Illustratie van: JohnDeerenr1

Nieuw onderzoek naar brandveiligheid

Ondanks de toegenomen aandacht en scherpere wetgeving omtrent brandveiligheid bestaat het besef bij landbouworgansaties, onderzoekers en bedrijven dat de veehouderijsector nog stappen moeten maken in meer veiligheid.

Deel dit topic

Reacties

+1
weideboer
Eerst maar eens een verplichte elektriciteitskeuring. Vond het ook maar onzin totdat ik met die beste man meeliep en hij me duidelijk op de feiten wees, O.a: als een stop meerdere malen gesprongen is, is ergens in het tussentraject tussen je stoppenkast en de machine de draad al aangetast. Meestal zie je dat niet maar in mijn geval kon dat wel. Niet direct gevaar maar wel een zwak punt. Univé zei tegen mij dat 80% van alle branden zijn oorzaak heeft in elektriciteit.
cjw73
@weideboer wat omvat zo'n keuring?
weideboer
@cjw73 van infraroodcamera, doormeten van de weerstanden, bedrading en/tot lichtpunten controleren, een grote APK beurt zo kun je het omschrijven. Univé betaalde de helft mee van de 500 euro. Www.keuringservicenederland.nl heeft het bij mij gedaan maar de plaatselijke elektroboer mag het ook doen als deze maar de NEN 3140 mag uitvoeren. Ff een belletje naar je verzekering toe. Misschien heeft deze wat korting voor je.
+1
cjw73
@weideboer oke. Ze hadden het er van de verzekering over omdat ik bezig ben met overstappen naar een andere maatschappij.
ej-van-de-voort
Zelf regelmatig de aardlek checken en niet klakkeloos automaten terugzetten als ze met enige regelmaat klappen scheelt ook al veel. Een aardlek kan, als die nooit getest word, op een gegeven moment blijven 'plakken' als het wel nodig is dat die afschakeld. Een ouder type stoppenkast met smeltveiligheden is eigenlijk zelfs veiliger, omdat je die moet vervangen bij doorsmelten. Een automaat drukken we terug in, maar met elke keer dat dat gebeurd slijt de automaat wel een beetje, totdat die uiteindelijk ook in staking kan gaan.
weideboer
@ej-van-de-voort u vergeet 1 ding (bij de zwaardere aardlekschakelaar ) de bedrading heeft al een optikker gehad. Ik heb de bedrading gezien... niet zwart maar verhard dat je als het ware de isolatie eraf kon pellen.
ej-van-de-voort
@weideboer

Dat is goed mogelijk hoor, maar meestal als de bedrading er zo uitziet is er al langer wat aan de hand geweest. Ik zit zelf in de electro, maar de meeste bedrading die een optiefer gehad heeft is of oud, of te lang te zwaar belast geweest. Hoeft niet altijd zo te zijn, maar vaak wel.
weideboer
@ej-van-de-voort het gevaar zit hem vooral bij uitbreidingen van gebouwen enz. De uitbreiding wordt veelal gedaan met het idee " ach een zwaardere zekering erin en klaar is bassie" elke uitbreiding dient in feite vanuit de groepenkast plaats te vinden en geen verlenging van het bestaande!....aldus die beste man
+1
pieter p
Toen we de robot wilden installeren moest er van lely een 0.03A schakelaar tussen, zoniet werd er geen robot aangesloten.
Toen is gelijk de gehele verdeling van stroom aangepakt in de stal, met daarbij de beveiligingen.
Pluto
De toegenomen aandacht heeft er toe geleid dat overal een keurmerk aanhangt . Bij het testen van de beveiligingen gaat dit met zo'n geweld dat leidingen al flink zijn beschadigd voordat ze in gebruik wordt genomen. In de oude stal was elke kabel minstens 2.5 mm koper in de nieuwe moet alles precies aan de richtlijn voldoen en is bijna alles 1.5 mm en ik heb verschillende keren opdracht gegeven betere contacten aan te leggen en geen genoegen te nemen met opmerkingen als wij doen het altijd zo !!!!.
Er worden te vaak nieuwe technieken toegepast die zich niet hebben bewezen in het huidige stal klimaat. Als je gebeld wordt door je eigen apparatuur omdat er storing is is er sprake van technische achteruitgang en ben je proefkonijn van alle belangen behartigers en hun deskundigen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en veiligheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN