Weidegang mist (financiële) prikkel in België

De interesse in weidegang onder Belgische melkveehouders mist een (financiële) prikkel. Dat stelt Pieter Van Rumst, die met zijn bedrijf Obs’Herbe afgelopen jaar melkveehouders in Vlaanderen en Wallonië begeleidde bij weidekeuzes.

‘Weidegang wordt hier niet of nauwelijks beloond vanuit de zuivelindustrie. Ook vanuit de overheid en maatschappij ligt er geen druk om te gaan weiden’, aldus Van Rumst. ‘Zuivelfabriek Arla gaat in de Waalse provincie Luik gmo-vrije melk produceren, maar zelfs dat motiveert melkveehouders nauwelijks om via weidegang meer eigen eiwit te benutten.’
 Weidegang mist (financiële) prikkel in België (veeteelt.nl)

De interesse in weidegang onder Belgische melkveehouders mist een (financiële) prikkel. Dat stelt Pieter Van Rumst, die met zijn bedrijf Obs’Herbe afgelopen jaar melkveehouders in Vlaanderen en Wallonië begeleidde bij weidekeuzes.

Grasbaal

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

nederlandse boer
Ze zien blijkbaar in dat iedereen op de wereldmarkt de beste weidemelkproducten vanuit Nieuw Zealand , Australië en Ierland kan kopen en dat bovendien voor een rotprijs.

Geen geneuzel met 120 dgn 6 uur maar gewoon 365 dgn de koeien buiten met geen of minimale bijvoeding. Dat is de markt waar men in Nederland tegenaan wil boxen. Heel veel succes!!!!
nederlandse boer
Ook het hele dagverse weidemelkverhaal kan ook hier in Nederland prima vanuit Ierland ingevuld worden met weidemelk van koeien die 300-365 dagen per jaar buiten lopen. Men is hier reeds mee bezig om dat net als het 'greenfield vlees' voor de europese landen klaar te maken als ''daily fresh greenfields milk'. Kwestie van uitrollen, verkoopt zichzelf.

Nog even geduld, komt eraan!
spotmelker
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Nog even geduld, komt eraan!

Als de Nederlandse zuivelaars niets doen gebeurt dat inderdaad en ben je op den duur de 'thuismarkt' kwijt en kan de race to the bottom weer doorgaan.
nederlandse boer
Zou kunnen. In Noord-Duitsland Niedersachsen hebben ze recent het lopende weidemelkprogramma afgeschaft bij gebrek aan belangstelling bij zowel consumenten als leveranciers. Blijkbaar zien beide partijen de inhoudelijk niets-zeggende zeepbel en de van andere gebieden komende betere alternatieven.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden belgië , druk , melk , eiwit , weidegang , overheid , melkveehouders , arla , vlaanderen en zuivelindustrie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!