Hele klus maar enige mogelijkheid; melkveehouderij moet geloofwaardigheid terugwinnen

De Nederlandse melkveehouderij moet schoon schip maken na de registratiefraude die begin deze week naar buiten kwam. Dat vinden Frits van der Schans en Wouter van der Weijden van het adviesbureau en de Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM). Ze noemen nog zes manieren om een loopje met de wet te nemen. Die zien ze liever niet ook nog eens de TV halen. Ze adviseren om nu door te pakken en een 'inkeerregeling’ in te voeren die meteen ook de taak van de NVWA behapbaar maakt.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan.1
Byzonder kinderachtig van Frits vd Schans.
Je gelijk halen over de rug van hard werkende boeren die nix met fraude te maken willen hebben.
Wilbert
Frits overdrijft altijd wat om zijn argumenten kracht bij te zetten...
alhoewel de inkeerregeling best een aardig idee is.
Coen
@Wilbert , die inkeerregeling moet niet worden aangeboden, die handdoek moet door de collega zelf en direct worden opgepakt 😄
+1
labella
Wie is er nu ongeloofwaardig, volgens mij is dat toch echt de politiek!!!
+3
KOC1981
Wel erg flauw om legale middelen ook als fraude aan te melden. bijvoorbeeld jongvee in het buitenland opfokken. voelt voor mij niet aan als fraude, we zitten hier kort bij de grens, mijn Belgische grond telt niet mee voor de grondgebondenheid. als ik een locatie tegenkom in België dan neem ik die met open armen aan en voel ik me absoluut geen fraudeur.

Moet iemand die alles met Blauwe stiert en vaarzen aankoopt zich dan ook al fraudeur voelen? doet in principe hetzelfde, z'n eigen fosfaatrechten maximaal benutten voor melkproductie.

van de inkeerregeling ben ik geen voorstander, dat duurt een jaar vooraleer we over zoiets een politiek akkoord hebben, en ik vermoed dat Carola haar vingers er niet aan gaat branden om dit buiten de tweede kamer om even snel te regelen.
Dit moet snel opgelost worden, alle personeel er op en Qlip machtigen om te helpen???
Duntelaar
Onderschat de impact op de markt niet als alle " weggemoffelde" jongvee, vaarzen en koeien via een inkeerregeling opeens van fosfaat moeten worden voorzien. Schoon schip kan niemand tegen zijn, is in belang hele sector.
weurding
Kunt nog zo je best doen rotte appels hou je altijd. Zolang men het interessanter vindt om over die ene meure appel te schrijven ipv de kist vol goede blijft het dweilen met de kraan open
jg
Strafvermindering bij zelf melden van fraude, hierover wordt nagedacht. Nog voordat er werkelijk fraude wordt aangetoond en gesanctioneerd wordt er al weer over strafvermindering en verzachtende omstandigheden gepraat. Er is veel mis in de melkveesector .......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , melkveehouderij , landbouw , tÜv , milieu , nvwa , frits van der schans , clm en schans geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0