Melkprijs aware

wat is de melkprijs van A-ware tov Friesland Campina momenteel.
Was het de moeite om over te stappen?
arnold

Laatste  |  

Reacties

de Haas
Als je een overstapper ernaar vraagt begint de zin meestal met; 'Ja maar.....'
Dan weet je wel hoe de vlag er bij hangt.
+4
van Ittersum
@de Haas ze hebben hun wij-gevoel weer terug. De rest was ondergeschikt leek het wel.
+1
huub
@van Ittersum voor de boeren die in het verleden bij RFC zijn weggegaan is dat wij-gevoel vooral goed te omschrijven als gedeelde smart is halve smart.
Flinstone
@huub ook nog maar de halve boerderij van wat ze hadden kunnen hebben😢
van Ittersum
@huub iedereen moet doen wat hij/zij wil. Maar hou het lekker binnenskamers. Ik krijg namelijk steeds meer het gevoel dat het (bling-bling)imago van wat daar in Heerenveen in een paar jaar is neer gezet meer invloed heeft gehad dan de werkelijke verschil in voorwaarden en opbrengsten.
Tis wel een feit, het ziet daar vanaf de snelweg ook gelikt uit. En ik weet zeker dat er mensen zijn die daar gevoelig voor zijn, het "daar hoor ik ook bij" gevoel. Als je toen bij de DOC zat en je kreeg deze kans, dan zou ik hem op financiële gronden ook genomen hebben .
weurding
Quote Reactie van @van Ittersum:
Tis wel een feit, het ziet daar vanaf de snelweg ook gelikt uit.

deed de nieuwe fabriek van doc ook wel langs de snelweg, was echter geen garantie op de lange duur voor een concurrerende mp
van Ittersum
@weurding nooit als zodanig zo opgevallen 😉
Twentsch Land
@van Ittersum

Ook nooit langs gekomen 😉
weurding
@van Ittersum gezien de opwarming van de aarde duurt het niet lang of A ware moet per schip bevoorraad worden ... 😁 dan gaan ze letterlijk en figuurlijk voor anker 😉
+1
cjw73
@weurding geloof dat rfc in workum eerder natte voeten krijgt arend.😜😜😜😜
+1
weurding
@cjw73 die houden nog zat over, sluiten toch her en der 😉
+1
demelkboer
Het "wij" gevoel is nu: Wij beuren allemaal minder dan RFC leden
van Ittersum
@demelkboer nou....., dacht dat ze aardig op hetzelfde zaten
Flinstone
@van Ittersum jij weet nog niet wat de prestatie toeslag wordt! Nu verwacht ik er dit jaar ook niet zoveel van maar over 5 jaar bekijken?
DOC boeren hadden het ook eerst beter maar over de afgelopen twintig jaar weet jij het antwoord wel!
+1
cjw73
@Flinstone is net wat van ittersum al zei. Als ik bij rfc had ik er geen moment over na gedacht om te switchen. Maar slechter dan doc zal het ook niet snel worden en verder is het gewoon afwachten wat er in de markt speelt.
+7
JanCees
@van Ittersum je kan het ook objectiveren en kijken bij LTO milkprices ok dat is altijd twee maanden achteraf maar tegenwoordig zie het verschil bij bedrijfsomvang ook. Wat er bij LTO niet in zit zijn de toeslagen voor de diverse programma's en als je bijvoorbeeld in de AH melkstroom zit dan is daar natuurlijk nog een redelijke toeslag van nu 2 ct en later 3 ct per kg. Het gaat in de toekomst steeds minder om de platte melkprijs maar veel meer wie is in staat om bepaalden concpeten te ontwikkelen die een meerprijs in de markt ontvangen. En dan moeten we tot op heden vaststellen dat Royal A-ware op dat gebied vorig jaar een behoorlijke stap heeft gezet die anderen nog steeds niet in staat zijn om echt te volgen ondanks verwoede pogingen.
Je zal bij de keuze van de zuivelonderneming dus ook vergelijken waar pas ik het beste mij wat past bij mijn bedrijfsopzet en in welke markt ben je met je bedrijf in staat om te participeren.
Er valt dus iets te kiezen en te vergelijken, dat alleen al is de moeite waard. Zuivelondernemingen als Cono, Bel Leerdammer Hochwald Arla de Graafstroom en Royal A-ware zijn van groot belang voor hun eigen leveranciers en/of leden maar ook voor de melkveehouders bij RFC . Immers door scherpe ondernemers in de omgeving worden bestuur en directie bij RFC ook wat scherper gehouden .
robbies
@JanCees
Quote:
Je zal bij de keuze van de zuivelonderneming dus ook vergelijken waar pas ik het beste mij wat past bij mijn bedrijfsopzet en in welke markt ben je met je bedrijf in staat om te participeren

Bedrijfsopzet is minder relevant dan je geografische ligging tov de verwerkende fabriek
JanCees
@robbies Valt wel mee alleen alleen Brabant Zeeland en Limburg hebben wat minder keuze maar daar blijven boeren is ook een keuze toch?
+1
Twentsch Land
@JanCees

Daar blijven boeren is een keuze, ja dat is het altijd maar als je boer bent ( bv polderboer ) is het eenvoudige te verkassen dan als je op een eeuwen oud bedrijf van generatie op generatie boert. Om te zeggen knop omdraaien is te kort door de bocht.
JanCees
@Twentsch Land ondernemen is omgaan met de elementen en randvoorwaarden die je als uitgangspunt hebt. Voor een ieder persoonlijk is het afwegingen maken polderboer Groninger boer of Brabantse boer. Voor de 1 is een eeuwenoud familie bezit van groot belang voor de andere zijn er andere afwegingen. Maar het is en blijft een keuze
+1
pieta
@JanCees Het is wel een keuze maar dat geeft je niet het recht om er elke discussie mee dood te slaan.
JanCees
@pieta Volgens mij sla ik geen discussie dood het is aan een ieder zelf om er mee te doen wat hij of zij wil. Plots in de kramp schieten helpt vaak minder dan de bakens ook in het hoofd iets te verzetten al was het maar om de afweging te maken. Dan nog kan het een keuze zijn om te blijven waar je zit en dat is prima. Maar ik als ik de naar de ondernemers variabelen kijk dan zijn melkveehouders en veehouders in het algemeen wat meer welkom in de noordelijke delen van het land dan Brabant en Zeeland. In Limburg is het nog Ger Koopmans die het ondernemen nog een beetje dragelijk probeert te houden
robbies
@JanCees je begon over het kiezen van de melk stroom die past bij je bedrijfsvoering. In Brabant heb je maar 1 keuze, terwijl je bedrijfsvoering prima bij een financieel beter gewaardeerde melkstroom zou kunnen passen. Alleen de cooperatieve melkverwerker besluit om cirkeltjes rond fabrieken en provincies te zetten mag je niet meedoen. Kun je wel zemelen over randvoorwaarden en elementen, maar het is gewoon willekeur.
JanCees
@robbies Volgens mij is Brabant geen eiland en zijn er naast RFC ook andere verwerkers actief Arla, Bell, Farmel Milcobel en vast nog een paar anderen
van Ittersum
Uiteindelijk lopen we allemaal dezelfde richting uit. En je ziet steeds meer dat we op elkaar gaan lijken in voorwaarden. Daarom begrijp ik uiteindelijk niet iedereen die alleen op basis van het "WIJ- GEVOEL" overstappen. Het is en blijft de verpakking. Maar tis en blijft gelukkig nog een vrije keuze ofschoon ik wel denk dat het een eenmalige eenrichtingsweg is. Tweede keer overstappen is not done.
+2
robbies
@JanCees ik fris je geheugen ff op

Quote:
Je zal bij de keuze van de zuivelonderneming dus ook vergelijken waar pas ik het beste mij wat past bij mijn bedrijfsopzet en in welke markt ben je met je bedrijf in staat om te participeren.
Er valt dus iets te kiezen en te vergelijken, dat alleen al is de moeite waard.

Je begon de discussie met deze opmerking. Maar dat is gewoon niet waar. Het belangrijkste is in welk collectegebied lig je. Je kunt de meest optimaal te verwaarden bedrijfsvoering hebben, maar wanneer je niet gunstig gelegen bent krijg je maximaal de RFC-garantieprijs +weidetoeslag. De zuivelaars die je noemt collecteren inderdaad in het zuiden, maar betalen minder dan de garantieprijs en hebben geen "duurzaamheidsstromen".

Kun je allemaal wel liggen draaien en keren, maar je kunt ook gewoon zeggen dat je gewoon tekort door de bocht gegaan bent en dat bepaalde delen van Nederland geen andere keus hebben om netto meer melkgeld te maken uit hun bedrijfsvoering
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
je gewoon tekort door de bocht gegaan bent

iets toegeven is aan de slimmeriken meestal niet toe bedeeld
+6
pieta
@JanCees Dat is ronduit flauw om te stellen. Verplaatsen is natuurlijk een optie maar om dat nou bij elke kritische noot te roepen is elke discussie doodslaan.
+2
brabo
Quote Reactie van @JanCees:
alleen Brabant Zeeland en Limburg hebben wat minder keuze maar daar blijven boeren is ook een keuze toch?

de meeste van dat volk zal nooit vrijwillig boven de rivieren gaan wonen
Koeienpraat
@brabo inderdaad. Daarboven kennen ze nie eens carnaval om de regel ellende eens goed weg te zuipen
+1
weurding
Quote Reactie van @Koeienpraat:
regel ellende eens goed weg te zuipen

gaat je ook niet lukken, volgende morgen heb je een kater en zie je dat er niks veranderd is 😁
+3
robbies
Quote Reactie van @JanCees:
Valt wel mee alleen alleen Brabant Zeeland en Limburg hebben wat minder keuze maar daar blijven boeren is ook een keuze toch?

Sowieso is blijven boeren een keuze Jan Cees. Daar weet jij alles van. Ik ben het heel vaak met je eens, maar wat je hierboven zegt is echt volslagen onzin.
+2
de hoef
Quote Reactie van @JanCees:
Brabant Zeeland en Limburg hebben wat minder keuze maar daar blijven boeren is ook een keuze toch?

voor zon slim iemand vreselijke domme praat,kom jij mij maar is vertellen hoe wij hier zouden kunnen verhuizen
15 ha huiskavel
huizenbouw mag niet
en voor boerderij onverkoopbaar zit tegen het dorp aan
JanCees
@de hoef dank voor het compliment . Klagen over wat er niet is gaat je niet helpen. Ik heb mensen met heel wat andere omstandigheden ondanks alles wat het nagenoeg onmogelijk maakte zichzelf toch beter zien positioneren. Die kijken naar oplossingen en probeerden de onmogelijkheden om te draaien of er om heen te werken.
+4
de hoef
@JanCees denk niet dat ik hier in de buurt als klager te boek sta,en ook zeker niet als iemand die problemen ziet, maar als je wil kopen, zul je eerst ergens geld vandaan moeten halen ,om het te betalen,en als je niet uitgekocht wordt. of huizen zou kunnen bouwen,zal het niet meevallen, en kom nu niet mee ga emigreren, want ik wil deze vrouw nog effe houden
+2
pieta
@de hoef Bij de keuze waar te boeren spelen niet enkel bedrijfsbelangen een rol. Ik vind ook dat JanCees daar wat makkelijk overheen wil stappen.
van Ittersum
@JanCees de stap die Aware gemaakt heeft is zeker het waarderen waard, de vraag hoe lang zij die voorsprong houden en wat is de prijs van dit alles ook om dit zo vol te houden en wie gaat dit uiteindelijk betalen. Dat de platte melkprijs zijn langste tijd heeft gehad spreekt voor zich, tegelijk hou ik mijn hart vast dat de melkveehouder niet steeds een conjecture product moet leveren. Oftewel wat vandaag hot is kan morgen weer verleden tijd zijn. Daar valt geen management op te maken. De zuivelfabrieken rollebollen nu al over elkaar heen met nog duurzamer dan duurzamer. In dat opzicht heb ik in de coöperatie nog net iets meer vertrouwen dan in een particulier. Elke melkveehouder moet zelf maar bekijken of het financiële risico die zijn eigen bedrijf draagt het waard is om een overstap te maken. Het is geen energieleverancier waarbij je weer terugkomt en dan weer gaat.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
In dat opzicht heb ik in de coöperatie nog net iets meer vertrouwen dan in een particulier.

Maar iemand die met zn eigen geld speelt, gaat er wel anders mee om dan een CEO die alleen een bonusje misloopt en bij een ander aan de slag gaat mocht het mis gaan.

Ook in veevoerbusiness kunnen de coöperaties niet meekomen met de particulieren. Ze zijn duurder en veel logger door teveel managementlagen, niemand durft knopen door te hakken waardoor ze risico lopen op het maken van fouten. Als ze niets doen verdienen ze immers ook geld. Als ze met wat komen zijn de particulieren al weer 2 stappen verder.

Met voer, maar ook in andere bedrijfstakken zie je het terug komen, als de oprichter en eigenaar aan het roer gaat gaat het goed, de 2e generatie zet het bedrijf voort en heeft nog het idee dat ze moeten werken voor continuïteit en geld. Bij de 3e lijn gaat het kapot, bedrijf te groot, geen feeling met de praktijk, gemakzucht en de ondergang is ingezet.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Noorderling:
Maar iemand die met zn eigen geld speelt, gaat er wel anders mee om dan een CEO die alleen een bonusje misloopt en bij een ander aan de slag gaat mocht het mis gaan.

A-Ware kan daar om wel eerder een andere eigennaar hebben dan we denken
Jan Cees zei het indertijd wel mooi in zijn laast colmn
JanCees
@MTSTAMMINGA Dat zou mij ten zeerste verbazen maar goed ik zit al weer een paar jaar op een beetje meer afstand
Jawis
@JanCees als ahold wordt overgenomen door bijv. Een chinees of tesco, blijft a ware dan hofleverancier of gaat de prijs dan nog belangrijker worden?
JanCees
@Jawis tja wat als de zeespiegel twee meter stijgt in een jaar tijd?? Bewegingen en overnames zullen er altijd zijn. Maar er zal ook vraag zijn en blijven naar innovaties in de keten en op het schap en in dat laatste is Royal A-ware en haar voorlopers al vele jarenlang een belangrijke speler. Stel dat Ahold wordt overgenomen dan zal ook daar weer de behoefte zijn aan een partij die meerwaarde in de keten kan organiseren. Als het om kaas en dagvers gaat is Royal A-ware daar blijkbaar één van de betere ondernemingen dat is niet onopgemerkt gebleven lijkt me.
+1
ricardo
Denk dat degenen die het ah pakket makkelijk in konden passen een prima melkprijs hebben bij een prima fabriek
Brutus64
Ik weet het niet precies, maar ik vermoed dat Aware in november toch wel echt minder betaalt, december is nog afwachten.
Maar de vertrekkers van RFC, ontvangen nog steeds de garantie prijs.
Het gaat vooral om wat gaat RFC de komende jaren doen met de reservering en de beruchte correctie op garantie prijs, de laatste jaren wordt er weinig gereserveerd en dat is toch echt nodig.
Ook het opzetten van die topline kost veel geld en ik heb nog niets vernomen over de afzet
Voor de vertrekkers wordt de Aware melkprijs van maart 2019 pas belangrijk, bovendien ontvangen ze ook nog 5 cent premie, dus voor hen is er voorlopig niets aan de hand
+1
puntertje
Als ik zo de 'melkvee' heb gelezen, dan zijn de 'echte' ondernemers als Jan v Weperen, die overigens niet meer boert, op het moment ontzettend blij met het bot dat hen door Jan Anker wordt toegeworpen. Of hadden ze de 5 cent die Neelie uit onkunde ooit verplicht heeft gesteld nodig om de onrealistische groeidoelstelling gaande te houden.
Zeer tevreden mensen dus daar bij Aware, en afgezien van het feit dat zij waarschijnlijk nog liever de tong af bijten dan ooit toe te geven dat het niet een slimme move was, hopen we dat het hen daar ook goed gaat.
van Ittersum
@puntertje als hun goed gaat, gaat het in deze transparante zuivelwereldje een ander ook wel goed, visa versa. Doet me altijd denken aan de woorden van de voorzitter van De Goede Verwachting. "Waar de boeren elkaar proberen monddood te maken hoe hoog hun melkprijs is, eten wij directeuren samen gezellig een hapje en praten over de gerealiseerde nabetalingsprijs."
+2
Noorderling
Quote Reactie van @puntertje:
sen dus daar bij Aware, en afgezien van het feit dat zij waarschijnlijk nog liever de tong af bijten dan ooit toe te geven dat het niet een slimme move was, hopen we dat het hen daar ook goed gaat.

1cent vlog stalmelk, halve cent quantumtoeslag, 5cent oprotpremie, ca 10cent kapitaal dat vrij komt. Kom je al met al toch op een aardig bedrag uit wat RFC de komende 5jaar echt niet aan nabetaling contant uit gaat keren.
Kunt er voor 100koeien fosfaatrechten voor kopen, daarmee geef je het vliegwiel weer een flinke slinger. Vaste kosten flink verdunnen en intensiveren is ook nog steeds interessant zonder P kosten.
Flinstone
@Noorderling 100 koeien erbij is ook een extra arbeidskracht erbij!
Extra voer en mestafzet!! Moet de stal al klaar zijn!
Noorderling
@Flinstone
Dat half uurtje langer melken per keer loopt het ook niet op vast.
Ik kom niet aan de 30cent aan kosten voor niet grondgebonden koeien zonder fosfaat met vreemde arbeid en gebouwkosten.

Als het niet zo was werd er wel meer grondgebonden gegroeid. Iedereen kan er wat van vinden, maar de euro is nog altijd leidend. Ook met de AMVB grondgebondenheid is een zo intensief mogelijk bedrijf de gunstigste uitgangssituatie mocht je ooit grondgebonden moeten groeien. Melkveefosfaatreferentie was ook al zon mooi cadeautje.
+2
cjw73
@puntertje veel grote jongens zijn vooral vertrokken voor de angst van de 10 cent regeling bij rfc. En gelukkig voor de blijvers is mede door de groep vertrekkende leden die regeling niet in werking getreden
+1
demelkboer
@cjw73 dus de regeling heeft gewerkt 😁
+2
cjw73
@demelkboer de dreiging ervan zeker ja.👍👍
+2
Noordoost
@demelkboer dat valt nog te bezien, aangezien de melk van de overstappers nu ook al naar Aware ging via dmf
Dus 1 maart heeft rfc nog geen kilo melk minder te vermarkten
+2
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Noordoost:
de melk van de overstappers nu ook al naar Aware ging via dmf

En niet wordt afgetrokken van het landelijk RFC referentievolume.Waarschijnlijk zal wat al die Noord -hollanders straks aan extra melk in de kaasbak klappen het referentievolume toen verkleinen . Maar dat weet ik niet .
puntertje
@KuikenenKoe dat is idd een goede vraag, stel Jack en consorten zetten hem in de overdrive, en we scheuren richting/over 10,7 miljard liter melk, mogen anderen dan aan de 10 cent regeling betalen terwijl Jack door jakkert?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puntertje:
Jack en consorten zetten hem in de overdrive

Zet dat maar uit je hoofd. Provinciale Staten wil het veen onder water zetten om bodemdaling tegen te gaan. Paludicultuur is het nieuwe toverwoord.

digitaalkantoor.net/v3.8/nieuwsbrief.php/…
van Ittersum
@cjw73 ze nemen die regeling wel aan maar voeren deze nog niet uit is mij ten ore gekomen. En ja inderdaad, doordat de grootste angsthazen vertrokken juist om die regeling (en het geld....) hoeft die regeling tot nu toe niet in werking. Vreemde wereldje toch
+1
cjw73
@van Ittersum angsthazen vind ik een groot woord. Ten eerste vind ik het schandalig dat ze eerst roepen alle melk te kunnen verwerken en dan met dit soort ideeën komen. En ten tweede ik sprak afgelopen zomer ook 1 van jullie die naar aware gaat. Jonge boer die 2 bedrijven samenvoegt, kreeg even te horen dat wanneer de regeling wel in werking treedt hij 125000 euro mis loopt de komende 5 jaar. Vind ik een bak geld, misschien dat ze er in de hommerts anders over denken.
+1
van Ittersum
@cjw73 exact zoals u het zegt: Als de regeling wel in werking treedt. Maar hij werkt nog niet..... Zo zijn er op deze manier wel bedrijven vertrokken en dat is meestal wel verdedigbaar, maar een klein groepje is maar een echte groeier, de rest wil het wel maar heeft zowel financieel als mentaal daar de capaciteit niet voor. Kijk maar eens naar de suggestieve reacties die we afgelopen dagen tegen kwamen. Dan weet je toch één ding, bij de eerste beste hobbel springen ze volledig in de stress. Een echte groeier geeft daar niets of om of gaat daar anders mee om. En dat zijn voor mij de angsthazen, kijken vooral naar anderen en denken daar wil ik ook bij horen of zijn.
+1
cjw73
@van Ittersum ben zeker met je eens dat de echte groeiers maar een klein groepje zijn. En net wat ik al eerder zei. Ik was niet weggegaan bij rfc als ik lid was en zou er ook zo bij willen alleen die kans is er niet.
+1
Jansky
@puntertje Toch mooi dat er wat valt te kiezen in dit kleine land.
+3
verbi
Steek RFC maar een veer in de k**t gaan ze helemaal langs hun schoenen lopen.Ook ik ben een RFC lid maar ben er vandaag de dag echt niet meer trots op.Ze betalen een goede melkprijs maar dat is dan ook het enige positieve wat er te melden valt.
kaas
@verbi en zo hoor heel veel laats waren er veel nieuwe veehouders op de vergadering van a-ware .
dit zijn weer net de vergaderingen die ze 20 jaar geleden ook bij de vrije fabrieken hadden zoals oudwoude en gerkesklooster en de zoh word open gediscussieerd met directie en dat geeft een gevoel dat je weer meetelt en dat is volgens veel rfc boeren wel anders bij de vergaderingen van rfc
de Haas
@kaas Als er ooit nog een fabriek komt zoals die in Gerkesklooster ooit draaide dan is mijn keus snel gemaakt. Daar was pas een directeur, hij had teveel boerenverstand dus die moest eerst veld ruimen toen Campina erbij kwam. Als je er nu langs rijd springen de tranen je in de ogen. Dat daar kan alleen maar geld kosten.
kaas
@de Haas klopt helemaal maar ook de directeur van doc de heer willenburg was een echte maar de zoh oosterwolde had ook iemand die van aan pakken wist de heer hoitinga maar ook klaas de jong is een goede goede binding met boeren en personeel .die lopen geregeld door de fabriek hier en daar praatje maken die weten precies wat er speelt onder personeel en de boeren
van Ittersum
@kaas het leuke is, al die plannen die campina nu tegenzit zijn gemaakt door mensen die nu....waar zitten?

Kijk als je melk wilt hebben ga je die mensen natuurlijk wel het gevoel geven van : thuiskomen! Dat doen ze werkelijk goed, soms wat te scherp maar het mag.
kaas
@van Ittersum nou verteld welke personen die plannen hebben gemaakt voor 1998 waar zitten die nu de directeuren en voorzitters hebben ze direct opzij geschoven dus volgens mij klopt jou verhaal niet
JanCees
@van Ittersum sorry welke mensen bedoel je want degene die de afgelopen vijf jaar de plannen voor RFC hebben gemaakt zitten deels nog binnen RFC maar zeker niet bij een andere zuivelonderneming
puddingbroodje
Zeker de bedrijven ruim onder de miljoen kg melk zitten bij RFC hartstikke goed in de maand september hopen op een nog een klein beetje prestatietoeslag!

milkprices.nl/Reviews/nl201809.pdf/
+1
Flinstone
@puddingbroodje nou dan hebben we het bij RFC toch niet slecht! Zeker met de afgelopen 10 jaar in het achterhoofd
zuivelarbeider
@Flinstone idd waarom zou je weg gaan, om dit moment is er te ve melk. Kan over 5 jaar wel heel anders zijn.
Ook geen stabiele situatie momenteel in de wereld.
Export naar Rusland ligt op zijn gat, China, Pakistan etc.
Maar stel dit is over een aantal jaren niet meer aan de orde.
Draait FC als een tierelier.
Jansky
@zuivelarbeider Zeg et maar hoe et word, er gaat nog wel NL kaas naar Rusland via Chili.
+1
kaas
@zuivelarbeider naar rusland ligt niet op zijn gat er gaat nog net zoveel zuivel heen als van tevoren maar alleen via omwegen dus is het een illusie als de grens met rusland weer open gaat dat er meer zuivel afzet is.
ted9
@puddingbroodje Dat vergelijkings overzicht kun je helemaal niks mee klopt totaal niks van.
puddingbroodje
@ted9 wat klopt er niet?
ted9
@puddingbroodje toeslagen zoals weidegang vlog enz
+2
newholland6640
Ik ben wel blij met aware. Als Leerdammer leverancier was dat het enige alternatief. Daardoor heeft Leerdammer deze zomer tenminste normaal uitbetaald.
kaas
@newholland6640 als a ware er niet nieuw bij was gekomen dan had de directie van rfc nog meer noten op zijn kerfstok gehad concurrentie is heel goed
+1
Wolswinkel
@kaas Noten op zijn kerfstok??
+1
Valtraboerties
@Wolswinkel
Ja dat is ingekort. Dan had RFC nog meer noten op z'n zang gehad en daarmee nog meer op z'n kerfstok 😉
+1
putjesschepper
In oktober zaten we op melkprijs bij aware van 41.6 ex btw.vindt persoonlijk niet slecht🤗
cjw73
@putjesschepper doe je mee aan het ah concept ofzo.
putjesschepper
@cjw73 klopt inderdaad
cjw73
@putjesschepper dacht ik al. Had zelf 38.1 bij 4.87 vet en 3.74 eiwit.
ricardo
@cjw73 geen weide premie en ah ?
cjw73
@ricardo klopt . Ben opstaller dus de basismelkprijs.
ted9
@putjesschepper wat voor gehalten enz...
putjesschepper
@ted9 4.70 vet,3.85 eiwit.
JanCees
@putjesschepper das nette prijs met mooie gehalten. Blijkt maar weer dat je als ondernemer zelf best wel wat invloed kan hebben op je melkprijs
ted9
@putjesschepper ah concept was plus hoeveel ct?
cjw73
@ted9 plus 3 en de weidepremie
putjesschepper
@cjw73 gehaltes stijgen nog verder.zit nu op 4 procent eiwit en 5 procent vet.nog nooit meegemaakt. Wel zo hoog vet maar niet eiwit.liters vallen tegen 25 .
cjw73
@putjesschepper nee zit nog op dezelfde gehaltes laatste tank allebei 1 honderdste hoger bij 28.3
putjesschepper
@cjw73 super.
+2
putjesschepper
@ted9 nu 2 cent en in januari de 3e
grondlozeboer
@putjesschepper das een beste prijs, ik ben ook van mening dat ze t niet slecht doen.
Jawis
Maar ik heb nu nog nergens gelezen wat a ware betaald voor de basismelkprijs ex toeslagen....kan iemand die vermelden zodat we op basis van vet en eiwit en lactose een goede vergelijking kunnen maken?
cjw73
@Jawis melkprijs dec is ook nog niet bekend. En het lactose wordt bij aware niet mee gerekend.
kaas
@Jawis lto prijsvergelijking er bij pakken kom je heel eind in de richting
+1
putjesschepper
Melkprijs gelijk in december met onze gehaltes dik 41 cent.ik zeg genieten
ted9
Prijs valt nog niks niet mee zoals op boerderij staat vermeld.
tok achterhoek
Meestal als ze het niet zeggen. dan valt het vaak niet mee
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!