In nieuwe belastingstelsel voor waterschappen gaan boeren betalen voor de emissie van fosfor en stikstof naar het oppervlaktewater.

Dat stelt de Commissie Aanpassing Belastingstelsel (CAB) voor aan de Unie van Waterschappen. Het nieuwe stelsel kan naar verwachting op 1 januari 2022 in werking treden.

De waterschapsbelastingen bestaan uit drie soorten heffingen: watersysteemheffingen, zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing.

De sectoren die het meeste gevolg van gaan merken van het vernieuwde heffingssysteem zijn naast de landbouw, de rioolwaterzuiveringen en gemeentelijke rioleringen. Dit zijn de grootste bronnen van vervuiling van het oppervlaktewater, meent de CAB, die zich baseert op de landelijke emissieregistratie.

boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Nou wordt het weer interessant uit te zoeken waar die meetpunten staan. En laat het de WUR maar niet doen, dan raakt het nog zoek ook.
paul1
De lasten zijn al zo hoog, het is wel duidelijk dat hier meer achter zit, men zoekt een stok om de hond mee te slaan.
O is dit het volgende wat ons te wachtten staat ??? En de visstand loopt terug omdat ja en nu komt het ,omdat het fosfaat gehalte TE LAAG IS, OOOOOOOOOoooooooo wat is fofaat toch een probleem , een gemaakt probleem (Werk verschaffing )
Twentsch Land
@Detukkeroettwente

Zit er nog paling in de Dinkel ?
@Twentsch Land Nou volgens mij moet er fosfaat bijin geknikkerd worden, en niet zo n klein beetje , meerdere tonnen, in duutslaand zo te koop , giet machtig mooi , geeft ook hogere gras opbrengst en spoelt niet uit..
Pluto
Als de vervuiler moet betalen is de kans wel heel groot dat er andere partijen dan de landbouw hier een rekening krijgen !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0