Melkprijs A-ware passeert 40 euro

A-ware verhoogt haar melkprijs over juli met 2,18 euro naar 40,09 euro per 100 kilo melk.

Deel dit topic

Reacties

eva-harteveld
RFC komt in juli met een prijs die ruim onder A-ware zit en nog maar een paar centen boven die van DOC uitkomt. Begin nu toch echt wel het gevoel te krijgen dat het niet meer zo goed gaat met RFC...
+1
Melkveehouder6
@eva-harteveld Dan zou ik me nog maar eens gaan verdiepen in de definitie van de garantieprijs van RFC. Deze zegt niets over de gang van zaken alleen een verwachting van de referentiebedrijven. Op deze garantieprijs komt nog een prestatietoeslag en als die 3 cent wordt zitten ze alweer boven A-ware.......
cjw73
@Melkveehouder6 nu blijft het nog de vraag of er voldoende gepresenteerd wordt voor die 3 cent !!
+1
kanniewaarzijn
@eva-harteveld Ben ik ook bang voor. Maar het gaat daar zoals overal momenteel in de maatschappij: mensen met kennis van zaken moeten eruit/vertrekken zelf, en worden vervangen door luchtfietsers zonder enige kennis. Dan is het alleen nog maar wachten op het moment dàt het fout gaat.
+2
weideboer
@eva-harteveld wacht even...de afgelopen paar jaar zat RFC structureel boven de rest, niemand wilde weg, ook niet met een premie en het lijkt, het lijkt...., bewijs moet nog komen dat RFC minder hard stijgt t.o.v. die twee( waarvan 1 maar deel is van het mcm-mandje), RFC aan de afgrond staat? Nu proef ik toch wat het geschreeuw van een verwend iemand die het verleden wel heel snel vergeten is.
storm
@weideboer ach, sommige DOC boeren denken ook nog dat ze
Campina al weer voorbijstreven en dat wij het vorig jaar net zo goed hadden als zij😂!
Ze worden daar geïndoctrineerd op de boerenvergaderingen dat het verschil minimaal is!
De GVE regel zou ook uit de koker van RFC komen omdat de fabrieken vol zaten!
kaas
[@stormgve regel kwam rfc mooi uit ze hebben het van alle kanten geprobeerd om het op de liters melk te krijgen maar dat is rfc niet gelukt door veel tegen gas van de andere fabrieken .
maar van de presatietoeslag word volgens mij maar de helft uit betaald de rest gaat in de onderneming en zie je nooit weer terug.maar rfc doet het verder wel goed maar staan zeer ver van de boer af de binding met de veehouders is bijna weg.
storm
@kaas ik ervaar het niet zo! Maar jij spreekt natuurlijk de zwijgende meerderheid die niks zeggen en alleen op forums en visites hun ongenoegen durven te uiten!
Komen nog een boel stoppers dus
Jaap40
@storm kaas verteld het met zijn Aware pet op.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN