Fosfaatplafond met 4 miljoen kilo overschreden

De fosfaatproductie uit dierlijke mest overschrijdt dit jaar opnieuw het fosfaatplafond dat door de EU is vastgesteld. Wel daalde de productie in 2016 met 4 miljoen kilo.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Dan hoeven er maar een dikke 100.000 koeien weg.
kuilhapper
@meelezer10 Als de kringloopwijzer gebruikt mag worden wel...
bella
@meelezer10 dus nog 120000 koeien d'r bij dan daalt de fosfaatproductie nog eens een kleine 4 miljoen en is het fosfaatprobleem verdwenen als sneeuw voor de zon.
+2
Rondhus
Maar 4 miljoen te veel t.o.v. het fosfaatplafond geproduceerd. Waar hebben we het over. Is maar 2.2% te veel.
klant
Valt mij 100 procent mee bex meerekenen en de export ervanaf weg fosfaatprobleem
koeman
''CBS op basis van voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2016''.... dat ze dat nu al weten, snel gedaan hoor!
vette piet
De cijfers van de landbouwtelling is een moment opname, het zegt nog niets over het aantal stuks vee wat gemiddeld dit jaar aanwezig is.
+2
vette piet
De cijfers van de landbouwtelling is een moment opname, het zegt nog niets over het aantal stuks vee wat gemiddeld dit jaar aanwezig is.
+1
JohnDeere6serie
@vette piet Klopt maar dit zijn wel de cijfers die naar Brussel gerapporteerd worden. Het gaat dus al de goede kant op dus geen reden om derogatie 2017 in te trekken. 2018 gaan we terug naar 170 Kg N uit dierlijke mest dus nog 1 jaar om eraan te wennen 😉
melktkoeien
Dus het zuivelplan van 8 miljoen kilo kan ook wel op de schop ,
vrije boeren
Gewoon door melken
cjw73
@vrije boeren doen de meeste ook wel.
spotmelker
Beter lezen mannen, dit is over het totaal fosfaatoverschrijding dus niet alleen melkkoeien/jongvee.
Grasbaal

+2
Grasbaal

klant
@Grasbaal ziet er toch prima uit
Grasbaal

Farmer_
Wat is het probleem.
+6
j h p
@Farmer_ Bij de overheid is het zo; heeft u geen probleem, wij maken er wel een stuk of wat.
Farmer_
@j h p Gemiddeld genomen over de laatste 10jaar zit die mooi op de lijn, of zelfs eronder.
nederlandse boer
Het is overduidelijk dat het de politiek niet gaat om fosfaatreductie maar om dieraantalregulering (lees dieraantalreductie). Opnieuw de vraag of je als sector je daarvoor wil lenen. Met deze gepubliceerde cijfers daarbij de export en verwerking betrekkend is de derogatie met goed overleg binnen te halen. Een schone taak voor LTO om dit bij de politiek te bedingen in plaats van 'ja' te knikken vanaf de tribune tijdens essentiële debatten.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Met deze gepubliceerde cijfers daarbij de export en verwerking betrekkend is de derogatie met goed overleg binnen te halen.

Wat let je? Haal jij de derogatie binnen, regel ik dat je een dekkende onkostenvergoeding krijgt. Mooie deal, toch?
nederlandse boer
Zou iets kunnen zijn ja. Echter dan moeten we samen een nieuwe club oprichten die net zo hard rondgilt als 'grondig' anders wordt er naar ons toch niet geluisterd@Jack Rijlaarsdam
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @nederlandse boer:
wordt er naar ons toch niet geluisterd

Ik heb de indruk dat elke buurtvereniging tegenwoordig op eigen houtje in Brussel rond struint, dus zorg dat je een voet tussen de deur krijgt en houdt daar gewoon je betoog. Daarna met goed overleg ff de derogatie binnen halen.
+1
milkman2
Het fosfaat plafond is gewoon veel te laag vastgesteld. Mede met dank zij onze lanbouwvoormannen die hebben niet goed opgelet toen het vastgesteld is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , fosfaatplafond , fosfaatproductie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2.456