CONO-veehouder Koning ontvangt eerste gegarandeerd GMO-vrije melkveevoer

Originele beschrijving

Maatschap Koning-Bruijn in Stompetoren ontving afgelopen dinsdag 30 mei 2017 de eerste levering VLOG-gecertificeerd melkveevoer via AgriTop, dealer van voeronderneming ForFarmers. Dit gebeurde in het kader van een pilotproject van zuivelonderneming CONO Kaasmakers, die wil inspelen op de toenemende vraag naar GMO-vrije zuivelproducten in Duitsland. Meer melkveehouders van de CONO pilot zullen de komende tijd …

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Flauwekul biologisch is dat altijd al.
+3
weideboer
Maar deze melk is goedkoper. Dus nu twee keer raden wat dat voor invloed KAN hebben op de prijs van biomelk als GMO echt aanslaat , let wel de GMO-vraag komt vanuit de (duitse) retail
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
let wel de GMO-vraag komt vanuit de (duitse) retail

Zelfs in Amerika, waar zowat alles nog mag, is rBST compleet op z'n retour omdat de retail geen rBST melk meer wil. Uiteindelijk is de klant gewoon koning. En deze aanpassing stelt toch nix voor, zoveel soja gaat er nu ook weer niet in een koe.

Boeren die soja exporteren passen zich ook wel weer aan, als zij hun product niet meer in Europa slijten kunnen moeten ze ook wel weer af van GMO-soja, en zo stabiliseert de prijs van GMO-vrije soja na paar jaar weer gewoon ietsje boven de huidige bulk prijs. Economie is niet zo moeilijk. Iedereen blij. Komt heus nog wel meer, na weidegang, hoornloosheid, kalf bij de koe, niet maaien voor half juni, blommekes in de weide, etc. etc. Over 10 jaar ziet het er waarschijnlijk allemaal heel anders uit. Een 2-deling tussen geitewollensokkenmelk voor 50 cent en industriemelk voor minder danr 25 cent. Zie wat er bij de kippen is gebeurd, varkensboeren hebben besloten alleen voor bulk te gaan.
weideboer
@jan is hobbyboer het verschil is HIER op deze prikbord al te merken , de bulkboeren en de toegevoegdewaarde boeren. Misschien moet er nu al twee soorten prikborden komen, scheelt wel een hoop onbegrip, ergernis en hoongelach , alhoewel dat laatste weer positief is.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
het verschil is HIER al te merken op dit prikbord

Volgens mij is hier op het prikkebord maar 1 geitewollensokkenboer 😄. Velen zouden trouwens wel graag zien dat ie een eigen prikbord kreeg
+1
oubi
@jan is hobbyboer Jan, dan heb je de varkenshouderij niet gevolg; kijk eens hoeveel varkens nu al geleverd worden in allerlei concepten; beterleven, retail, etc. Ook de varkenshouderij verandert, je moet het alleen willen zien. En dat zal bij jou niet meevallen.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @oubi:
Jan, dan heb je de varkenshouderij niet gevolg

Nee dat is inderdaad een sector die ik volledig opgegeven heb. Na een prijsdal van een jaar of 10 zijn alle 'normale' familiebedrijven er mee opgehouden en zijn er nog een zeer beperkt aantal megabedrijven/'rupsjes nooit genoeg' over. De rest is hardstikke kapot gegaan.
Deze megabedijven mogen best interessant doen over allerlei technische concepten, die lullen al jaren dat de varkens in hun betonnen stallen zonder licht het zo goed hebben, er is geen consument meer die dat nog pruimt. Het is gewoon een bulk markt waar tijdelijk, a.g.v. de gigantische shake-out een prijsopleving is.
Jack Konijn
Ik vind het jammer dat de cono niet meer inzet. 1 cent extra wat je weer kwijt bent voor de extra voer kosten. Als het werkt om het eiwit tekort aan te vullen?
Als GMO werkelijk slecht is voor mens en dier, wie is daar dan verantwoordelijk voor? Juist de grote jongens Monsanto. Niet wij! Maar wij worden zoet gehouden met een extra centje!! Tjonge. Ligt er een markt is het al weer verziekt. Ik mag hopen dat ze wel hun huiswerk goed gedaan hebben en weten waar ze over praten. Niet dat we straks weer bij radar ofzo zitten met een lul verhaal en de hele sector er weer onderuit wordt gehaald!
aldert
@Jack Konijn Ben het helemaal met je eens,1 cent is niet genoeg.In Frankrijk betalen ze 1,5 cent en garanderen een minimum prijs van 30 cent per liter en dat is ook niet genoeg.En als dan de produktie ook nog een beetje onderuit gaat is dat weer het einde van dit verhaal.
+1
bio boer
Bij kippen voor de eieren word bijna alleen nog maar gmo vrij gevoerd dan kunnen ze de eitjes bij de buuren brengen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , veevoer en gmo vrij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN