‘Rusland boycot zuivel duurt nog zeker één tot twee jaar’

Terwijl de export van pootgoed weer mogelijk wordt gemaakt duurt de Russische boycot voor zuivel nog zeker één tot twee jaar voort. Zodra de grenzen weer open gaan, zal de import van zuivel geleidelijk plaatsvinden om de interne markt niet te verstoren.

Deel dit topic

Reacties

+1
paul1
Zijn hard op weg zelfvoorzienend te worden daar, gaan ook veel vaarzen naar toe.
Carola
@paul1 het is daar op veel bedrijven echter een enorme puinhoop zodat het nog wel een generatie gaat duren eer het daar op de rit is.
+1
flyinghollander
@Carola Dat valt ook wel mee een generatie, zelf denk ik zeker nog 10 jaar. Vergeet niet dat sommige van die bedrijven verandering meemaken, die veel Nederlanders veehouders langzaam mee maakte. Waar ik zit nu zijn wij van 5/6 jaar geleden gestopt met handmelken overgegaan naar DUO-VAC van Delval en zomers in het veld, nu in een nieuwe moderne melkput.
+1
weideboer
Waren ze al, alleen bij een slecht jaar moest het aangevuld worden. Zo werkt het met China ook, denk je nu echt dat ze daar achterlijk zijn.... zij vliegen naar de maan, wij niet. Dus ze weten echt wel hoe ze hun eigen bevolking moeten voeren alleen van elders halen was goedkoper en van constante kwaliteit.
flyinghollander
@weideboer Zelfvoorzienend interessant welke rekenmethode hielden ze daar voor aan?
weideboer
flyinghollander
@weideboer lol 😂 Er is minder melk vorig jaar hier gemaakt, meende 2.45 % minder

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pootgoed , export , melkvee en zuivel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0