Ook melkprijs van A-ware in het rood

In navolging van FrieslandCampina, Doc Kaas en Arla heeft ook A-Ware de melkprijs voor januari verlaagd. Bij Bel Leerdammer blijft de melkprijs over december staan; Cono verlaagt over die maand wel de uitbetalingsprijs.

 Ook melkprijs van A-ware in het rood (boerenbusiness.nl)

In navolging van FrieslandCampina, Doc Kaas en Arla heeft ook A-Ware de melkprijs voor januari verlaagd. Bij Bel Leerdammer blijft de melkprijs over december staan; Cono verlaagt over die maand wel de uitbetalingsprijs.

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
JappieJo
Als FC de prijs een cent verlaagd is het prikkebord zowat te klein, en nu hoor je niemand...
ted9
@JappieJo Misschien omdat niemand dit artikel kan lezen. Knip en plak ff dan.
JappieJo
@ted9 kan het ook niet lezen maar de prijs is lager dan dec
Janzuivel
@JappieJo Dat geld ook voor de Doc
JappieJo
@Janzuivel dat is waar
+7
van Ittersum
@JappieJo wat kun je anders doen als je net met je volle verstand bent over gestapt en dan (pas)merkt dat als het bij anderen regent het bij Aware ook regent( visa versa). Zit je toch na te denken van... slik....
+1
verbi
@van Ittersum Wees blij dat ze niet allemaal bij RFC zitten , luisteren naar hun leden valt nu al niet mee laat staan als \ze het alleen recht hadden.
van Ittersum
Quote Reactie van @verbi:
Wees blij dat ze niet allemaal bij Aware zitten , luisteren naar hun leveranciers valt nu al niet mee laat staan als \ze het alleen recht hadden.
😉
putjesschepper
@van Ittersum zie de humor er wel van in van topic.vant zomer zat ik tijdje boven fc dan ga ik dat ook hier toch niet melden😁
+2
van Ittersum
@putjesschepper idd, daarom rustig afwachten tot de jaartotalen. Maar de ergenis dat het elders halleluja is, dat is wel een bron van ergenis. Kijk gewoon elke 5 jaar wat is dan het gemiddelde
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
de ergenis dat het elders halleluja is, dat is wel een bron van ergenis

Waar maak je je druk om. Het is toch alleen maar mooi om te lezen dat iedereen, zowel vertrekker als blijver, content is met z'n eigen beslissing. Hier kunnen de Cono-buren ook meestal een net iets meer gelikt modelletje uitzoeken bij de autodealer, maar uiteindelijk komen we allemaal toch op de plaats van bestemming.
Flinstone
@Jack Rijlaarsdam Het wij-gevoel mag wat kosten! Vooralsnog zie ik de voordelen van A-Ware nog niet tov RFC!
Vertrekkers naar DOC lachten ons de eerste paar jaar ook uit maar daarna werd het stil.
putjesschepper
@Flinstone er speelt wel iets meer als een wij gevoel als je beetje oplet tenminste.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam in dat opzicht, waarom heb je dan gebouwd en uitgebreid. Je kunt toch niet meer dan zat eten en overdaad schaadt. Ik ben trouwens nog niet zo overtuigd of een Cono boer echt wel veel meer verdiend, de kostenkant is ook meer dan bij anderen wil je optimaal mee profiteren . Denk dat de grondslag waar de meesten op boeren en dan ook toevallig Cono lid zijn meer de doorslag geeft.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
waarom heb je dan gebouwd en uitgebreid

De overlevingsstrategie is hier met de stroom meedobberen en ik verwacht dat de gemiddelde bedrijfsgrootte blijft stijgen. Daar hebben we dus op voorgesorteerd.
+2
de Tank
@Jack Rijlaarsdam uitbreiden is over het algemeen een zwaar overschat middel om te overleven. Velen zijn nog boer ondanks uitbreiding en niet dankzij.
puntertje
@de Tank Er zijn er zelfs die zo groot gegroeid zijn en nu weer klagen dat ze ook zelf weer moeten melken omdat er geen personeel meer te vinden is om 8 uur per dag te melken.
Flinstone
@puntertje zorg dat je je bedrijf alleen kunt doen, met missschien een Melker paar keer per week maar werken met vast personeel is onbetaalbaar
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @de Tank:
uitbreiden is over het algemeen een zwaar overschat middel om te overleven

Uitbreiden is zelfs absoluut niet nodig om te overleven. Gewoon door rommelen en daarna lekker sjorsen, kom je gemakkelijk heel ver mee. Alleen voor opvolging is de speelruimte dan doorgaans te krap geworden.
+1
brabo
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
voor opvolging

die opvolging moet ook nog een uitdaging hebben in plaats van in een gespreid bedje te vallen
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @brabo:
een gespreid bedje

De uittreder moet er in mijn optiek een bungalow, benz en handgeld uit kunnen halen bij overname en dat moet de opvolger opbrengen. Dat gaat meestal gemakkelijker bij een grotere omzet.
+1
de Tank
@Jack Rijlaarsdam Met overleven bedoel ik ook overleven voor de volgende generatie. Ik hoor alleen te vaak als enige argument als mensen grote stappen zetten: "stilstand is achteruitgang" . Groeien om te groeien zonder daar enige visie aan te koppelen of voldoende zelfkennis of dat wel bij hen past. Ik ben blijkbaar nog erg ouderwets dat ik waarde hecht aan de woorden van mn vader "zorg dat je schuldenvrij bent voor je stopt" Ik heb 60 jaar als richtpunt genomen, dat ga ik zonder problemen redden. Mocht mijn jongste alsnog de geest krijgen dan zijn er voldoende mogelijkheden voor hem. Ik zie teveel om mij heen dat bedrijven bij uittreden van de oudere generatie nog met een enorme financiering zitten, te weinig focus om hetgeen ze investeren ook werkelijk terug te verdienen in hun eigen werkzame periode.
+1
Flinstone
@de Tank en waarom zou je schuldenvrij moeten zijn als je stopt! Ik had vorig jaar schuldenvrij kunnen stoppen als we de P rechten hadden verkocht maar dan is het bedrijf vinito.
Dan had ik de grond vrij gehad maar wat dan?
Met melken kan ik blijven verdienen maar voor akkerbouw is onze grond niet echt geschikt.
de Tank
@Flinstone schuldenvrij met behoud van productiemiddelen. Om ruimte te maken voor de volgende generatie en je eigen oude dag. Ik zie hier geregeld mensen mopperen dat ze af moeten lossen op land, P rechten binnwn 5 jaar. Als je dat niet kan moet je niet kopen naar mijn mening. En natuurlijk is schuldenvrij niet heilig alleen dient dat wel zodanig verantwoord te zijn dat opvolger en stopper financieel door kan.
Flinstone
@de Tank moh ik heb het lang niet schuldenvrij overgenomen en kreeg er nog genoeg bij om familie uit te kopen! Moeten wel samen verjaardag kunnen vieren!
Kan zijn dat ik de laatste ben op dit bedrijf maar schuldenvrij stoppen ho maar!
En dan vermogen naar belasting brengen en je hele leven krom gelegen! Kan je het beter een beetje comfortabel maken en een leuk leven leiden!
de Tank
Quote Reactie van @Flinstone:
Kan je het beter een beetje comfortabel maken en een leuk leven leiden!

Maak je geen zorgen, steeds meer financiele ruimte om arbeid in te vliegen en ze ook fatsoenlijk te betalen. Daarnaast heb ik er ook geen moeite mee om belasting te betalen, ten tijde van studerende en thuiswonende kinderen is het interessant om het fiscaal inkomen zo laag mogelijk te krijgen ivm studiebeurs/kgb.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @de Tank:
Ik zie teveel om mij heen dat bedrijven bij uittreden van de oudere generatie nog met een enorme financiering zitten,

Ik kan vanaf de weg nooit zien hoe de boekhouding van een ander er uit ziet, dus daar heb ik geen benul van. Ik focus me op m'n eigen winkeltje. Niet schuldenvrij op m'n zestigste, de financiering is dan wel terug gebracht tot het niveau van de Sjors-bank. Lager lijkt me bij het huidige renteniveau ook niet nodig, het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om rendement te halen op vreemd vermogen. Nieuwe stal wordt in twaalf jaar afgelost en plan is verdere groei uit de kasstroom te doen. Zo doe ik het, jij gaat voor schuldenvrij en een ander mag het plaatje ook zelf invullen.
de Tank
@Jack Rijlaarsdam ik zie vanaf de weg ook niet hoe het er bij een ander voorstaat. Ik lees hier alleen dat overname vaak niet of moeilijk te doen is met alle ach en wee . En ik maak mij ook geen zorgen over jouw groeistrategie 😄
Erco
@van Ittersum nou we verdienen het sowieso 😜 Waarom denk je dat de kosten ook hoger liggen? Zie die link even niet nml
cs-agrar
@JappieJo waarschijnlijk omdat bijna niemand er achter komt wat er in de verdere tekst staat. niet alle fabrieken zakken of blijven gelijk in melkprijs, ook een die stijgt maar de openingstekst suggereert anders
Arum
@cs-agrar Ze misbruiken de 3% BTW verhoging door minder uit te betalen!
slagroomvla
Ze zitten gewoon korter op de markt, bij de stijgingen liepen ze ook voorop. Het sentiment is duidelijk, de rest volgt spoedig...
stefan56breizh
Hier bij Lactalis (Frankrijk) zitten we voor januari op 34.6 euro 41 vet 33 eiwit.
December zaten we op 35.2 euro.
tok achterhoek
@stefan56breizh Das nog een goede melkprijs
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina , melkprijs , kaas , cono , arla , doc , leerdammer , bel leerdammer en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!