LNV reageert op vragen over fosfaatrechten

In aanloop naar het fosfaatdebat in de Tweede Kamer deze week beantwoordt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een serie vragen.

Vooral over het terughalen van te veel toegekend vleesveefosfaat is nog veel te doen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) benadrukt dat er niet meer ruimte komt voor ondernemers die in de problemen zijn geraakt door fosfaatrechten die zijn vervallen in de vleesveehouderij. Door het in eerste instantie toekennen van die rechten zijn er namelijk meer fosfaatrechten verstrekt dan het plafond van 84,9 miljoen kilo.

Het terughalen van rechten voor de vleesveehouderij draagt dus bij aan de oplossing van de te grote uitgifte. De teruggehaalde rechten kunnen daarom niet verstrekt worden aan melkveehouders. De rechten die worden teruggehaald via de maatregelen voor de vleesveehouderij komen juist te vervallen om binnen het fosfaatplafond te blijven

Om hoeveel fosfaatrechten het exact gaat, kan het ministerie nog niet zeggen. Het proces loopt nog, maar de verwachting is dat het minder dan 2 miljoen kilo fosfaat betreft. Waarschijnlijk nog deze maand maakt het ministerie de exacte cijfers bekend.

Deel dit topic

Reacties

Todi
John tevreden.
+1
John Spithoven
@Todi Ik denk dat ik er genoeg over gezegd heb. Ik ga op de figuurlijke tribune zit en aanschouw hoe het spel gespeeld wordt.
+1
van Ittersum
Geen vragen over de door een aantal zo gewilde of gesuggeerde 2e kortingsronde?
hans1980
@van Ittersum bijna geen ruimte voor knelgevallen,
2 miljoen kg p terug van de vleesvee tak ?
van Ittersum
@hans1980 als er maar handel is , wordt er door die afroming genoeg ingelopen.
hans1980
@van Ittersum toch nog een vrolijk kerstfeest, nou ja die paar knelgevallen dan niet, lease is goedkoop misschien tot 20 euro per kgP zakt kunnen zij ook jaartje door
+1
van Ittersum
@hans1980 als dat het kantelpunt is zou ik me meer zorgen maken om de melkprijs dan de hoogte van het leasen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN