Illustratie van: user18

Compensatie voor fosfaatreductie dichterbij

De onlangs verschenen uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over het fosfaatreductieplan is goed nieuws. Dat stelt Henk Antonissen, woordvoerder van Innovatief uit de Knel. De rechter stelt in de uitspraak namelijk dat eventuele compensatie van schade in beeld komt als een veehouder onevenredig hard getroffen is.

Deel dit topic

Reacties

+3
EDOO
Eindelijk gerechtigheid. Als je verstrikt raakt in het vergunningen circuit en daardoor de bouw een paar jaar moet uitstellen, kun je dat geen ondernemersrisico meer noemen.
anonymous_290
Of als niet grondgebonden veehouder 8,3 % gekort worden over aantallen die je al jaren had!!
Greetje
Hoop doet leven zullen we maar zeggen, maar totnogtoe hebben we nog helemaal niets! Alleen torenhoge nota's van de advocaat. Er is met deze uitspraak echt geen andere wind gaan waaien. Wie weet dat er een enkel specifiek geval er een schadevergoeding uit kan slepen, maar veel zal 't niet zijn.
achterhoeker2
@Greetje Ik gun jullie een gunstige uitspraak maar pas op met die advocaten die zien altijd een mogelijkheid om verder te procederen.
+2
cornelissen
@achterhoeker2 Dit is toch een zaak voor onze belangenbehartiger. Je bent aantoonbaar d.m.v. een rapport ,ondertekend door een registeraccounttent disproportioneel geraakt door deze fosfaatellende, sterker nog er zit geen bestaansmogelijkheid meer in je bedrijf.
Daarvoor ben je toch lid van een belangenorganisatie om dit onrecht op te pakken .Aan onnozele vertegenwoordigers , die trots met een lintje rondlopen en je ondertussen vernachelen heb je niets.
Het verbaasd mij een beetje ,dat ik niets over heftige lto vergaderingen hoor,maar ja, ik ben ook geen lid van lto. Als NMV lid zal ik zorgen, dat deze vergaderingen heftiger gaan verlopen,want om je onopgemerkt financieel door je eigen organisatie te laten afslachten, voel ik niets voor .
DeBoerin
Quote Reactie van @Greetje:
torenhoge nota's van de advocaat

Hebben jullie geen rechtsbijstandverzekering voor dit soort zaken ?
+2
sjoerd de melker
@DeBoerin nee joh dan krijg je iemand die net van school is
DeBoerin
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
nee joh dan krijg je iemand die net van school is

Haha ik zou een aantal gerenomeerde namen die zich met deze zaken bezig houden niet als schoolverlater willen bestempelen.
robbies
@sjoerd de melker tegenwoordig heb je vrije rechtskeuze bij een btje rechtsbijstandspolis.
Elvis
@sjoerd de melker klopt heb ik nu van achmea ook. Ze weet helemaal totaal niks.
verbi
@sjoerd de melker Wij hebben rechtsbijstand en hebben Hekkelman advocaten en Linssen advocaten toe gewezen gekregen dat zijn toppers in dit soort zaken en zeker geen schoolverlaters.
demelkboer
@verbi als de facturen ziet begrijp je dat het geen schoolverlaters zijn.
verbi
@sjoerd de melker Wij hebben rechtsbijstand en hebben Hekkelman advocaten en Linssen advocaten toe gewezen gekregen dat zijn toppers in dit soort zaken en zeker geen schoolverlaters.
cornelissen
@verbi Ik heb met Goumans gesproken en die hoef je echt niets uit te leggen omtrent de materie.
Ikzelf zit bij Unive rechtsbijstand en die zijn tot heden toe duidelijk minder "agressief "
robbies
@cornelissen waarom zeg je dan niet tegen unive dat je je zaak door Goumans wil laten behandelen?
cornelissen
@robbies Dat doen ze niet, is afdeling Interpolis. Volgens mij heeft Unive nog geen rechtszaken
laten voeren door een advocatenbureau,werken tot heden toe met eigen juristen, een stuk of 5 a 6 die zich er mee bezig houden,waarbij ze ook zaken wat van enkele andere maatschappijen
met rechtsbijstandverzekeringen hebben gekregen.
Wil niet zeggen ,dat ze niet kundig zijn op deze materie, maar duidelijk minder "agressief " tot heden toe.
vaak
@sjoerd de melker Idd, heb er ook slechte ervaring mee, niet genoeg deskundig voor complexe zaken.
Neem zelf een advocaat, kost wat, maar scorings kansen vele malen hoger.
DeBoerin
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
nee joh dan krijg je iemand die net van school is

Haha ik zou een aantal gerenomeerde namen die zich met deze zaken bezig houden niet als schoolverlater willen bestempelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbb , bedrijfsleven , schade , uitspraak , fosfaatreductieplan en fosfaatreductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0