Illustratie van: Wilting NH

Mestboetes in (on)redelijkheid

Wat moet je in Nederland doen om een boete van 100.000 euro te krijgen? Als het over mest gaat eigenlijk niet zoveel. Fouten maken met mest leidt gemakkelijk tot een stapeling van boetes.

Meer: v-focus.nl/2016/11/…


Deel dit topic

Reacties

+4
BoerBart
Derogatie achteraf verliezen is echt linke soep! Voor mij een reden om niet mee te doen. Er zijn zoveel regeltjes en onduidelijkheden door het jaar heen. een controlemoment in december en je gaat veel kans nat.
+3
oldhuus
@BoerBart
10% word afgekeurd, geen schriftelijk pachtcontract, paarden/schapen niet ingeschaard, niet voldoende mestopslag, grondmonstertje paar dagen te laat, geen groenbemester etc.. Ik ben er ook klaar mee.
+2
spotmelker
Quote Reactie van @BoerBart:
Derogatie achteraf verliezen is echt linke soep!
Dat mag niet, is al jurisprudentie over. Maar verder zijn ze helemaal van de pot gepleurd met hun boetes terwijl ze aan de andere kant de meest schijnveilige wetgeving introduceren.
brabo
Quote Reactie van @spotmelker:
Dat mag niet, is al jurisprudentie over.

je bedoelt dat ze achteraf de derogatie niet mogen intrekken?
spotmelker
@brabo Yep. Je krijgt als ze het wel doen wel zulke idiote boetebedragen dat een rechter zich meteen verbaasd zal afvragen hoe dat kan.
m uut m
@spotmelker
Gebeurt wel niet de hele derogatie maar wel gedeeltelijk met idd als gevolg hoge boetes. Een vriend van mij heeft een boete van 50.000 euro gekregen.
oldhuus
@spotmelker
Dat ging alleen over overschrijding van de gebruiksnorm als reden, hoorde laatst van iemand die zich wel aangemeld had, maar nooit een bevestiging gekregen, dus geen derogatie, kwam ie veels te laat achter.
+1
brabo
@oldhuus
daarom is het ook niet zo verkeerd om een gespecialiseerd bedrijf /persoon deze papierwinkel voor je te laten doen. Deze zijn als het goed is verzekerd voor het feit dat ze mogelijk ergens een vinkje vergeten te zetten.
Freriks
@BoerBart al 2x derogatie controle gehad. Vond het niet echt spannend. en het wordt steeds makkelijker dankzij goed managementprogramma. Alle verplichtingen overzichtelijk in beeld.
staat wel tegenover dat de zooi regels waar je aan moet voldoen idioot is.
+1
bella
Je kunt beter iemand een klap op de kop geven dat kost een stuk minder.
cs-agrar
@bella Jij speelde ooit bij het russiche discuswerpteam?
spotmelker
@cs-agrar Hoe weet jij dat @ Bella een vrouw is?
bella
@cs-agrar bella melnik? Die gebruikte iets meer dope.
+1
achterhoeker2
Het is volstrekt over de top!!
Een vinkje verkeerd en je bedrijf naar de kl...
+1
puntertje
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Een vinkje verkeerd

Laten we wel vast stellen dat het 'verkeerde vinkje' meestal niet in het nadeel van de veehouder staat.
+1
hans1980
Dat is wat ik haat aan het nieuwe quotumloze tijdperk die enorme papier berg waarbij je niet exact weet of je het goed hebt gedaan , pas bij controle kom je daar telaat achter foutje met (te)zware gevolgen !
Huppel
Afgelopen week controle gahad, eigen gemaakte bemestingsplan gelukkig goed bevonden. Controleur gaf inderdaad aan dat 10% wordt afgekeurd. Was een steekproef controle. Komend jaar wordt er meer gecontroleerd bij risico gevallen. Veel controles worden ook al van achter het buro gedaan omdat veel van de gegevens al bekend zijn. Nu wordt nog.gewacht tot de go is ingevuld voordat men gaat controleren, vanaf volgend jaar eerder
Noorderling
Quote Reactie van @Huppel:
had, eigen gemaakte bemestingsplan gelukkig goed bevonden. Controleur gaf inderdaad aan dat 10% wordt afgekeurd. Was een steekproef controle. Komend jaar wordt er meer gecontroleerd bij risico gevallen. Veel controles worden ook al van achter het buro gedaan omdat veel van de gegevens al bekend zijn. Nu wordt nog.gewacht tot de go is ingevuld voordat men gaat

Snap niet dat ze afgelopen jaar de opslagcapaciteit van mest niet gevraagd hebben bij de GDI. Dan is het in januari wanneer de aanvullende gegevens worden gedaan, een paar keer op de printknop drukken, meetlat mee en succes gegarandeerd.
vaak
@Noorderling Zeg Noorderling, doe niet zo bij de hand.
Slimme ideeen die tegen je gebruikt kunnen worden graag binnenskamers houden!!
Noorderling
@vaak
Waarom zou ik wel af moeten voeren en een ander niet?
Stal vol laten rijden met koeien, referenties scoren en geen mest afvoeren kan ik ook wel, voor 500euro per koe mest afvoeren komt wat meer bij kijken.

Denk maar niet dat ze achterlijk zijn bij rvo, met een paar cijfertjes is je hele bemestingsplan te herleiden. Als je denkt handig te zijn kom je vanzelf wel boven drijven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest en boete geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.557
TREFWOORDEN