Schuwe kalveren na langer verblijf bij moeder groot probleem


Melkveehouder Bartele Holtrop liet dit jaar zijn 35 kalveren langer bij de moeder lopen. Die proef pakte negatief uit, want het leidde tot schuwe kalveren.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

Koeien boertje
Dacht ie het wiel uit gevonden te hebben, weer niet.
Ik heb ook wel eens een kalf een dagje bij de koe gehad in het land, dan pak je ze ook niet ff en zijn ze al een week lang lastig en wild
putjesschepper
Zo wat een nieuws wisten we vroeger ook al.
+2
j h p
@putjesschepper Ja maar heel veel mensen dus ook niet, hij brengt het op een goede manier die hem ook nogal wat tijd gekost heeft denk ik, dus een flauwe opmerking vind ik dat wel van je.
labella
Wij doen het ook nooit meer, 3 kalveren bij de koe laten lopen en als je nu in het hok komt staan ze recht tegen de muur op.
+13
Piet1960
Goed dat Bartele dit naar buiten brengt, geeft wat tegengas aan die activisten die niet weten hoe 't in de praktijk werkt. Maar ze zullen wel weer precies weten wat Bartele fout doet.
+2
de jonge
@Piet1960 laten we eerlijk zijn,als ik zijn stukken wel eens las had ik de indruk dat wij ook alles verkeerd deden en hij wel even zou laten zien hoe het moet. eerst helemaal geen brok voeren,alleen via weiden willen melken,toen toch toegeven dat de dieren wel brok nodig waren en ze het inderdaad met een kilootje ook bij hem niet redden,dan vertellen hoe er geweid dient te worden en later toegeven dat het bij hem zonder beregenen ook niet meer ging en nu de kalveren wel bij de koe,toch niet bij de koe. kortom het word steeds meer een ""gewone"" boer
Henry1
@de jonge
maar aan de andere kant, waar gaat het mis? verkeerde grassen? te weinig ruimte?
want hoe ging het dan tot een 100 jaar of laat het voor mijn part 200 jaar terug?

Kalf bij de koe is volgens mij al wel honderden jaren verleden tijd dus dat punt geloof ik wel. Maar wat betreft boeren zonder mineralen te voeren etc. Of was de uitval toendertijds ook veel hoger doordat alleen de sterksten overleefden?
Piet1960
@de jonge Mee eens, zijn bijdrages, vooral zijn vlogs zijn verhelderend.
+2
casev
Gewoon mevrouw thiemen ff bellen. Die komt wel even helpen om zo'n wild kalf te leren drinken.
de jonge
@casev ja zoals thieme altijd voor in de mond heeft is dit vast ook een kwestie van mismanagement,haha
+1
j h p
@casev Die heeft er letterlijk en figuurlijk geen kaas van gegeten.
Mooie zin overigens, de landbouw ziet er niet voor niets zo uit als dat ie er nu uitziet.
m uut m
@j h p
Slaat alleen een beetje door nu.
Pluto
Bij Nijmegen op het waalstrand laten bivakkeren ,, zijn ze zo van het schuwe af en kunnen ze de bezoekers aflebberen!!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!