Melkveehouders eisen voor 17 miljoen euro achterstallig melkgeld van Bel Leerdammer

Een groep van 313 melkveehouders heeft zuivelonderneming Bel Leerdammer een dagvaarding gestuurd. Gezamenlijk eisen ze ruim 17 miljoen euro aan extra vergoedingen voor de melk die zij leverden tussen 2010 tot en met 2015. Het zuivelbedrijf heeft laten weten de stap van de melkveehouders te betreuren. Bel Leerdammer stelt dat de door de melkveehouders gemaakte berekening van het bedrag dat zij aan melkgeld zouden zijn misgelopen niet juist is. De onderneming had goede hoop om tot een minnelijke oplossing met de veehouders te komen en wilde om dat te bereiken een mediator inschakelen. De melkveehouders hebben dat voorstel afgewezen, omdat mediation dan plaats zou vinden met slechts een kleine delegatie van de gedupeerde boeren.

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
Ik hoop dat de levveranciers dat geld krijgen Als het om de aandeelhouders gaat dan kijken ze niet van een onsje meer of minder Dit is al een jaren slepend probleem Leerdammer verdiend al jaren miljoenen
ted9
@gerrie-hul Dat is ook de opzet van een bedrijf geld verdienen. Als ik elke x de reactie s lees van ldammer boeren denk ik van ga dan lekker aan een coop leveren als je het zo zat bent om als bulk grondstoffen leveranciers door het leven te gaan. Dat weet je toch van tevoren als je leverancier bent.
cjw73
@ted9 ben anders maar wat blij dat ik bij de coöperatie weg ben.😆😆
sjoerd de melker
@cjw73 nu wel ja, in 2016 ws niet
cjw73
@sjoerd de melker hoezo in 2016 niet? toen was ik ook al blij dat ik weg was
david2
@cjw73 ik ga na 17 jaar DOC ook van lid naar leverancier, slechter zal het waarschijnlijk niet worden...
cjw73
@david2 ik had het er na 9 jaar wel bekeken daar
david2
@cjw73 11 jaar was het prima laatste 6 jaar helemaal niets
cjw73
@david2 nou 2008 ofzo was bar slecht.
david2
@cjw73 toen was het overal bar slecht
+1
labella
@ted9 Het grote probleem bij Leerdammer is dat ze hun afspraken niet na komen wat betreft de uit te betalen melkprijs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , veehouders , melkveehouders , leerdammer , zuivelonderneming , bel leerdammer , melkgeld , zuivelbedrijf en 2010 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0