Focus planet 2019

Zie dat je geen punten meer krijgt voor celgetal, BVD en IBR.

Kan ik nu het abbonement van BVD en IBR opzeggen of is dit nu verplicht als basiseis?
pietjepuk

Laatste  |  

Reacties

puntertje
Ha ha, bij nieuwe eisen gaan ze andere eisen niet afschaffen natuurlijk. Het wordt wel altijd verteld dat de zaken geëvalueerd worden en er, indien mogelijk, in wordt gesneden, nou ik heb wel eens gevraagd of ze daar een aantal voorbeelden van konden noemen, drie keer raden....
dwers
Volgens mij vallen die eisen nu onder de verplichte koekompas, 1 keer per jaar met dierenarts.
Zijn je resultaten wat uit het lood, dan krijg je op je flikker. 🤢
+1
puntertje
Quote Reactie van @dwers:
1 keer per jaar

zal dan wel snel 2, 3 en dan 4 keer worden.
dwers
@puntertje mij is verteld door veearts dat koekompas in combinatie met cdm, de bedrijfsgezondheidsplan vervangt en van 2 x per jaar naar 1 x per jaar gaat.
Zal wel zo zijn als wat buitensporig op bepaalde onderdelen bent , dan zul je wel vaker visite krijgen.
+1
cjw73
Ibr en bvd zijn inmiddels verplicht dus daar kom je niet meer onderuit.
de Haas
@cjw73 werkt A Ware ook met koe kompas?
+2
cjw73
@de Haas yep
+2
van Ittersum
@cjw73 daarom, als het regent bij u gaat het bij ons ook regenen , visa versa.
+4
George
Koekompas? Focus Planet? Wanne kwats allemaal.
+3
Noorderling
@George draait allemaal om het verbeteren van het technisch resultaat en dat levert altijd geld en arbeidsbesparing op.

Als je je geld wilt verdienen met kantjes er af lopen kun je beter solliciteren bij de gemeente.
+2
George
Quote Reactie van @Noorderling:
raait allemaal om het verbeteren van het technisch resultaat en dat levert altijd geld en arbeidsbesparing op.Als je je geld wilt verdienen met kantjes er af lopen kun je beter solliciteren bij de gemeente.

Ja jij bent geschikt.
Met zulke kunnen ze wat , sturen je met een kluitje het riet in.
van Ittersum
@George valt de laatste tijd wel op het verschil tussen de aantal gefrustreerde prikkers en de prikkers die het licht nog steeds zien. Ben maar zo brutaal om mezelf maar bij de laatste groep te plaatsen, de één zal het struisvogelpolitiek noemen , een ander domme blindheid maar ik voel alles als , het zij zo, inhaalslag, het raakt me nog niet, zit op de goede weg, tis maar het achterhuis. Anders weet ik het ook niet te benoemen
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
struisvogelpolitiek

Daarom kunnen ze oeverloos doorgaan met de grootste onzin doordrukken. Sterker nog.....ze hoeven niet eens te drukken!
+2
BoerBart
@van Ittersum
Ik voel met je mee. Ik kan het steeds moeilijker opbrengen om positief te prikken.
Er komt erg veel narigheid op ons af. Teveel, om iedere keer positief te beantwoorden.
+1
Arum
@BoerBart Het komt pas weer goed als Nederland een importland word,er is gewoon nu teveel van alles!
+4
Herbert
@BoerBart ik zit te wachten op het moment dat iemand met voldoende connecties eens een flinke opstand organiseert. Alle boeren zijn er zo langzaam aan spuugzat van en het is hoog tijd dat dat eens duidelijk gemaakt wordt aan de hoge heren. Zat boeren die daar aan mee willen helpen alleen moet dat balletje eerst gaan rollen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Herbert:
spuugzat

En laat dat nu net de bedoeling zijn van de hoge heren. In Boerderij stond jaren geleden eens een reactie van iemand onder een artikel die zei: "ik heb onlangs op een verjaardag een ambtenaar gesproken en die vertelde dat men de boeren in dit land niet weg kon sturen en dat men daarom de regelgeving wel zodanig zou maken dat ze vanzelf wel zouden stopppen/vertrekken". Welnu, dat is nu precies waar ze mee bezig zijn.
+1
vaak
@Herbert Ik heb toevallig vanmiddag bij de firma Cranenbroek een geel hesje gehaald dus het kan beginnen.
+10
dwers
@van Ittersum ja jij vind alles wel best als RFC zegt dat alle koeien wekelijks gedoucht moeten worden, dan gaat van Ittersum wekelijks zijn koeien douchen.
kanniewaarzijn
@dwers En velen met hem!
+7
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
alt de laatste tijd wel op het verschil tussen de aantal gefrustreerde prikkers en de prikkers die het licht nog steeds zien. Ben maar zo brutaal om mezelf maar bij de laatste groep te plaatsen,

Ik heb er weinig of geen last van , maar ik kan me wel opwinden over het feit dat ze telkens de regelgeving , controles en dergelijke opvoeren en baantjes creëren over de rug van de boer en er nooit iets tegenover staat. De meest waanzinnige termen en afkortingen worden gebruikt om het interessant te laten klinken en het is vaak gewoon onnozel nutteloos gehoerzak op niks.
Ik ben nog steeds iedere dag blij dat ik er vanaf ben maar leef mee met degene die het wel moeten doen.
+4
van Ittersum
@George ik heb het ook niet bedacht, maar blijf het steeds weer zeggen. De boeren hebben dit kennelijk zelf gewild(en nog steeds) met hun verdeeldheid. Waarom lukt het de linkse organisaties het wel om hele bevolkingsstammen in beweging te zetten en te beïnvloeden en wij hun niet weten te overtuigen. En ga nu niet in de kleine details zitten te zeuren ( voor de lezers) maar bekijk in het grote geheel, hoe kan dit , hoe kon dit zo ver komen. En als je dat weet, weet je de oplossing ook.

Ik ben er ook niet blij mee, maar voor mezelf zoek ik de grens maar niet op van mega, randje van de regelgeving, extreem in de schuld steken enz. Immers je bent dan een te makkelijke prooi die in de hoek staat en nergens anders heen kan .
+5
jan w
@van Ittersum
Op zich zijn regels niet zo erg. Maar er zijn ook wel regels waar ze een prijskaartje aan konden hangen. Als men bij RFC een directeur aanneemt , stelt men ook eisen aan een dergelijk persoon. Die verdienen ook meer dan pietje op de werkvloer.
Waarom moeten wij als boeren dan bijna voor niks werken en extra eisen kosten ons zelfs geld.
Als ze voor weidegang meer uitbetalen is prima, maar dan moet dat geld wel uit de markt komen. En niet een deel ervan bij de melkveehouders worden ingehouden en of gejat worden bij de collega's die niet willen en of kunnen weiden.
+2
dwers
@jan w ben bang dat het geld inhouden ook gaat gebeuren voor de planet proof melk.
+1
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
Waarom lukt het de linkse organisaties het wel om hele bevolkingsstammen in beweging te zetten en te beïnvloeden en wij hun niet weten te overtuigen.

Verdiep je maar eens een beetje in het bedrijf Novamedia en de achtergronden van Neerlands machtigste man, Boudewijn Poelmann. Met directe lijnen naar alle media- (wereld)politiek-koninklijk huis...
Waarom denk je dat juist Pieter van Geel voorzitter is geworden van de landbouwtafel in het klimaatberaad? Wat denk je? 😞

bankgiroloterij.nl/over/organisatie/…
vriendenloterij.nl/over-ons/….
fondsenwerving.nl/nieuws/bericht/…
de Haas
@diezel er worden wel overdreven zwaargewichten ingezet om enkel boertje te pesten. Of zou er een nog hoger doel zijn?
+1
diezel
Quote Reactie van @de Haas:
Of zou er een nog hoger doel zijn?

Google maar eens op "Clinton Foundation + Postcodeloterij" en zie wat voor mondiale ranzigheid je allemaal tegenkomt.
p.s. Zelfs de Nederlandse Staat is groot-donateur ( Shell==> Oranjes)

Het hogere doel van de EU wordt stilaan ook steeds duidelijker en heeft behoorlijk wat raakvlakken met bovenstaand. Het leegroven van het Westen door de migratiemachine extra aan te zwengelen ( Marrakesh)
de Haas
@diezel de familie Clinton zijn een stel corrupte zwijnen aanbeden door de NPO, verdere details bespaar ik me liever. De Oranjes al niet veel beter. En maar met z'n blije bakkes op tv wc pot werpen. Ze schijten op het volk.
+1
diezel
Quote Reactie van @de Haas:
aanbeden door de NPO

Ach, je geeft ze 40 miljoen extra en Rutte 3 heeft gewoon zijn eigen kritiekloze tv-zenders.
Geef als NPL alle bekende gezichten van de commerciële 1-2 ton/jaar en je kan 95% van de Nederlanders gewoon AlLES wijsmaken. 😞
Wie de media beheerd is de baas in een land
mediacourant.nl/2018/02/…
+1
van Ittersum
@diezel aannemen zo'n kerel. Andere bonden uit de het mkb snappen dit ook. Die leggen voor die gasten met alle plezier een paar miljoen neer voor zo'n gast, feitelijk hun goedkoopste werknemer. En dat snapt de meerderheid kennelijk hier niet. In de bouw, metaal, transport overal concurreren ze elkaar van de straat af maar tegelijk zijn ze wel lid van dezelfde organisatie omdat ze snappen, zonder hun zijn we sws niets. En dat ondanks die organisaties ook de meest beroerde eisen voor hun leden voorstellen. In dat opzicht had die Rabobankman gelijk, het MQ heeft ons lui ( in denken) gemaakt. Als we deze weg die nu als ware in geslagen is, 15 jaar geleden al in geslagen waren en elk jaar een klein stukje gedaan hadden , geen boer gekraaid had. Maar ja, wat we toen niet wisten, weten we nu.
+4
Noorderling
@George
Wanneer koeien ouder worden met minder jongvee levert meer op, IBR/BVD vrij zijn is altijd lonend, laag celgetal idem, energieverbruik een beetje drukken kan met bepaalde investeringen ook (fiscale) voordelen opleveren. Kalveropfok met weinig uitval en medicijngebruik zou ook ieders doel moeten zijn. Alleen het puntje natuur&landschap kan in bepaalde regio's discutabel zijn vanwege grondprijzen en opties van verhuur van grond wat meer oplevert.

Ik ben benieuwd bij welke van bovenstaande punten het financieel lonend zou zijn om de boel te verzaken en geen goede (technische) resultaten te behalen. Dat ik er een paar euro aan over houd is mooi meegenomen, je zou alleen al uit eigen motivatie bovenstaande punten constant moeten willen verbeteren. Dat begint met meten en registeren, als dat automatisch gaat is dat toch mooi meegenomen?
+1
George
@Noorderling
Al die zaken moet je voor jezelf zo goed mogelijk laten draaien zonder dat je daar andere verantwoording voor af hoeft te leggen in de vorm van misselijkmakende kostprijsverhogende controle-instanties.
+1
dewittemotor
@Noorderling Fout, draait erom om stropdassen aan het werk te houden over jou rug
van Ittersum
@dewittemotor moet je zorgen dat je ook mensen in dienst hebt die die stropdassenmensen kunnen neutraliseren. Oplossing weten we allemaal wel, maar dat kost geld, eigen belang en we zijn te laat begonnen. Andere redenen kan ik niet (meer) bedenken. Als je weet dat de groep die tegen je is steeds groter en machtiger wordt heeft het dan nut om vanuit je oude waarden tegen te stribbelen. Maak van je "vijand" je vriend, niet wenselijk maar noodzaak. Maatschappij is net als je (vrouwelijke)pubers thuis. Ze kramen geluiden en woorden uit dat je denk, wat voor hersenspinsel is dit. Kun je twee dingen doen, tegenin gaan of meedenken vanuit hun denkwereld. Bij de één ben je ze kwijt en worden het hangjongeren en bij de tweede heb je de meeste kans ( geen garantie)dat ze tot inzicht komen. Moet er direct bijzeggen, die battle is nooit voorbij, dat merk met mijn jongens wel
JohnDeere6serie
Elke boer die zijn vak serieus neemt zal tot de conclusie komen dat je veestapel ziektevrij moet zijn en blijven. Je kan alleen wel moedeloos worden wat er verzonnen wordt om het te 'borgen' Bijvoorbeeld BVD, zijn vrij, en doen bij alles wat blijft oorbiopt. Nu heeft de NZO deskundigen? commissie bepaald dat je alleen nog via oorbiopten mag werken als je alles wat geboren wordt biopt. Nu doen we dus de 'geborgde' route 2x per jaar antistoffen jongvee. Je loopt hiermee het risico dat een drager al bijna een jaar op je bedrijf aanwezig is voor je het in de gaten hebt. Omdat wij dit een onacceptabel risico vinden biopten we de kalveren die blijven nog steeds.
+1
jan w
@JohnDeere6serie
Ik deel je mening. Hier al vanaf 2011 of 2012 alle kalveren die aan werden gehouden een oorbiopt. Deze zijn op virus onderzocht bij BeterVee. Nooit een positief dier gehad. Maar ik heb het niet voor elkaar kunnen krijgen om BVD vrij te worden. BeterVee werd niet ge-acrediteerd om in Nederland erkende onderzoeken te doen. De methode werd wel erkend, alleen het bedrijf niet. En wie moest die erkenning rondmaken. De GD.
Als alle kalveren die worden aangehouden ge-biopt zouden worden en op virus onderzocht, kwamen die bedrijven die een besmetting hebben er het snelste uit.
Alleen dat is de goedkoopste en snelste weg en daar zit geen verdienmodel in.
+1
achterhoeker2
@jan w Kan ook via de "jongveeweg" 5 kalveren tussen 8 en 12 mnd bloed tappen.
jan w
@achterhoeker2
Mocht er dan een drager tussen zitten dan heeft die weer mooi de tijd om anderen te besmetten. En zo houden ze werk.
Nico96
@jan w enten om dat risico af te dekken
richard melkvee
Het is gewoon repressie in de zuivel
paul1
Krijg net een oproep om de kringloopwijzer in te vullen.
van Ittersum
@paul1 net verstuurd, zat eerst op 76 % eiwit van eigen bedrijf maar toen bleek dat één fourageman niet er op stond. Toen maar handmatig ingevuld, eindstreep zit nu op 70% eiwit van eigen bedrijf. Voor de rest alles rood! Mooi rood is niet lelijk 😉
cjw73
@van Ittersum rood en toch verstuurd? Alles moet toch groen zijn voor je kan versturen?
+1
van Ittersum
@cjw73 de uitkomstcijfers, bex voordeel enz dat soort prut, maar voldoe wel aan de 65% eiwitnorm, da's weer een meevaller
cjw73
@van Ittersum die 65% kom ik vast niet aan toe. Zal binnenkort de mestboekhouding even op orde brengen n insturen.
van Ittersum
@cjw73 dat is vreemde van alles, dacht als je aan de eiwit norm voldoet de rest ook wel gunstig zou zijn, niet dus . Weet niet alles uit mijn hoofd maar: Bex voordeel N: -14% (en dan in het rood)
cjw73
@van Ittersum dat wordt vast straks een flinke korting op de melkprijs. Slecht presterende boer op milieugebied.😨😨
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!