Hoorzitting rol dierenartsen : niet alleen dierenwelzijn

Is de dierenarts primair adviseur van de veehouder of hoeder van dierenwelzijn? Die vraag stond vanochtend centraal tijdens de hoorzitting ‘Dierenwelzijn en de rol dierenarts’ in de Tweede Kamer. De vraag werd door de aanwezige vertegenwoordigers van verschillende dierenarts groepen verschillend beantwoord.

Deel dit topic

Reacties

+3
Pluto
De kamer kijkt te veel naar Dr Poll , u weet wel de dierenarts op tv die naar Nederlandse maatstaven hier al lang een beroepsverbod had gekregen !!!.
En dat terwijl half Burger Nederland het hellemaal geweldig vindt.
De huidige dierenarts is geen geneeskundige meer maar louter nog adviseur van ent programma's met in zijn nek een hijgende nvwa .
mart-sa
Kees Scheepens moet zich schamen dat hij zich dierenarts noemt. Een man die absoluut geen vee moet mogen houden.
Heeft in het verleden al een procesverbaal gehad omdat hij vertikte, na meerdere malen aandringen, om naar één van zijn koeien te gaan die aan het kalveren was en niet goed ging; slecht afgelopen voor koe en kalf.
In de winter vee gehouden in overvolle stallen met als gevolg dat vele kalveren werden vertrapt.
Heeft flinke boetes gehad omdat hij geboren kalveren niet I&R had gemeld; vele runderen zijn afgevoerd voor vlees bestemd voor dierentuinen.
Moet zo iemand in de Tweede Kamer gaan vertellen hoe het moet? SCHANDALIG
jerseys
Was die scheepers geen spreekbuis van partij van de dieren en wakker dier? Die hertzenberg met haar vriendje's regisseren alles richting de media.
mart-sa
Het bedrijf Caring Vets van Kees Scheepens is ook een zeer gerenomeerd bedrijf (dus niet); bestaat al sinds 27 oktober 2017 (zie caringvets.nl/berichten/cv-21okt2017/ ). Dus nog geen maand oud, voordat hij zijn verhaal staat te houden in de Tweede Kamer.
vedder
Een hoop dierenartsen zijn in ieder geval loopjongen/meisje van GD, dat is in ieder geval niet altijd in het belang van het dier.
noordhollander
Jammer deze negatieve visie op de dierenartsen in het algemeen dat ze t financieel vaak veel beter dan boeren hebben veroorzaakt dat zoveel afgunst ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenwelzijn , dierenarts en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0