Geen extra ruimte voor knelgevallen

Minister Schouten is niet van plan om melkveebedrijven die in 2015 zijn gestart, en biologische melkveebedrijven, alsnog op te nemen in de knelgevallenregeling. Ook wil ze in het mestbeleid geen uitzondering maken voor zeldzame runderrassen.

Deel dit topic

Reacties

christo
Helaas. Komt vanzelf krimp zo. Iedereen staat er maar naar te kijken.
grondlozeboer
Waarom kon je daar al n aanvraag voor indienen dan? 🤔
storm
Prima, gerechtigheid hadden ook eerder kunnen beginnen.
Achteraf was bestaande quotumhouders in 2013 + een paar procent beter geweest dan deze janboel.
Ook in 1984 waren er knelgevallen die geen melk hadden geleverd in 1983 en dus geen quotum hadden. Ook weer gestopt, jammer dan voor de betrokkenen.
Ken gelukszoekers die net op tijd begonnen waren en dus wel quotum kregen die allang weer gestopt zijn.
Dat is en was hun goed recht maar wel zuur voor degenen die hun quotum met hard werken bij elkaar gesprokkeld hebben.
+8
KuikenenKoe
Quote Reactie van @storm:
Ken gelukszoekers die net op tijd begonnen waren en dus wel quotum kregen die allang weer gestopt zijn.

en ik ken ook nu ook al een paar waar de droom uit een is gespat wat niks te maken had met domheid en/of luiheid maar puur pech met teldatum

is toch wel wrang, reageer hier zelf ook vaak zakelijk maar degene die dat treft hebben toch wel een beste domper te verwerken
+4
cornelissen
Die zelfregulering van de sector is een ramp geworden. Knelgevallen ontstaan,doordat er verwachtingen zijn gewekt, met name door K.Romijn en even later de meeloper P.Boer. Op zichzelf had de sector aan niemand verplichtingen om groei of het opstarten van een melkveehouderij bedrijf te gunnen om de beperkte "groei"mogelijkheden te vullen, maar volgens K.Romijn moest veel mogelijk zijn, ondanks verschillende waarschuwingen. langsdemelkweg.nl/wp-content/uploads/…
Even later kwam meeloper P.Boer te voorschijn en trokken ze samen op. (LTO en NZO )
lto.nl/actueel/nieuws/….
Dit is dus, zoals bekent , een drama geworden voor de sector en verschillende melkveehouders.
en is dus K.Romijn van LTO accoord gegaan met een hele smerige manier om zeker grondgebonden bedrijven met onomkeerbare investeringsverplichtingen( misschien ook wel andere) die nog niet operationeel zijn te dwingen rechten te kopen of hun investeringen af te boeken.
Het verhaal van P.Boer bij Frieslandcampina is ook wel bekend (alle melk van leden verwerken wij) en anders kan J. Rijlaarsdam er wel wat over vertellen .
Het uiteindelijke gevolg: een enorme tweespalt in de sector, waarbij sommige (voor hun gemoedsrust mogelijkerwijs ) de zeer smerige streken van onze voormannen verdedigen door te vertellen ,dat je er maar eerder bij had moeten zijn en dus gedupeerden van deze "smerige streken" gewoon dom waren (en dus aan een fatsoenlijke knelgevallenregeling geen boodschap hebben )
Alles allemaal zeer treurig ,want het was absoluut niet nodig geweest, waarbij het mij opvalt dat de genoemde heren zich ook niet verdedigen, maar de benen nemen met achterlatend van de ellende
+2
groeier
@cornelissen
Is echte de grootste onzin, 97% of 100% van de melkveebedrijven hebben begin 2015 aan kunnen zien komen dat snel een stop zou komen op dieraantallen. Wel zijn pakweg 3% v/d melkveehouders door verschillende omstandigheden toen niet in staat geweest 02-07-2015 voldoende dieren te houden.
stan-roozen
@cornelissen
Met een nieuwe stal bouwen nam je wel een groot risico.
+1
christo
@stan-roozen Tuurlijk. Wachten tot de oude instort is de beste oplossing.
christo
@christo Hier gingen de koeien al een keer door de roosters. is ook een soort van risico.
robbies
@christo CBB geeft jou toch rechten?
christo
@robbies Dat klopt. Het ligt alleen niet voor de hand dat dat ook binnen een tijdstraject gebeurt zodat het hier voor een oplossing gaat zorgen.
+1
groeier
@christo
Is wel op eigen risico als de koeien door de rooster zakken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestbeleid en melkveebedrijven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0