Honderd dagen minister Carola Schouten

Carola Schouten is nu honderd dagen in functie als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In die tijd lijkt ze zich te ontwikkelen tot de crimefighter die Ivo Opstelten en Fred Teeven in het vorige kabinet nooit zijn geworden. Ze krijgt alom waardering, maar heeft nog geen tijd gehad om een eigen beleid te voeren.
 Honderd dagen minister Carola Schouten (melkvee.nl)

Carola Schouten is nu honderd dagen in functie als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In die tijd lijkt ze zich te ontwikkelen tot de crimefighter die Ivo Opstelten en Fred Teeven in het vorige kabinet nooit zijn geworden. Ze krijgt alom waardering, maar heeft nog geen tijd gehad om een eigen beleid te voeren.

MelkveeNL

Laatste  |  

Reacties

+1
vrije boeren
Ze kan beginnen met aftellen .Zal niet lang meer duren
+1
vedder
@vrije boeren lekker laten zitten, is de vierde 'minister' in 4 jaar en het verandert toch niet, ze kunnen beter eens de tweede laag onderzoeken.
+2
slagroomvla
@vrije boeren Als ze op deze manier doordraaft zit ze voor het einde van het jaar wel doorgedraaid thuis. Het oogt allemaal erg hysterisch
+1
puntertje
Een tot op het bot verdeelde sector waar we nu al jaren van crisis naar schandaal stuiteren omdat toen het hek van de dam ging de sectorvertegenwoordigers vooral de in hun nek hijgende opschalers tegemoet wilden komen en continue volhielden dat de sector zelf met de oplossingen zou komen.
Nu is wel duidelijk dat je het niet aan een sector zelf over kunt laten omdat een groot aantal collega's dan meteen de volle sprint inzetten naar/over de volgende referentie. En omdat dat referentie najagen ook iedere keer weer loont is de sector in de permanente Pavlov reflex gekomen, als er wat ruimte is en je die niet direct pakt, dan heeft een ander het ingepikt.
Kom je dan als minister met de beste bedoelingen, je kunt het onmogelijk voor iedereen goed doen. En de groep die zich weer het meest benadeeld voelt maakt je weer uit voor rotte vis. Maar geen enkele minister kan in deze situatie van iedereen waardering krijgen en ze zal een olifantshuid moeten hebben. Eerst maar eens het kaf van het koren scheiden, lieden die bewust de zaak besodemieteren aanpakken. En als dat leidt tot faillissementen, jammer maar verkeerd gegokt, risico had je maar rekening mee moeten houden. En dan zorgen dat bedrijfsvoering gestoeld wordt op gezonde uitgangspunten en niet op de speculatie van een nieuw te verwachten beperking.
Maar ik denk dat Carola momenteel nog veel meer spijt heeft dat het voor haar geen departement Sociale Zaken is geworden, dan net na de formatie. En de post minister LNV wordt in de toekomst een hete aardappel die alle competente mensen graag aan zich voorbij laten gaan. En dan wordt het bij formaties een sluitpost met groot afbreukrisico waar alleen narcistische personen met enorme ego's in willen stappen.
vrije boeren
@puntertje Van Carola haar goede bedoelingen zijn er niet veel boeren blij geworden tot nu toe.
+7
de hoef
Quote Reactie van @vrije boeren:
Van Carola haar goede bedoelingen zijn er niet veel boeren blij geworden tot nu toe

ik vind het ook zeer triest wat ze nu laat gebeuren
maar kan haar ook wel een beetje begrijpen ,wat is die meid in een rommeltje terecht gekomen
ik hoop dat we over een half jaar trots op haar mogen zijn
arjen90
@puntertje Wat een warrig verhaal, maar kort samengevat wat bedoel je hiermee?
+2
Metal ap
Volgens mij doet ze het heel goed,boeren willen allemaal meer meer meer en dat gaat nu eenmaal niet.
weurding
@Metal ap voor sommigen is het zelfbescherming dat ze niet meer kunnen idd 😉
+3
brabantboer1
Helaas zou het best eens slecht af kunnen lopen met Carola, tenminste als ze nu niet op gaat treden op het departement. Het is overduidelijk te zien dat er ambtenaren zijn die misbruik maken van Carola's wil om het goed te doen, want in haar hart heeft ze het erg goed voor met de boeren.
Een overduidelijk voorbeeld van het kamerlid wat het als mininster te goed wil gaan doen en moet vertrouwen op de uitvoering en samenvattingen van ambtenaren. De waarheid wat verdraaien komt ten alle tijden op het bordje van Carola, haar hoofd ligt op het hakblok.
Of wellicht wordt ze even aan de tand gevoeld door de kamer en mag ze op zo een onbelangrijke post als landbouw gewoon doorgaan.
Toch zal Carola op het departement eens klappen moeten uitdelen, laten zien wie de baas is. Een hoge ambtenaar die denkt dat hij alles kan maken de plintjes op het ministerie eens laten poetsen. Dus Carola ga er voor
vrije boeren
@brabantboer1 ben bang dat ze de ballen er niet voor heeft, maar je hebt wel gelijk
+1
van Ittersum
@brabantboer1 100 dagen geleden waren heel wat prikkers heeeel erg enthousiast over haar benoeming. Wat er nu gebeurd is in deze 100 dagen is dat het gevolg van haar beleid of kwam het samen in deze 100 dagen. Persoonlijk zie ik qua beleid niet veel verschil met haar voorgangers. Haar uitstraling is vriendelijker maar de ingeslagen weg blijft hetzelfde. Er zal toch niemand de illusie hebben gehad dat alles nu anders ging worden, dat zou een naïeve gedachte geweest zijn
slagroomvla
@van Ittersum ja, veel te hoge verwachtingen bij vele. Dat je op een boerderij geboren bent betekend niet automatisch dat je er wat mee hebt. Dan was ze wel boer geworden!

Ik zie iemand met enorme scoringsdrang, zij zal het allemaal wel even regelen. Het is niet de vraag of ze flink op haar bek gaat, maar wanneer.
+1
van Ittersum
@slagroomvla niet mee eens. ze faalt niet door haar eigen toedoen maar door mensen waar ze het van moet hebben qua informatie en advies. En dat zijn de mensen die niet gekozen zijn en wat er ook gebeurd gewoon in hun functie blijven. Vergelijk het maar met uw gemeente, tis niet de gekozen wethouder die in eerste instantie nee zegt tegen uw bouwvergunning maar de niet gekozen ambtenaar die een negatief advies geeft aan die wethouder over uw plannen
+1
willieoranje
Ze doet het niet slecht, nee ze doet het heel slecht op dit moment, waarom krijgen de leghennenhouders geen financiële ondersteuning na de fipronilaffaire? Zij konden hier toch niets aan doen? De Belgische boeren krijgen wel schadevergoeding toegekend. Nu worden een paar duizend melkveehouders getroffen met het zero tolerance beleid omtrent de tweelingenaffaire. Ik hoop dat ze ook in het belang van de boeren gaat handelen en niet slechts alleen de boeren tegenwerkt met dit soort dingen. Ik vind dat de 'echte' fraudeurs aangepakt moeten worden die deze hetze veroorzaakt hebben en niet de goed willende veehouder die eens per jaar eens een foutje maakt in zijn I&R-administratie!
+7
robbies
Zoals voorspeld krijgt de minister weer de zwarte piet toegeschoven. Schouten zit er om landbouwbeleid te maken en niet om de belangen van de boeren te behartigen. Daar hebben we anderen voor, en je ziet wat er gebeurt als je die iets teveel de vrije hand geeft: anarchie, omdat niemand zich schikt voor sectorbelang. Het was/is ieder voor zich en god voor ons allen. Laat ze nu maar ff de boel schoon vegen, zodat we in ieder geval de echte fraudeurs in beeld hebben en daadwerkelijk gesanctioneerd worden. Dat geeft de grootste kans op derogatiebehoud. Dat is onze eerste zorg.

Dat we als fraudeurs weggezet worden, reken ik eerder nog aan LTO en NZO toe dan aan Schouten. Het "sectorplan" was helemaal geen sectorplan en I&R is niet geschikt ter handhaving van dat plan. Het allerijl in elkaar geflanste plan rammelde langs alle kanten en daarom nooit ingevoerd mogen worden. Niks als ellende van gekomen
willieoranje
@robbies Je moet wel een ambtenaar zijn, alles wat de minister doet goed praten, al die onnodig geblokkeerde bedrijven, krijg je nu extra betaald als je op dit forum zit?
vrije boeren
@robbies laat ze de boel maar schoonvegen Daar zit ik echt niet op te wachten. Laat ze maar eens die tijd gaan besteden aan de echte criminelen in plaats van deze heksenjacht
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden voeren , landbouw , schouten , natuur en teeven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!