerde account gereageerd, zo lijkt het.
pietjepuk
@van Ittersum weer terug van weg geweest?
Erik,1979
@van Ittersum welkom terug 👍👍👍
Erik,1979
@van Ittersum ik vind het nog steeds schandalig hoe melkveehouders toen zijn neergezet. Een mens is pas schuldig nadat zijn schuld bewezen is. Een boer is schuldig als iemand van de 6.000.000.000 mensen op aarde een verdenking uit spreekt. En dan is het nog erger als iemand vermoorden. Misschien menen wij iets anders. Maar ik vind dat iedereen die deze mensen beschuldigd hebben we volgende keer goed moeten nadenken over het afvallen van hun collega's. Een normale melkveehouder heeft niet de intentie om de wet te overtreden. Die wil zijn geld verdienen met het houden van dieren op een duurzame manier. Dat moet naar mijn mening iedereen als eerste bedenken als er iets misloopt.
Koeien boertje
@Erik,1979 schouders ophalen heeft ie jou toch geleerd
+3
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
als dat de eindconclusie is misschien dat sommige prikkers ook even voor de spiegel kunnen gaan staan en zich afvragen;

Als dat de eindconclusie is, dan moet Calon als eerste voor de spiegel gaan staan. die ging vrolijk mee in het sentiment. Van een boer mag je emotie verwachten, van een gelouterde bestuurder verwacht ik een afweging van feiten voordat er een oordeel komt. Ik veronderstel dat je ook even belerend naar Zuurdijk hebt gebeld? Of ga je eerst naar de boeren wijzen?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!