Topkuilfinalist Polinder melkt hard met veel ruwvoer

Hard melken met veel ruwvoer, dat is de strategie van Topkuilfinalist Krijn Jan Polinder uit Nunspeet (GD). Hard melken is voor hem geen doel opzich, maar nodig om voldoende melkgeld te genereren om aan de financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. Het bedrijf van Polinder is namelijk snel gegroeid. Na het quotumtijdperk is de gemiddelde jaarproductie gestegen van 8.500 kilo melk per koe naar bijna 11.000 kilo melk nu. De voerkosten per 100 kilo melk zijn daarbij vrijwel gelijk gebleven. Dit resultaat bereikt hij met goede kwaliteit ruwvoer. Hij streeft naar een complete graskuil met zowel voldoende energie, eiwit als structuur.

Deel dit topic

Reacties

kaas
Mooi dat de voerkosten gelijk zijn gebleven maar als ze met 8500 kg veel te hoog waren dan kunnen ze wel niet hoger zijn geworden maar kunnen dus wel veel te hoog zijn .dus als je zo artikel plaats moet je ook zo open zijn om de voer kosten te vermelden,
Ohzo
@kaas gaat het om voerkosten of bedrijfsrendement?
+5
MTSTAMMINGA
@Ohzo
@kaas Bedoelt alles wat hij beter doet praat je niet over 😃
Alles wat hij slechter doet vertel je iedereeen 😀
kaas
@Ohzo bedrijfs rendement is het belangrijkste
Gerron
@kaas Ik vind dat die kuil er prima uitziet. Wat vind jij van die kuil?
kaas
Hij ziet er nu wel goed uit maar ik wil hem in maart of april wel eens terug zien broei zij kanten en boven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melken , energie , eiwit , ruwvoer , melkgeld en structuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0