Kamerleden steunen verlenging bovengronds uitrijden

Kamerleden Frank Futselaar (SP) en Tjeerd de Groot (D66) dienen nog voor het zomerreces een motie in voor een verlenging van de Vrijstelling voor het bovengronds aanwenden van mest.
 Kamerleden steunen verlenging bovengronds uitrijden (nieuweoogst.nu)

Kamerleden Frank Futselaar (SP) en Tjeerd de Groot (D66) dienen nog voor het zomerreces een motie in voor een verlenging van de Vrijstelling voor het bovengronds aanwenden van mest.

Nieuwsgrazer

CAT telefoons - Goedkoop en machtig sterk!

Barst in je telefoon? Knikker dat ding weg! Kies voor degelijkheid.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

m uut m
ūüĎć
+1
dwers
Lijkt mij ook wel wat vaker een gift van 10 m3 bovengronds is mischien wel beter dan 30 in één keer.
Koeien boertje
@dwers maar ik vind het wel makkelijk om bij te sturen, maar voor dat er regen komt , kan ik de mest niet in een dagje wegrijden.
En met een bemester erachter hoef je niet naar het weerbericht te kijken
Egbert D
@Koeien boertje
Quote:
En met een bemester erachter hoef je niet naar het weerbericht te kijken

Dat is onzin. Voor een beste benutting heeft elke soort mest of meststof direct een beste bui nodig. Dit geld voor zowel ketsplaat, bemester als kunstmest.
En kleine giften verstoord het bodemleven minder heftig en geeft daardoor inderdaad een hogere benutting.
+3
Boerderie
Binnenkort gaat VBBM ook in gesprek met ministerie enover andere sectorpartijen over een proef die ze (nav motie van dhr. Bisschop) willen doen ihkv af/uitspoeling nitraat en meer bedrijfsspecifiek daar naar kijken. Hopelijk kunnen we wat VBBM boeren in die proef naar voren schuiven, zodat we kunnen bewijzen dat we het op dat vlak óók goed doen.

Vorig jaar liet in opdracht van vbbm uitgevoerd onderzoek inderdaad zien dat kleine giften (op de grond)de beste nutri√ęntenbenutting gaf.

Langzaamaan krijgt VBBM de waardering en erkenning die ze verdient. We zijn natuurlijk wel ontzettend blij met een ambassadeur voor kringlooplandbouw in de kamer in de persoon Tjeerd de Groot. Voor VBBM een heel positieve ontwikkeling.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , frank , d66 , vrijstelling , bovengronds , uitrijden , de groot en bovengronds uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!