Illustratie van: koendexta

Jongen (7) sterft door aanval koe: 'Zo triest, maar heel zeldzaam ongeluk'

Een aanval door een koe is de 7-jarige jongen gisteren op een Zeeuwse kampeerboerderij fataal geworden. "Dat een koe een mens aanvalt, is heel uitzonderlijk. Een ontzettend triest ongeluk", zegt een koeienkenner tegen RTL Nieuws.

De jongen werd gistermiddag aangevallen op kampeerboerderij De Koehoorn in het Zeeuwse Meliskerke. De overleden jongen was de zoon van de eigenaar. Omstanders die het zagen gebeuren, zijn opgevangen.

Verplaatsen naar andere wei
Volgens een woordvoerder van de politie werd op het moment van het ongeluk de koe verplaatst naar een andere wei. "De jongen is niet geschopt en er is ook niet over hem heengelopen", laat een politiewoordvoerder weten. "De jongen is aangevallen door de koe." Waarom de koe dat deed, is onduidelijk.

Jan Vullings, hoofdredacteur van het blad De Boerderij, noemt het een verschrikkelijk triest ongeluk. "Dat een koe een mens of kind aanvalt, is ook heel erg uitzonderlijk. Ik kan me zo'n ongeluk niet herinneren."

Een aanval door een stier komt wel voor. Elk jaar zijn er gemiddeld 1 a 2 dodelijke ongelukken met stieren in ons land.

Deel dit topic

Reacties

+4
putjesschepper
Wat verschrikkelijk erg,gecondoleerd en heel veel sterkte daar.
m uut m
Er zijn meer slachtoffers van koeien dan van stIeren.
Bijna alle inseminatoren zijn wel eens door een koe aangevallen
Flinstone
@m uut m laat me raden, jij hebt een eigen stier?
m uut m
@Flinstone
Nee absoluut niet.
En gelukkig ook geen agressieve koeien meer sinds ik jersey's melk.
Ik heb menig koe afgevoerd al neigde ze maar naar enige agressie.
Hoor wel van de inseminator dat er veel agressieve koeien zijn en dat sommige boeren hun ook waarschuwen ipv deze koeien op te ruimen.
CorP
Quote Reactie van @m uut m:
Er zijn meer slachtoffers van koeien dan van stIeren.Bijna alle inseminatoren zijn wel eens door een koe aangevallen

Van die stier zullen ze dan ook weinig te vrezen hebben..
+2
RAUWE
Veel sterkte, gecondoleerd. Scherp blijven op eigen kinders
+2
Flinstone
Vreselijk zo’n ongeluk! Medeleven voor de nabestaanden!
putjesschepper
Ons dochtertje van 5 ging vorig jaar bij een pasgeboren kalf kijken en kon ternauwernood ontsnappen aan de koe die met kop omlaag achter haar aankwam.
+3
Twentsch Land
@putjesschepper

Heb ook een afkalfweide maar idd onderschat een koe die net gekalfd heeft niet.
jpls
@putjesschepper toen onze jongste dochter 4 was ging ze ook al graag mee de koeien melken, en na een tijdje besloot ze, zonder dat ik het in de gaten had eens aan de andere van de melkstalmuur te gaan kijken, en omdat het in een keer wel heel stil was, ging ik eens kijken waar ze gebleven was, want als ze naar moeders was gegaan had ik bij het openen van de deur de melkmachinemotor wel gehoord, bleek ze in een ligbox tussen de muur en een grote koeiekop te staan, en door dat de koe tegen haar buik drukte kon ze ook geen geluid meer uitbrengen, ze heeft gelukkig er niets aan over gehouden, maar het moet toch een troumatische ervaring voor haar geweest zijn, de koe was waarschijnlijk alleen maar met haar aan het spelen, maar voor hetzelfde was het ook verkeerd uitgepakt, je hebt ook een beetje geluk nodig.
+2
vedder
Ik vind de uitspraak van Jan Vullings niet handig, deze berichten halen alleen het nieuws als de gevolgen ernstig zijn, alle andere keren vertelt de boer het nog niet eens aan z'n vrouw. We moeten niet in pvdd - achtige ideeen trappen dat een koe een soort weerloos zielig dier is. Koeien zijn harde dieren, zowel naar mensen als ook hun eigen soortgenoten.
Veel sterkte aan de betrokkenen gewenst.
+4
dwers
Ik heb in het verleden ook wel een paar keer zo'n koe gehad die met koeien ophalen uit het land achter je aankwam .
Die koe kon dan nog de zelfde week vertrekken.
+1
KlaasB
Ben vorig jaar door een koe aangevallen,koe liep in de verkeerde wei samen met mijn vrouw en een buurjongen geprobeerd de koe terug te brengen.
Koe was onrustig en vrij wild en en kwam recht op me af draven ik kon geen kant meer op.
Kwam er gelukkig met een paar hechtingen boven de ogen vanaf maar het had heel anders kunnen aflopen
Sindsdien ben ik wel voorzichtiger met wat wildere koeien
+2
jan w
Een dier is en blijft een dier. Over het algemeen denken de burgers cq. consumenten alleen maar aan de aaibaarheid en knuffelbaarheid. Maar je kunt geen dier vertrouwen.
+1
broeker
Vreselijk nieuws. Gecondoleerd en heel veel sterkte aan de betrokkenen en nabestaanden
Milkman4
Mijn heit zei tegen mij vroeger dat ik altijd een stok bij me moest hebben als ik de koeien op moest halen.
Nu ik zelf kinderen heb zie ik zelf hoe agressief koeien kunnen zijn naar vooral kinderen toe.
Gelukkig zijn ze dan aan de goede kant van de hekken en kunnen de koeien niet bij hun komen, maar ik heb de indruk dat honden en kleine kinderen bedreigender voor koeien overkomen dan volwassenen.
Boerderie
@Milkman4 Het kan ook zo zijn dat ze juist minder respect hebben voor de kleinere mensen. Bij honden werkt dat wel zo, kinderen tot een jaar of elf, twaalf worden gezien als 'ranglager' waardoor de hond zich als hoger in rang zijnde gerechtvaardigd voelt om in te grijpen als iets hem niet bevalt.

Daarbij is de koe natuurlijk meer gewend aan de volwassen, veelal man, boer. Maar het zou mij niet verbazen als bovenstaande element ook meespeelt...
pietjepuk
Quote Reactie van @Boerderie:
zo zijn dat ze juist minder respect hebben voor de kleinere mensen

In de seminatoren die hier komen zit nogal wat verschil in in grootte en breedte. De grootte kunnen bijna alle koeien zo in de box insemineren de klein lukt dat niet koe komt gewoon achteruit.
cjw73
@pietjepuk dat lukt hier bijna niemand om de koe te insemineren in de box.
labella
@cjw73 Dat doen wij hier altijd, is bijna nooit een probleem.
cjw73
@labella dan moeten ze bij mij wel met de achterpoten op de roosters staan anders is er geen 1 die er bij kan.
Boerderie
@pietjepuk Buiten dat gaan bij mij trouwens altijd de rillingen over de rug bij dit soort berichten, hoe ontzettend triest. Ik realiseer me dat het ons allemaal kan overkomen, het is niet voor niets een ongeluk... Ik kan me niet voorstellen waar die mensen nu doorheen gaan, zo verdrietig!
+1
pietjepuk
@Boerderie Ja het is gewoon een nachtmerrie. Wat ik probeerde aan te geven is dat een koe voor een groot persoon meer gezag heeft dan voor een klein persoon.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zeldzaam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN