Je kunt als je je benadeeld voelt door de stand still maartregel van friesland campina dit melden bi

Wij vinden dat we geen stem hebben in de standstill maatregel van friesland campina. We worden achteraf geinformeerd en dat is voor een cooperatieve instelling toch niet de gang van zaken??
Ik heb een klacht ingediend bij ACM. Hier waren al veel meldingen binnengekomen en zij gaan hiermee aan de slag. Omdat het onderzoekt nog loopt kunnen zij nog geen verdere uitspraken doen, maar hoe meer mensen hun onvrede uiten hoe meer materiaal zij hebben om mee te werken.!!

Deel dit topic

Reacties

Druk
Het past volledig in de huidige tijdgeest, machtspolitiek van de bovenste plank richting de collega-zuivelverwerkers binnen NZO maar ook richting de eigen leden.
Vooral van het Bestuur van de coöperatie had je op een veel eerder tijdstip toch iets meer pro-activiteit mogen verwachten richting haar eigen leden / eigenaren. Ook een vroegtijdige communicatie omtrent de eigen capaciteitsproblemen had natuurlijk ook heel anders gemoeten.
weideboer
@Druk Past in het tegenwoordige beleid van (algehele) transparantie. op een gegeven moment werkt dat transpiratie beleid zodanig tegen je dat voor elke wis wasje hoe groot of klein ook een praatgroep en een bezwaargroep moet hebben ondersteund door een erkende psychiater die ook weer ondersteund wordt door een bezwaren commissie , waar overigens ook weer tegen bezwaar gemaakt kan worden en zo houden we elkaar aan het werk en zo dwalen we verder af van het uiteindelijke doel: een goede en stabiele melkprijs (in dit geval). Kort samengevat hoe ook in het hele fosfaatgebeuren nu toe gaat......te veel mensen die allemaal wat wil zeggen en niemand die de vuist op tafel slaat en zegt: EN ZO DOEN WE HET, BASTA!

Mijn zoon heeft net zijn bijbaantje verlengd, normaal zou je zeggen: je bevalt zo goed, wil je nog langer blijven....nee, nu dikke formulieren met uitsluitsels, voor aangekondigde regels, etc, etc. kortom: voorkomen van claims, bij voorbaat algehele wantrouwen en alle het andere wat je kunt bedenken.
+1
familie pelle
Mee eens. Ik ben in principe voor de maatregelen maar het tijdstip en de snelheid waarmee wij moeten schakelen stuit mij tegen de borst. Ik heb geen aan-uit knop op mijn melkkoeien.
+1
weideboer
@familie pelle mijn gedachten: wat als wel en wat als niet.....zal eerlijk zijn, te weinig inzicht in de gevolgen van beiden. Ik vertrouw nog steeds op de wijzen van onze ledenraden.
+8
Freriks
@familie pelle aan knop is lastig te vinden. Uit knop zit niet aan de koe, maar kun je er wel voor houden.
Overigens vraag ik me af of verschillende collega's onder een steen hebben gelegen, of hebben meegedaan aan een struisvogelimitatiewedstrijd of zo. Er wordt al vanaf 2 juli 2015 gesproken over fosfaatrechten, minder vee etc. Er wordt ook al ruim 2 maanden gesproken over de inzet vanuit de sector, omdat van Dam te beroerd was om het te regelen. Er zijn hier tientallen topics over volgeluld, met af en toe een zinnige opmerking er tussendoor. Er wordt al een aantal maanden gesproken over het krimpen van de veestapel tot onder het fosfaatplafond. En intussen maar eigenwijs blijven ontkennen dat een plan wel eens realiteit kan worden. Succes ermee!
+4
familie pelle
@Freriks
Tis nogal kortzichtig om te zeggen dat iedereen die het niet eens met de genomen maatregelen een intensieve bord-voor-de-kop doormelker is. Dat ben ik namelijk niet. Sterker nog, ik ben het met alle tot nu toe genomen maatregelen eens. Ik wil door jou dan ook niet weggezet worden als iemand die perse door wil douwen. Als groot tegenstander van afschaffen quotering vind ik de gecreerde chaos wel pijnlijk. ik heb in eerdere topics van een jaar en langer geleden al gepleit voor maatregelen. Om zoals anderen hier pleiten te gaan rechten gaat mij veel te ver en zo zit ik niet in elkaar. Ik zal proberen Mn weg te vinden in de chaos maar als ik ergens ongenoegen over heb kan ik het hier beter kwijt dan bij Mn vriendin.😉
+4
Erco
@familie pelle misschien wel bij je vrouw? 😜
+1
Freriks
@familie pelle helder. Excuus. Ik had mijn opmerkingen in 2 verschillende reacties moeten weergeven. en de eerste zin moeten afsluiten met een knipoog, als zijnde flauw grapje.
George
Quote Reactie van @Freriks:
als zijnde flauw grapje

Tja jij bent nu eenmaal niet zo goed in flauwe grapjes.
+1
harke
Heb vanmorgen binnendienst fc gebeld om te vragen of ik de overschotmelk ook elders mag afzetten ivm maatregelen melkproductie.
Antwoord was waar ik mijn verstand had en als ik er problemen mee had moest ik maar opstappen als lid fc
Druk
@harke
Je wilt niet weten wat er door RFC gezegd werd toen mijn vrouw aankondigde zelf overschotmelk te gaan zuivelen, maar we gaan door en volgen onze eigen kop.
arie.j
@Druk Als er maar genoeg bewust de regels aan hun laars lappen dan kunnen die als lid geschrapt worden, is het probleem van capaciteit ook op gelost
+1
simpel
@arie.j misschien kan ik dan eindelijk lid worden?
delavalboer
@harke Wat een belachelijke reactie van rfc. Maar super dat je in ieder geval actie hebt ondernomen !!!
brabo
Quote Reactie van @harke:
of ik de overschotmelk ook elders mag afzetten

ken ook wel een veehouder en die heeft jaren 2 afnemers gehad, dus dat moet wel kunnen toch
+3
harke
Fc maakt misbruik van machtspositie
BertK
@harke misbruik of gebruik?
+1
Twentsch Land
Het is heel belangrijk om maar vooral dat gas er op te houden en indien mogelijk gas er bij te geven !!! dat gaat een enorme melkprijs opleveren want pakhuizen vol doet er niet meer toe.....prijs wordt niet meer bepaald door vraag en aanbod......pffffffffff
+1
harke
@Twentsch Land slaap lekker verder
PEDIES
@Twentsch Land juist wel door vraag en aanbod, en niet door gebrek aan cappaciteit.
+1
Twentsch Land
@PEDIES

Pfffffff staat er niet voor niks
harke
Als je dit accepteerd..
+1
Twentsch Land
@harke

Ja ik accepteer het voor genomen plan volledig.
Twentsch Land
@Twentsch Land

Nee ik zit niet in het bestuur.
+2
storm
@harke ik denk dat je zo terecht kunt bij DOC! Krijg je nog een oprotpremie mee volgend mij!
We hebben het bestuur en ledenraad gekozen om het beste voor ons te beslissen😄 Dat die het niet voor iedereen goed doen dat is duidelijk maar ze hebben voor jou de hoogste referentie al gekozen!
Op 1 mrt treedt het sectorplan in werking en dan mag jij je eigen invulling daaraan geven en ben je niet meer afhankelijk van de keuze van het bestuur!
Wat is nou twee maanden op je actieve carrière als melkveehouder 😂😂
harke
Je zit zeker int bestuur
harke
Dit kost fc gewoon leden
harke
Trouwe leden
delavalboer
Dat hebben ze graag...dat leden opstappen...hebben capaciteitsproblemen en teveel melk....door zo te doen gaan leden weg en ....probleem lost zich vanzelf op!!
+5
de hoef
@delavalboer ga niet zo mekkeren aan het eind van het jaar vorige week de robot nu rfc ,geniet van de kerstdagen ,zoek maar is een fabriek die meer betaald
delavalboer
@de hoef ach ja makkelijk commentaar geven op een ander..
+1
Erco
@de hoef die neemt geen nieuwe leden meer aan 🙂💪🏻
de hoef
@Erco cono
+2
KuikenenKoe
Heb me tot nu toe vrij neutraal opgesteld tot de huidige noord koreaanse manier van werken van rfc
mede om de lieve vrede wat te bewaren en om niet als huilebalkje te worden weg gezet

maar dat er binnen plan geen mogelijkheden zijn om te schakelen vindt ik een blamage van jewelste
er hadden m.i. mogelijkheden moeten zijn om te verhandelen leveringsrechten of andere mogelijkheden in die richting
ook al is dat maar voor een jaar ,plan is in principe ook voor een jaar
en plan zou aansluiten op aankomend overheidsbeleid en daar is ook sprake van handel
onderling , lijkt mij dat er nu geen sprake van is zelfs geen enkele mogelijkheid tot

heb onderhand enigzins contact met mede gefrustreerde melkveehouders
ben dan zelf mss wel een jankboer,maar wordt me onderhand wel duidelijk dat er zijn die het zonder alle draconische maatregelen van rfc wel hadden gered (niet allemaal weet ik ook wel )
niemand van dezen hoeft het te komen aan waaien dat is logisch bedrijfsontwikkeling heeft in het verleden ook altijd al geld gekost
en de markt hoort dan te bepalen wie er door mag, deze rol is m.i niet aan rfc
Frans1
@KuikenenKoe dat vind ik ook het grootste probleem aankomend jaar, terug jaar 2-7 en verder niks kunnen.dat vind ik zwaar klote
gaiti
Wij vinden het ook niet kunnen ze doen met gemak wat ze willen
ik kan ook niet zo snel schakelen
+23
Cornelis
Beste delavalboer en anderen,

Dat u stappen onderneemt is uw goed recht en geheel aan u. Ik stop wel met reageren op dit forum, voor je het weet ligt er een uitspraak van mij of een collega ledenraadslid als bewijs bij een jurist of rechter.

Met vriendelijke groet, Cor Hoogeveen.
de hoef
@Cornelis veel geschreeuw en de rest snap jij wel
+1
dorpsrandhoeve
@Cornelis Ik begrijp je volledig Cor.
PEDIES
@Cornelis hebben ze je gisteren zo bang gemaakt!!, dat je niet meer mag zeggen wat je denkt .
+3
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Cornelis:
Ik stop wel met reageren op dit forum, voor je het weet ligt er een uitspraak van mij of een collega ledenraadslid als bewijs bij een jurist of rechter.

Het zelfgekozen leven van Petrus aan de hemelpoort gaat niet over rozen. Maar wat had je zelf verwacht dan? Het is allemaal complete willekeur, ook bij deze regeling worden de grootste groeiers ontzien, jullie hebben volgens mij geen idee hoeveel wrevel dat bij veel anderen wekt. Gezien het temperament van sommige boeren vind ik het nog netjes dat je het bij de rechter laten toetsen.
meelezer10
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
ik het nog netjes dat je het bij de rechter laten toetsen

Net zo iets als bij de NS vandaag. De rechter heeft verboden te staken.
BertK
@meelezer10 alleen later, niet verboden
+12
duitser
Heb wel een beter voorstel; Welk RFC lid wil met mij ruilen? Ik lever wel aan RFC met jullie prijs en regels en jullie mogen aan mijn fabriek leveren. Kijken of je naar een jaar nog klaagt...
+3
simpel
@duitser mee eens, ik zou ook graag ruilen
+6
koeboer
Wat zijn veel veehouders toch lui geworden als ondernemer.Het motto ik lever wel melk heb schijt aan de maatschappij en Campina moet het maar verwerken.Als wij ons product tegen hoge prijzen willen vermarkten is het goed dat de coöperatie dit samen met zijn leden doet.En als blijkt dat de verwerkings capaciteit. er niet is. vind ik niet meer dan redelijk dat Campina hier in grijpt het zo toch van de zotte zijn om van sommige veehouders nog meer melk te accepteren terwijl dit de rest geld kost,en we weten dat er volgend jaar mindermelk is ,en productie bijbouwen geld verkwisten is.
delavalboer
@koeboer dan hadden ze bij campina niet jaren lang moeten roepen dat ze alle melk afnamen. Dan hadden ze moeten zeggen. We weten niet of we in de toekomst ook wel een groeiend melkaanbod aankunnen
+5
duitser
@delavalboer en dan had je netjes geremd?
Frans1
@duitser nee, die vracht vaarzen eerder laten komen 😄
+3
andre01
Als je compleet niet uitkomt met de regels van RFC, hoe kom je den straks in april uit met de regels ven de NZO ?
+14
Wilbert
Zeer jammer dat je nu pas wakker wordt... En dan naar de Acm stappen, waarom geen echte advocaat? Of weet je van binnen ook wel dat het juridisch klopt en wil je jouw frustraties kwijt?
Wie van jullie heeft bij de verkiezingen van de districtsraden vragen gesteld aan hen over dit onderwerp??? Als je toen niet kritisch was, waarom nu dan wel?
Iedereen wil de rfc melkprijs, wel de lusten, niet de lasten? Ga je zo ook om met je andere leveranciers / afnemers. Afgelopen zomer werd nog gesmeekt om herinvoering van het melkquotum, en nu het er is, is het land te klein???
Behandel elkaar met respect en begrijp dat de wereld niet om jou draait. Niet alles heb je voor het zeggen, leer daar maar mee leven. Dat hoort bij het ondernemerschap. Zorg zelf voor een plan B en C.
+5
arie.j
Wat een stelletje verwende kleuters zijn dat hier.
Draai om je oren en aan wark, gauw wat (om de tukker maar eens te citeren)
+3
weurding
Leuk is het niet, maar we hebben wat koeien verkocht, leveren wat minder melk en kijken over een jaar wel weer, even door de zure appel heen bijten en het wordt vanzelf rooskleuriger
+7
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weurding:
Leuk is het niet, maar we hebben wat koeien verkocht, leveren wat minder melk en kijken over een jaar wel weer, even door de zure appel heen bijten en het wordt vanzelf rooskleuriger

Zelfde hier hoor. We komen ook 2017 wel weer door. Maar vraag me zo langzamerhand wel af (kersttijd hé) of het alle moeite na 2006 wel waard is geweest om het bedrijf aan te houden. 2 jaren met een kut melkprijs was nog wel ingecalculeerd, maar al dit gezeik met nieuwe quota daar heb ik wel redelijk tabak van. Mooie van 2015 was nu juist de vrije markt, lekker rauw voor echte mannen. We zien wel wie overleefd. Maar nu is alles weer overgenomen door de communistische watjes die vooral goed zijn in het bevoordelen van oude belangen. Zo wordt het dus echt nooit wat.
robbies
@jan is hobbyboer mijn gedacht Jan. Marktwerking=marktwerking. We zien vanzelf wel wie er boven komt drijven. Aan deze halfbakken oplossingen heeft niemand wat
weurding
Quote Reactie van @robbies:
We zien vanzelf wel wie er boven komt drijven.

die te lang onder water gestaan hebben waarschijnlijk, maar of er dan nog zo veel leven in de brouwerij zit? 😅
weurding
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
of het alle moeite na 2006 wel waard is geweest om het bedrijf aan te houden.

vast wel, je hebt er deels weer 10 jaar van geleefd en de lol ervan gehad 😄
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weurding:
vast wel, je hebt er deels weer 10 jaar van geleefd en de lol ervan gehad

Ik heb er ook geen spijt van, spijt zit niet zo in mij, je doet gewoon wat je op bepaald moment beste lijkt, soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar van mijn agrarische plannen, koeien en paarden, moet ik toch wel eerlijk toegeven dat daar niet veel van terecht gekomen is. Bij de koeien heb ik toch de macht van de bestaande structuren behoorlijk onderschat. Lullen over vrije markt en grondgebondenheid, en in praktijk communisme en industriemelk bevoordelen. Heel bizar. Bij het computeren gaat het juist weer boven verwachting goed, voor iemand met zo weinig commercieel talent als ik. Ik geef m'n leven nog steeds een 9+ hoor, maar je moet altijd wat te wensen overhouden. Zonder wensen en (kleine) tegenslagen is er ook geen bal meer aan.
Frans1
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
je doet gewoon wat je op bepaald moment beste lijkt,

Precies. Dat gel@l achteraf koop je niks voor
Erco
@jan is hobbyboer het 5 jarig gemiddelde zit gemiddeld dik boven de 40 cent. Dat is niet zo onaardig toch.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Erco:
het 5 jarig gemiddelde zit gemiddeld dik boven de 40 cent

Jij bent een wonderkind. Ik ben niet zo'n goede boer.
+20
jorisdriepinter
Heb er vandaag ook een paar gehoord. Alsof de boel in brand staat! Het gaat om ZEVEN weken. Dan gaan we vervolgens in een glijdende schaal naar 2 Juli -4%.
Als van Dam een beetje kundig was geweest hadden we direct naar 2 Juli-8% gemoeten.
Het hele prikbord wordt hier volgekalkt met kritiek aan bestuurders die niet door willen pakken en de boel maar vooruitschuiven etc, en dan is er een club die, om het gezamenlijke verlies binnen de perken te houden, voor 7 weken de aansluiting creeerd, en dan is de wereld te klein.
Sorry, als je hier moeite mee hebt, dan volgen er nog vele!
+2
Johan1
Nogal wat lui op deze site die anderen die wel kritische vragen of opmerkingen hebben gelijk demoniseren door ze als zeurpiet neer te zetten.
Het is toch niet niks dat net die groep die riep dat ze alle melk zouden accepteren maar nu toch een verwerkingstekort blijkt te hebben, dat net die groep zonder tijdig inlichten van de belanghebbende nu deze nogal ingrijpende maatregel moet nemen?
+2
puntertje
@Johan1 Dat denk ik eigenlijk ook, als bestuur en directie nou eerst eens zouden zeggen: 'goed, onze prognoses zaten er volledig naast en daarom moeten we nu hard ingrijpen om erger te voorkomen'. Maar nee, het is: 'jullie melken veel meer dan voorspeld en de politiek treuzelt etc. etc.' m.a.w. ons treft geen enkele blaam. Tja, dan toont niet iedereen begrip natuurlijk, dat was dan wel weer te voorspellen. En Cornelis, die dan zegt 'dan ga ik lekker niet meer reageren want dan kan ik ook niets fout zeggen', die solliciteert ook naar een plekje wat hoger in de hiërarchie. Daar zitten allemaal mensen die niets, of met veel woorden niets, zeggen zodat ze er niet op aangesproken kunnen worden.
+1
burg
Quote Reactie van @puntertje:
'goed, onze prognoses zaten er volledig naast en daarom moeten we nu hard ingrijpen om erger te voorkomen'.
Ok dus als ze sorry zeggen zijn jullie weer vriendjes?
+2
danielle-hekman
@Johan1 dankje Johan...wij hebben in 2014 de handtekening gezet om dit bedrijf en hypotheek verplichtingen te gaan. Toen was het idee grondgebonden...nu is het een heel ander verhaal...hadden we dit toen voorzien. Nee dus. Ook de slechte melkprijs overleefd..en nu deze maatregelen weer... maar we komen hier ook wel weer door. En ik ben ook zeker blij dat we niet aan doc leveren...en ik vind het ook ontzettend rot dat doc boeren zo slecht uitbetaald krijgen. Daar kan ik niets aan veranderen..
Maar deze maatregelen bij campina vind ik kort door de bocht....en gaat 9 januari al in..
En dat ik als zeurpiet word neergezet zal mij worst wezen. Ik kom op voor ons familie bedrijf...waarom....wie doet het anders?? Lto??
+1
MTSTAMMINGA
@danielle-hekman

Sorry maar ik snap niet wat voor rekenmachine je hebt gebruikt
Om in 2017 derogatie te redden misschien Voor de komende jaren
+1
danielle-hekman
@MTSTAMMINGAvan mij hoeft de derogatie niet...kosten wat kost te behouden..
Maar ieder zijn mening...komen we toch niet uit..
Elke situatie is anders
MTSTAMMINGA
@danielle-hekman
Nou het is gewoon zoals @pieta een keer zei
Eigen pijn voel ik het beste
Maar als je niet graag korten wil
Koop leveringrechten met optie van dat leveringrecht tot aankoop fosfaat recht in 2018 van een stopper
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Nou het is gewoon zoals @pieta een keer zeiEigen pijn voel ik het beste

Pieta voelt niet zoveel financiële pijn hoor, die is uitgekocht en een goede manager. Zit er warmpjes bij. Hij heeft alleen soms beetje last van mid-life crisis. Het 'is dit alles' gevoel. Jij en ik zijn al zo oud dat we inmiddels weten: 'ja dit is alles' en we leven weer vrolijk verder.
Carola
@danielle-hekman heb je alle fracties van de Eerste Kamer al benaderd inzake het RFC plannetje?
danielle-hekman
@Carola alleen de mensen die iets met agrariërs hebben...
danielle-hekman
@Carola Alleen De PVVD HEEFT gereageerd😣 Als We Het Daarvan Moeten hebben😢
MTSTAMMINGA
@danielle-hekman

Je moeder was vroeger toch ook een heelebest als je,je zin kreeg als pubber 😀
Een dag later wast soms weer andersom 😬
+1
Carola
@danielle-hekman dan kom je wel bij Antoinette op tv
+3
Wilbert
@danielle-hekman Dus je ziet hopelijk nu ook in dat we het beter zelf kunnen regelen ipv de politiek. Als we het daarvan moeten hebben, zijn we echt slechter af. Issues als weidegang, derogatie, evenwichtsbemesting, kunstmestvervangers, kalf bij de koe, ammoniak, glb, etc worden door de Haagse politiek gebruikt voor eigen gewin voor de linkse achterban. Zelf initiatief nemen en sturen. Zal af en toe ook niet fijn zijn, maar het alternatief is zeker niet beter...
+3
storm
Jammer dat zoveel boeren moeite hebben met de RFC-maatregel. Volgens mij heeft het bestuur en ledenraad een buitengewoon verstandige maatregel genomen. Nee ik zit niet in het bestuur en ben normaal gesproken best kritisch voor de besluitvorming.
Ik verwacht echter dat deze maatregel ongeveer aansluit bij het fosfaatreductieplan van NZO wat ook vandaag met grote meerderheid aangenomen is. 30 december nog een beetje gesputter van de NMV-leden maar dat is voor de bühne!!!
De komende districtsraadverkiezingen van RFC verwacht ik echt rijendikke kandidatenlijsten van leden die allemaal in het bestuur willen. De echte diehards hebben allang een andere fabriek gevonden zo lijkt het hier wel.
Persoonlijk ga ik mezelf niet beschikbaar stellen want ik verwacht felle campagnes van mijn tegenkandidaten tezijnertijd.
Nee het wordt weer lachen op de voorjaars en najaarsvergaderingen, jaren geleden(ik wordt al out) had LTO ook van die campagneavonden voor kandidaten die kwamen bovendrijven bij de vakgroepvoorzittersverkiezingen.
Er kwamen echte roadies mee met de tegenkandidaten, om je ziek te lachen destijds!!
+5
Noorderling
@storm
dit komt juist niet overeen met het GVE reductie systeem. Het probleem dat benoemd werd was fosfaat. Dit blijkt nu toch melk te zijn. Bedrijven die zijn gaan snijden in hun minder productieve dieren en jongvee worden hiermee flink bestraft. Jij vind het te rechtvaardigen dat je met minder koeien als op 2 juli, meer melk levert en daarover nog gekort mag worden om een inschattingsfout van de directie glad te strijken? te gek voor woorden.

Dit helpt de winst natuurlijk wel lekker, melk voor 3 cent inkopen en wel verwerken en kunnen verkopen, dat belooft een leuke bonus.
+2
tok achterhoek
@Noorderling helemaal mee eens. De normale boeren worden altijd gestraft. Wie het kapot hebben gemaakt komen er altijd mee weg. En als je ziet wat er allemaal mis gaat in de fabrieken en in de top. Klauwen met geld kost het.
+1
Teunis D
@tok achterhoek Ik zal het wel niet helemaal snappen, maar volgens mij wordt van 3(!) referentieperiodes de hoogste genomen. Als je niet of nauwelijks gegroeid bent, heb je dan toch ruimte genoeg? (uitzonderingen daargelaten) Ben je wel gegroeid, dan moet je na 1 maart sowieso iets doen.
+4
arie.j
@Teunis D Ze hebben gewoon een vrij verstandig besluit bij FC genomen.
En dat zeg ik als iemand die er totaal geen belang bij heeft.
Financiële consequenties zijn erg beperkt
Wanneer Brussel had toegestaan dat er in 2017 al fosfaatrechten mochten komen waren die veel ingrijpender geweest.
Maar er zijn blijkbaar een stel kankeraars die het liefst heel de derogatie om zeep helpen omdat ze menen dat er dan geen fosfaatrechten komen. En die zijn dus overal teugen.
+3
brabo
Quote Reactie van @arie.j:
2017 al fosfaatrechten mochten komen waren die veel ingrijpender geweest.

absoluut niet waar,
als er in 2017 fosfaatrechten zouden zijn gekomen zoals altijd de bedoeling was en inclusief de beloofde KLW dan hadden we nu geen 20% koeien hoeven te ruimen om ze in 2018 weer te mogen gaan melken
arie.j
@brabo Dat kan ik even niet volgen.
In 2018 komen fosfaatrechten op basis van juli 2015
De melkvergelijking FC is met vorig jaar, dus 2016.
Molk jij in 2016 dan 20% minder dan 2015?
+1
arie.j
@arie.j Besluit niet invoering KLW in 2017 door van Dam , dat was er al voor dat van Dam kwam met het jaar uitstel invoering fosfaatrechten, dat die KLW voor 2017 beloofd was klopt niet.
brabo
Quote Reactie van @arie.j:
Dat kan ik even niet volgen.

dat idee heb ik wel eens vaker bij je 😄
maar zo moeilijk is het niet hoor. Hier nu zo'n 15 % meer vee dan op 2 juli dus zal ik nu 20% moeten inkrimpen. In 2018 met KLW kan ik die 20% echter weer zo erbij gaan melken ivm fosfaatefficiëntie.
+2
christo
@arie.j Dat verdient een andere bril. Er zijn ook al mensen actief bezig om zich voor te bereiden op een succesvolle uitvoering van het plan. In mijn geval pakt het gewoon klote uit dat er 40% van de veestapel kalft in jan en feb. Dat terwijl een eventuele taakstelling al gehaald is hier. Denk je eindelijk je lopende rekening weer iets te spekken de eerste maanden, kunnen ze de fabrieken niet optimaal laten draaien. Is kloten ondernemen als je zo vaak moet schakelen wat elke keer weer geld kost. Hoort bij het vak zeker.
zwier
@christo Was dit vorig jaar niet zo dan?, want dan maakt het toch niet uit?
arie.j
@christo Daar ga ik heel niet op in, is gezwam in de ruimte.Wanneer koeien in feb. kalven staan ze jan. droog en melk je het eerste kwartaal juist minder.
cs-agrar
@arie.j Als je zo wat leest heb ik sowieso het idee dat de regeling niet veel uithaald. Er wordt een referentie gekozen, neem je de hoogste en dat terwijl het algemene geluid is dat de melkproduktie bij veel boeren niet echt meevalt. Lijkt mij dat er dan nog maar een enkeling een paar weken wat kalm an met krachtvoer doen moet
+2
de hoef
Quote Reactie van @arie.j:
kankeraars

wat een woordkeus
arie.j
@de hoef Sorry hoor, als er een link met ranzige sex wordt gelegd lees ik zelden commentaar
Scheelt dat ik zelf die ziekte heb gehad, dus zo veel kan je me niet kwalijk nemen.
En het is merkwaardig dat kankeren blijkbaar een lelijk woord is maar pesten weer heel gewoon.
spotmelker
Quote Reactie van @arie.j:
blijkbaar een lelijk woord

Gewoon geen gevoel voor thumor 😄
+2
Frans1
Quote Reactie van @arie.j:
Sorry hoor, als er een link met ranzige sex wordt gelegd lees ik zelden commentaar

Omdat we dat mooi vinden Arie 😆
arie.j
@Frans1 Ranzige sex mooi?
Bederf van het mooiste geeft het slechtste
de hoef
Quote Reactie van @arie.j:
sex

da is geen ziekte arie
+1
de hoef
Quote Reactie van @arie.j:
me niet kwalijk
neem je niks kwalijk maar jij was wel de laatste waar ik deze woordkeus van verwacht had
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @de hoef:
Neem je niks kwalijk maar jij was wel de laatste waar ik deze woordkeus van verwacht had

Tja dat is landbouw anno 2016 he, niets is wat het lijkt.
arie.j
@de hoef Het is het mooiste woord niet en daarom had ik het beter op een andere manier kunnen zeggen.
Voor de rest snap ik niet waar je je druk over maakt.
Over pesten praten en dat woord op de agenda plaatsen is tegenwoordig verplicht op elke school, vind niemand vreemd meer.
Verder heeft het woord dat ik noemde niet met iemand een ziekte toewensen te maken. Maar het is de figuurlijke betekenis van iets dat blijft doorvreten en doorgaan..
christo
@arie.j Echt een hedendaags antwoord. Eerst begrip, dan de maar. Van mij mag het.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's campina , friesland , friesland campina , stand still en still geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
100
DEELNEMERS
43
WEERGAVES
3.384