Meer inzet voor Friese weidevogel nodig

Veel mensen en partijen in Friesland zetten zich in voor de weidevogels, maar er is meer nodig. Dat was de conclusie van de jaarlijkse Weidevogelkennisdag woensdag in Joure.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Deel dit topic

Reacties

+5
dwers
Predatoren is het grootste probleem, al die natuurgebieden met hun verruiging zorgen alleen maar voor meer schuilpleken voor predatoren.
Vergeleken met 20 jaar geleden is er nu in verhouding meer natuur maar minder weidevogels.
+2
van Ittersum
@dwers waarom zijn er predatoren. Omdat er voedsel voor hun zit, het voordeel is tevens het nadeel. geen voedsel (oa. weidevogels) geen predatoren. Toen wij die muizen hadden zaten de predatoren te kotsen op de dampaal van de muizen. De muizen zijn weg, dus toen wat er nog was maar opgevreten en nu is alles weg en de predatoren ook. Ga maar eens ploegen of iets anders, waar komen opeens al die meeuwen vandaan?

Maar het leuke om de critici de monde te snoeren is het volgende: zeg tegen zo betweter: vroeger waar u nu woont was gewoon grasland en waren daar weidevogels. maar omdat u zo nodig een huis met tuin wilde moest de weidevogel verdwijnen, voor altijd! Bij ons hebben ze nog een kans, bij u totaal nooit meer. Wie is nu de echte schuldige?
+1
dwers
@van Ittersum die meeuwen hebben tegenwoordig ook Whatsapp.
+1
van Ittersum
@dwers met 5G zeker, zo snel zijn ze er altijd bij
de jonge
@van Ittersum misschien zijn bij jou de muizen weg,maar er zijn er dit jaar weer genoeg hoor
+2
Jaap40
Hoe meer beleid rondom weidevogels als verhoogd waterpeil, nesten markeren, geen predatoren afschieten omdat we dat niet willen, met drones de rust verstoren, vogels zenderen, draden plaatsen om predatoren tegen te gaan, allerlei adviesbureau's onderzoek laten doen naar de al bekende conclusie, hoe slechter de resultaten.

Allemaal geldverslindende operaties die weinig brengen.

Gewoon flink ouderwets bemesten, flink actieve jagers in de buurt, voorzichtig en eventueel wat later maaien. Beetje water erbij en voila. Alleen op deze manier heeft de nationale vogel, de grutto, nog een kans.

Maar ja dan moet je wel de ballen hebben om echt beleid te maken en niet al die luchtfietserij om niets.
Wilbert
@Jaap40 helemaal mee eens. Niet vergeten groeitrappen te maken met weidegang, zodat er na de 1e snee ook schuilmogelijkheden zijn.
+1
christo
Buks de vos.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0