Groep dierenartsen wil grote veranderingen gangbare veehouderij

Een groep van ruim 70 dierenartsen pleit voor structurele veranderingen in de gangbare veehouderij.

De groep treedt naar buiten onder de naam ‘The Caring Vets’ en publiceerde een brandbrief paginagroot in NRC. Als voorbeelden van “misstanden” noemt de organisatie onder meer ‘megastallen’, onbedwelmd ritueel slachten, lange afstandstransporten, mestoverschotten en aantasting van de volksgezondheid. De boer valt volgens Burgers niks te verwijten: “lage prijzen dwingen boeren om beesten op een bepaalde manier te houden.”

Deel dit topic

Reacties

+1
KOC1981
Ja ja, ook vandaag doen we er weer een schepje bovenop.
de hoop shit is nog steeds niet groot genoeg.

vraag me af wanneer bij de gemiddelde boer die met liefde voor zijn dieren zorgt de stoppen springen?
weurding
@KOC1981 heb net zwaardere gekocht 😞
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @KOC1981:
zorgt de stoppen springen

Kans op onweer deze week, gelukkig alles op aardlek.
pietjepuk
Quote Reactie van @KOC1981:
gemiddelde boer die met liefde voor zijn dieren zorgt de stoppen springen?

gewoon met zijn alle twee weken geen melk leveren. Draaien ze gelijk een heel eind bij.
+1
paul1
Zijn van kleine huisdieren artsen
Coen
@paul1 , en zij zelf is behoorlijk media-geil, alles voor aandacht en leugens/onwaarheden verkondigen 😞
facebook.com/arabella.burgers/?pnref=lhc

de presentatrice van NPO1 nam alles wat geschreven was in NRC door deze groep voor 100% waarheid aan, hoeveel journalistiek onderzoek naar waarheidsvinding wordt er door NPO1 gedaan ?
+4
Weidezicht
Hiermee moeten we toch wat gaan doen. Elke dag nieuwe onzin en onterechte verwijten. Of het nu gaat om mest of dieren we worden volledig met onjuiste gegevens op een oneerlijke manier in de hoek gedrukt. Zullen als sector ook met pagina grote advertenties moeten reageren op dit soort zaken? Goed onderbouwd. Kort en bondig. Geen kwestie van alles tegenspreken en ontkennen maar met goed verhaal en cijfers de werkelijke waarheid vertellen en valse argumenten en verborgen verbinding gen (zoals met pvdd) aantonen. Als sectoren lobbyisten in dienst nemen? Hier op prikbord reageren we wel maar dat leest het grote publiek niet.
+8
Weidezicht
Verwacht morgen pagina grote advertentie van de overkoepelende dierenartsenclub. Half Nederland wil aan onze sectoren verdienen en zij ook. Avondtoeslag enz. Verplichte enting hier en verplichte apk daar. Wij betalen wel. Nu kunnen ze laten zien aan welke kant zij staan. Links een schop onder je kont en rechts dikke rekening onder je neus. Laat ze nu dan maar kleur bekennen.
robbies
Ik verwacht dat de vakgroepvoorzitters van de KNMvD hier wel op reageten
weideboer
Mijn dierenarts spuugt langzamerhand op KNMvD , een organisatie die puur bezig is met het verdienmodel en te veel banden heeft met de diergeneesmiddelenhandel.

Maar als we deze week nu alle shit krijgen(wat parallel loopt met de politieke onderhandelingen), zijn we na een week alles weer vergeten. Soms moet je bijna hopen op een aanslag ofzo, dan gaat alle aandacht daar weer naar uit (dit meen ik dus niet)
Veehouder grond
De vee-arts moet terug naar z'n oorspronkelijke doel. En niet gaan mee gaan willen denken met maatschappelijke thema's. Dat doen andere partijen wel die daarvoor bedoeld zijn.
Todi
@weideboer Is dit geen aanslag op een beroeps bevolking....?
Groen1
.
+6
marcel r
Ik ben benieuwd hoeveel van deze 70 "dierenartsen" werken als landbouw dierenarts.
Heb het vermoeden, dat dit weinig zijn.
De meesten zullen wel net afgestudeerde gezelschaps"dierenartsen" of andere hamsterknuffelaars zijn.
eva-harteveld
@marcel r Oprichtster (links op de foto) is in ieder geval geen veearts... dierenkliniekhuizerweg.nl/sitepage.asp/…
+1
storm
Er is ook een Arabella actief in de politiek en die heeft de achternaam Bosschers! Is dat snolletje getrouwd want wie heeft nu zo'n voornaam!!? Ene Arend Bosschers was jarenlang de goeroe van Mileuedefensie en die man zal ook wel eens een keer een zaadje geplant hebben! Dussss wie is het??
+3
delavalboer
Dubieus gezelschap.....ook contacten met roos vonk...zogenaamde deskundigen...
Maar niet te serieus nemen, hopelijk een tegen reactie van de echte dierenartsen/veeartsen
+4
dwers
VEEHOUDERS RICHTEN COMMISSIE OP, deze commissie zal zich met name richten op toekomstige dierenartsen, zij zullen getoetst worden of ze ook nauwe banden hebben met PvdD of wakker dier.
vedder
nrc.nl/nieuws/2016/…

Arabella werkt al langer bij NRC
Brutus64
Vanmiddag was ze te horen op radio 1. wat een onzin kraamde ze uit, 6 jaar geleden had ze stage gelopen bij een veearts dat vond ze maar niets daarna gekozen voor de lieve kleine huisdieren, daarna nooit meer op een boerderij geweest

Jaco Geurts kwam ook gelukkig aan het woord, hij maakte gehakt van haar, op de zelfde wijze als Henk Krol deed bij het RTL debat
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Brutus64:
Jaco Geurts kwam ook gelukkig aan het woord, hij maakte gehakt van haar,

mwoah, geurts reageerde oprecht boos maar volgens mij met iets te veel emotie ,had het mss iets beter een dagje kunnen laten bezakken, dan waren zijn argumenten beter uit de verf gekomen

vond de de reactie van de knmvd vandaag op het artikel van nrc best wel goed
Porky
Als je als "erfbetreder" misstanden constateerd en je neemt contact met ze op ( DAP )dat daar ongewenste praktijken gaande zijn (wat zij ook wisten) word je te verstaan gegeven je er niet mee te bemoeien, jammer dan, maar heb hekel aan autoritair gedrag, hogerop gegaan, kreeg gelijk, en DAP werd op zn vingers getikt, laten ze eerst maar eens hand in eigen boezem steken ,ze zien wel de splinter bij een ander,maar de balk bij zichzelf niet, de geld wolven
+1
janv
Wat een onzin kan een huisdierveearts( dieren activist) uitkramen.
m.radio2.nl/mobiel-radio1/gemist/…
+1
Wilbert
@janv ik vond Geurts niet sterk door continue op de persoon te spelen. Ja, ze heeft weinig recente ervaring, maar ze legt wel de vinger op de zere plek.
Dat dieren beperkt natuurlijk gedrag kunnen vertonen is inherent aan het houden van dieren in stallen. Als mensen de dieren meer ruimte gunnen, moeten ze duurder vlees kopen. De consument bepaalt, dat had Geurts wel kunnen zeggen. Bovendien zijn de huidige nieuwe stallen en eisen zo streng, dat de eerste 4 vrijheden van dieren veel beter geregeld zijn dan 10-15 jaar geleden.
janv
Quote Reactie van @Wilbert:
ik vond Geurts niet sterk door continue op de persoon te spelen. Ja, ze heeft weinig recente ervaring, maar ze legt wel de vinger op de zere plek.Dat dieren beperkt natuurlijk gedrag kunnen vertonen is inherent aan het houden van dieren in stallen. Als mensen de dieren meer ruimte gunnen, moeten ze duurder vlees kopen. De consument bepaalt, dat had Geurts wel kunnen zeggen. Bovendien zijn de huidige nieuwe stallen en eisen zo streng, dat de eerste 4 vrijheden van dieren veel beter geregeld zijn dan 10-15 jaar geleden.

Als iemand alleen tijdens een studie in een stal is geweest en daarna nooit meer, en vervolgens met gedateerde rapporten aan komt zetten om de sector flink door het slijk te halen,mag je de persoon daar niet op aanspreken?
Brutus64
@Wilbert ze sprak daar als veearts, terwijl ze dat niet niet is, ze is dierenarts voor kleinehuisdieren.
Terecht dat Geurts haar in de hoek drukte
+4
arie.j
Artsen van knuffeldieren hebben een beperkte kijk op de wereld.
En iemand die tranen huilt bij euthanasie van zijnoude hondje is natuurlijk niet te vergelijken met een boer die een koe naar het slachthuis verwijst omdat die te weinig melk geeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN