Zuivelketen blijft inzetten op de Kringloopwijzer

Ondanks protest van veel boeren tegen het verplichte karakter van de Kringloopwijzer en het feit dat het ministerie het instrument voorlopig nog niet wil gebruiken binnen het fosfaatrechtenstelsel, blijft de Nederlandse zuivelketen er op inzetten.

Om de veehouders er van te overtuigen van de mogelijkheden van de Kringloopwijzer, organiseren bestuurders en bedrijfsadviseurs van de betrokken sectorpartijen een aantal regiobijeenkomsten.

Deel dit topic

Reacties

jan w
De kringloopwijzer is voor mij een managment instrument.
Alleen ik snap een aantal dingen niet. Brussel telt alleen het aantal staarten. Den Haag is natuurlijk weer "Roomser dan de Paus" . ( zo zeggen wij dat hier en ik wil het in deze zin niet gebruiken als een kwetsend iets). En Den Haag bedenkt er nog weer extra regeltjes bij , dit door stappen te maken in de P uitscheiding bij de verschillende melkniveau's . Dus daaraanhangend komt er weer een systeem, waarmee met de verschil weer terug kan verdienen. dit komt dan weer in de vorm van de kringloopwijzer. Nu gaat men al jaren akkoord met het bexvoordeel en de kringloopwijzer is opeens te gevoelig om mee te sjoemelen.
Men werkt er wel naar toe om werk te houden.
m uut m
@jan w
Als Brussel alleen staarten telde was het simpel. Helaas klopt dit niet Brussel wil de garantie dat we niet over het fosfaat plafond heen gaan willen we derogatie behouden cq verlengen. Het is eenmaal een feit dat hoe hoger de melkproductie hoe hoger de fosfaat productie.
kanniewaarzijn
KLW kan beter MMR worden genoemd (MINAS Met Rookgordijnen). Tuurlijk gaan we geen staarten tellen, dat ontneemt de hoge heren de mogelijkheid om de intensieve grote bedrijven te bevoordelen. Tenslotte moeten we toe naar 5000 grote bedrijven die "op de toekomst zijn voorbereid", lees: die zonder toeslagrechten kunnen. Dit is de toekomstvisie van EZ, NZO, RABO en LTO. De rest wordt daar gewoon aan opgeofferd: extensieven, pachters, grupstallen en wat er nog meer aankomt.
labella
De zuivelindustrie moet zonodig even een aantal orgies organiseren om ons de kringspierwijzer door de strot te drukken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's protest , veehouders , zuivelketen en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0