Wiebren, ondanks alles.....smily

Bedankt voor de reacties en discussie hier op dit forum , in je rol als beleidsadviseur LTO. Vaak scherp , uitgedaagd door andere prikkers. Nagenoeg altijd inhoudelijk, vaak verduidelijkend en soms spannend hoe ver je wilde gaan kwa inhoud en emotie. Veel succes en blijf op dit forum actief : het is nodig om elkaar scherp te houden gezien de actuele ontwikkelingen.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Blablablabla......
+2
weideboer
@kanniewaarzijn lekker sportief zeg...😝
torrarica
@kanniewaarzijn
Als je niets anders kunt zeggen dan blabla kun je beter niets zeggen.
Wiebren
@torrarica ik vind het een uitstekende samenvatting van de bijdragen van @kanniewaarzijn
Ik waardeer dat hij een andere kijk op de materie heeft, hij slaagt er alleen niet in om het over te brengen. Daarna om je heen gaan meppen uit frustratie is niet erg volwassen.
kanniewaarzijn
@Wiebren Ik doelde eigenlijk op het ge-blablablabla van JG. Maar ja, iets snappen is nooit je sterkste punt geweest.
+1
jg
@kanniewaarzijn Onbeschoft om zo te reageren.
arjankok
Ja we zullen hem ongetwijfeld nog vaker tegen komen als luis in de pels van de doorgeschoten modernisatie van de melkveehouderij
+4
jos 15
Ik weet niet of ik Wiebren zo dankbaar ben. Ok het was dapper dat hij het LTO/NZO beleid mbt
tot fosfaatrechten GVE regeling etc etc verdedigd/uitgelegd heeft op dit prikkebord.
Maar dat was niet zijn werk. Hij was beleidsadviseur,dus in het tot nog toe gevolgde beleid
(of liever gezegd gebrek eraan) heeft hij een (grote) rol gespeeld.
Nu zit de sector opgescheept met 4 peildata, een wekelijks veranderende GVE regeling,
Verplichte kringloopwijzer etc etc .Als er nu voor de afschaffing van het quotum
verstandig beleid gevoerd was door de LTO, dan was de overgang mbt tot "vrij" melken veel
soepeler verlopen.
+3
achterhoeker2
Wiebren weg, romijn weg, de minister demissionair.
De 2e stoppersregeling na 4 mei , heb het idee dat het fosfaatreductieplan gaat sneuvelen bij de rechtbank 4 mei a.s.
+1
vaak
@achterhoeker2 Ik denk dat de ellende dan pas echt begint.
+1
denktank
Hoop het, wat een gedrocht van een regeling. Alleen de Rabo profiteert!
Wiebren
Dankje @jg, omdat we elkaar hier vaak in de haren vlogen kan ik het zeer waarderen van je. Ik hoef geen veren in m'n **** dus deze bijdrage vind ik net kunnen 😉

Ik blijf hier wel actief maar heb nu een andere rol dus ook andere inbreng. Ik ga nu LTO niet ineens afvallen of een boekje opendoen want veel kritiek heeft meer te maken met beeldvorming en hoe weinig mensen echt snappen van belangenbehartiging. Het is allemaal mensenwerk. LTO gaat het al moeilijk genoeg krijgen met mandaat en ledenbehoud, dat hoort bij deze tijd. Wat dat betreft zal de organisatie een soort FNV-tijd tegemoetgaan vrees ik. Hoe ik tegen zaken aankijk is uitstekend verwoord in het Veeteelt-interview.

Ik ga me nu inzetten om het modewoord natuurinclusieve landbouw echt vorm en inhoud te geven. Voor een kleine maar groeiende groep boeren een verdienmodel realiseren door de bedrijfsvoering weer veel meer te baseren op natuurlijke principes en verbinden met de buren/klanten.
puntertje
Quote Reactie van @Wiebren:
Ik ga me nu inzetten om het modewoord natuurinclusieve landbouw echt vorm en inhoud te geven. Voor een kleine maar groeiende groep boeren een verdienmodel realiseren door de bedrijfsvoering weer veel meer te baseren op natuurlijke principes en verbinden met de buren/klanten.
Reageer @Wiebren


Dat verdienmodel is de laatste jaren behoorlijk ondermijnd. Daar is namelijk, mede door inzet van LTO, geen ruimte meer voor benodigde evenwichtige groei a.g.v. geëxplodeerde groei van sectorgenoten. Ik begrijp dat je je niet (publiekelijk) af gaat zetten tegen LTO, in je nieuwe baan wordt het toch vooral een strijd tegen wat die mede hebben bewerkstelligd.
Wiebren
@puntertje zolang de sector en boeren de oorzaak ervan vooral buiten zichzelf zoeken blijft het tegen grenzen aanlopen met extra kosten als gevolg.
pieta
@Wiebren De randvoorwaarden moeten gewoon goed vastgesteld worden. Vrijwillig werkt niet.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
De randvoorwaarden moeten gewoon goed vastgesteld worden. Vrijwillig werkt niet

Ben ik niet met je eens. randvoorwaarden vaststellen komt neer op alles wettelijk dicht timmeren. En boetes opleggen bij overtreding. We zien nu wel bij de fosfaat dossier dat het dicht timmeren haast onmogelijk is. gevolg een hoop regels en gezeur bij boeren.
Het moet gewoon vrijwillig en de juiste richting moet gewoon beloond worden. kijk maar naar de weide premie. word het doel niet gehaald gewoon een cent er bij. succes verzekerd.
pieta
@pietjepuk Leg me het verschil eens uit. Tussen verplicht vanuit wetgeving en verplicht vanuit herverdeling melkgeld? Een overeenkomst is dat het allebei verplicht is.
Voor het halen van duurzame doelen mbt energie wil je ook melkgeld gaan herverdelen, mbt tot methaan lachgas en CO2 idem.
Ik zou je bijna niet serieus nemen als je denkt dat je je coop's zo in de benen gaat houden.
pieta
Quote Reactie van @pietjepuk:
fosfaat dossier dat het dicht timmeren haast onmogelijk is

Als de fosfaatrechten er komen is het dichtgetimmerd. En dan moet de NVWA het maar controleren. Of wil je dit ook bij je zuivelfabriek neer gaan leggen?
klompen
@Wiebren moet ik als extensief boertje de oorzaak bij mezelf zoeken Wiebren?
+1
puntertje
@klompen Het meest gehoorde argument is dan: had je maar intensief moeten worden toen het nog mocht, dan had je nu niet naar de intensieven gewezen (ja ja, logica). Er wordt alleen aan voorbij gegaan dat de problemen zo ook zijn ontstaan.
arie.j
Quote Reactie van @Wiebren:
Ik ga me nu inzetten om het modewoord natuurinclusieve landbouw echt vorm en inhoud te geven. Voor een kleine maar groeiende groep boeren een verdienmodel realiseren door de bedrijfsvoering weer veel meer te baseren op natuurlijke principes en verbinden met de buren/klanten.

En nu dus de wind van de publieke opinie meekrijgen, naar je hoopt. 😉
Overigens is het wat jammer dat zoiets altijd maar een beperkte groep betreft, de rest zal zich toch voornamelijk op een wat andere manier moeten proberen te redden.
mlkvhoudr
@Wiebren is dat alleen in fryslan of landelijk?
Wiebren
@mlkvhoudr eerst alleen in Friesland. Zal het wel niet bij blijven
+1
mlkvhoudr
@Wiebren

Dan moet je tzt toch die bak koffie maar s komen halen.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN