Illustratie van: Thijs-4620

'Veehouderij in Nederland zal op termijn krimpen'

Melkvee heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Frits van der Schans, senior adviseur bij kennis- en adviesbureau CLM.

Deel dit topic

Reacties

Ohzo
Dit moeten ze niet in hun achterhoofd houden, maar naar hun voorhoofd! Er is er niet een die aan Den Haag/ Brussel te vragen hoeveel GVE men wil houden in NL
+1
Pluto
Klimaat verandering heeft haar oorsprong in milieu activisme met nepberichten via media die supersnel leiden tot Kamervragen met als gevolg een afspraak met Brussel om de temp niet meer dan 2 graden te laten stijgen.
De regering neemt al niet eens meer de moeite om hier nul graden in te vullen dit om de gewenste economische groei niet te ondermijnen .
Kijk alleen al naar het mestbeleid dat zo scherp de aanvoer van mineralen regelt dat er niets overblijft voor het bodemleven met als gevolg ook geen leven dicht daarboven, laat staan dat er iets uit zal spoelen wat er niet is !.
tok achterhoek
Die fout heeft lto al een keer gemaakt, zullen zich nou de vingers niet meer aan branden
+2
vrije boeren
En wanneer gaat de bevolking in Nederland krimpen ?
jordi 1455
@vrije boeren Hoorde op het nieuws dat de Nederlandse bevolking was met 111.000 mensen waarvan 87.000 migranten en slechts 24.000 geboorteoverschot.
+1
jan is hobbyboer
Frits heeft de meeste dingen wel aardig door, alleen past z'n visie niet zo goed bij LTO gedachtegoed, dus dat botst nog wel eens.
j h p
@jan is hobbyboer Dan had hij toch zeker wel door mogen hebben dat de veehouderij al de grootste afvalverwerker is van Nederland en daarmee de voedselprijs nog lager maakt.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @j h p:
dat de veehouderij al de grootste afvalverwerker is van Nederland

Volgens mij heeft Frits veel beter door dan jij hoe de hazen in de bewoonde wereld lopen op het moment, en om je uit de droom te helpen, ik denk niet dat de bewoonde wereld de intensieve veehouderij ziet als 'de grootste afvalverwerker van Nederland'. Tijd om onder de steen vandaan te komen.
j h p
@jan is hobbyboer Dat heb je dan wel weer goed, de bewoonde wereld ziet het niet, ik kan DAT dan wel weer weten, de bewoonde wereld heb ik hier nogal eens over de vloer.
En van die steen, ach ja wat jij wil.
vd Schans heeft rode en groene vlekken voor zijn ogen waardoor hij wel vaker dingen niet helemaal goed ziet, waarvan hij een keer het heeft toegegeven hier op het bord omdat hij heel duidelijk verkeerde AANNAMES had gedaan.
koeboer
@j h p Volgens mij zijn momenteel de vergisters de grootste afvalverwerkers van dit land en is jouw idee ongeveer 20 jaar oud.
j h p
@koeboer Het is niet mijn idee en rest/afvalproducten zitten al heel lang in het mengvoer.
+3
jorisdriepinter
Maar in de discussie over einde quotering komen verrassend veel dingen uit die hij voorspeld heeft, dat in tegenstelling tot die van LTO.
Dat je dat niet past is iets heel anders!
+1
j h p
@jorisdriepinter Wat er na de quotering ging gebeuren kon ieder wel bedenken die het een beetje volgde, alleen de snelheid heeft heel veel mensen verrast incl mijzelf.
Bioepz
@j h p Don`t kill the messenger.
+3
jorisdriepinter
@j h p haha, behalve lto bestuurders dan zeker.
+2
puntertje
Ik denk eigenlijk dat heel veel bestuurders de visie van Van der Schans in grote lijnen kunnen beamen. Echter, dit met je achterban delen durven ze niet want dan wordt je door de grotendeels oerconservatieve boerenstand uitgemaakt voor milieuactivist, of erger, linksmens. Dus gaan ze vnl. tegengas geven en permitteren ze zich uitspraken als 'de trekkers klaar zetten' etc. Het is onbegrijpelijk dat een sector die op technisch gebied alle innovaties meteen omarmt, op andere gebieden blijft hangen in de jaren 50 van de vorige eeuw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkvee , frits van der schans , clm en schans geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0