10% landbouwgrond nodig voor zonne-energie.

Dat is flink lapje. 😞
 'Een confetti van windmolens en zonneparken dreigt Nederland te overspoelen.' Maar kan het ook anders? (volkskrant.nl)

Het aantal zonneparken in Nederland neemt razendsnel toe. Zo ontstaan nieuwe Nederlandse energielandschappen. De burger protesteert tegen de aantas...

diezel

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
George
Geen probleem , grond zat.
+1
nederlandse boer
Niet grond zat, maar gras zat. Voorstel: zonne hectares waar ook het gras groeit tellen mee binnen de 80% grasland van de derogatie. 2 Vliegen in 1 klap.
+1
nederlandse boer
Niet grond zat, maar gras zat. Voorstel: zonne hectares waar ook het gras groeit tellen mee binnen de 80% grasland van de derogatie. 2 Vliegen in 1 klap.
kanniewaarzijn
Ik ben benieuwd wanneer Groen Links in het geweer komt tegen deze vlaktes. Plastic over aspergevelden is ze een doorn in het oog. Dit niet?
van Ittersum
@kanniewaarzijn de maatschappelijke draagvlak voor zonnepanelen is groter dan voor windenergie of kerncentrales. Dan moet je als "de Groenen" ook keuzes maken. Een vierde alternatieve energiebron is er niet dus verwacht daarin maar geen vuurwerk van GL.
+3
j h p
@van Ittersum Ik woon +/- 1 km van een Duits windmolenpark van 23 molens en +/- 3 km van een +/- 5 ha zonnepanelenveld, @weurding kent ze denk ik ook allebei, en ik kan met recht zeggen dat ik vele malen liever een windmolenpark zie dan een zonnepanelenveld, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik bij zonnepanelen eigenlijk alleen maar denk zonde van de grond en allemachtig wat is zo'n veld lelijk, al die schaduw daar onder lijkt mij ook nog slecht voor de biodiversiteit, om het maar even populair te zeggen.
+2
christo
@j h p Het lijkt mij wel een goed idee om te bekijken of het op mijn bedrijf realiseerbaar is. Het verdienmodel is gewoon goed. Betere manier van werken dan eeuwig tegen de 2% linkse idioten te moeten strijden om boer te blijven. Als je alleen maar uit het raam hoeft te kijken of de zon weer opkomt is wel erg makkelijk werken.Iemand tips wie je daar het beste in kan begeleiden?
ted9
@christo Een goed accountantskantoor.
cjw73
@christo slapend rijk worden!🤑🤑🤑
+1
christo
@cjw73 idd
van Ittersum
@christo denk dat velen in bepaalde gebieden zo denken.
Jaap40
@van Ittersum reken daar maar op
+4
ted9
@christo Waarom kopen deze mensen zelf geen grond aan. Denk daar eerst maar eens over na voor je in euforische stemming een bepaalde keuze maakt.
Wilbert
@christo doe je de koeien dan de deur uit?
Zonnepark telt niet meer mee als landbouwgrond.
+1
christo
@Wilbert Ja. Voer kost geen drol. Fosfaat verkopen en vleesvee er in. Elke dag om tien uur uit bed, koetjes voeren en de bbq aan. En vooral: geen gezeik meer!!!
+2
pieta
@christo Ik zeg: doen! 😁
diezel
Quote Reactie van @pieta:
Ik zeg: doen!

Jij had daar destijds toch zo'n mooie spreuk over.
Iets in de trend van: "Ik ben blij dat ik melkveehouder geweest ben" 😄
+5
pieta
@diezel Wie slim is was boer! 😁
cjw73
sjoerd de melker
@christo google
j h p
@christo Het is alleen jammer dat je zo afhankelijk bent van de subsidies en een onbetrouwbare overheid, ik zou er niet alles op zetten.
Een windmolen lijkt mij nog wel wat maar dan het liefst rendabel zonder subsidies.
Wilbert
@van Ittersum aardwarmte / geothermie
Wilbert
@van Ittersum gelul van de telegraaf.
Wilbert
@van Ittersum je kan wel berichtjes blijven plaatsen om je gelijk te halen, maar mensen hebben gewoon geen zin om te investeren en verzinnen er vanalles bij. Al zelf eens gekeken wat er nu al kan om gasloos te verwarmen en hoeveel geluid dat oplevert. Er zijn ook al isolerende kasten voor om de apparaten.
diezel
Ja hoor. Die doorgedraaide milieu-gekken willen zelfs bossen gaan kappen voor "Het Klimaat" 😞
Windmolens in natuurgebieden: omstreden, maar ook noodzakelijk?
nos.nl/nieuwsuur/artikel/…
+1
kanniewaarzijn
@diezel Geld, Geld, Geld..........
weurding
@kanniewaarzijn er is niet zo veel geld beschikbaar dat ik die rommel op ons land wil
Wilbert
@diezel bossen kappen? Hooguit een paar bomen. Overdrijven is ook een vak.
Het is alleen lullig voor de trekvogels...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouwgrond en zonne-energie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!