VVB Veluwe-IJsselstreek op weg naar eigen stamboek

De VVB Veluwe-IJsselstreek zet steeds meer stappen in de richting van een eigen stamboek. De onafhankelijk VVB gaat per einde van het jaar zelfstandig de melkcontrolegegevens verwerken en heeft bij de RVO een aanvraag liggen om de melkcontrolelijsten ook zelf te mogen fiatteren.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Prima toch, nu CRV toch steeds commerciëler word zouden ander verenigingen ook die rechten moeten hebben.
jan w
@oldhuus
En de GD is ook zo'n geval!!!
oldhuus
@jan w
Ja BLGG is ook niet meer de enige, anders waren we daar ook toe veroordeelt..
starbuck
Dan kunnen de sperma verkopers daar gaan adverteren in plaats van bij die arrogante kwasten uit het midden van het land. CRV Magazine wordt opgenomen in blad Veeteelt.

Geplaatst op donderdag 22-09-2016 melkvee magazine.
jan is hobbyboer
Jammer dat het eigenlijk weer meer van hetzelfde is, ik zie persoonlijk meer in een low cost melkcontrole waarbij de gegevens alleen voor eigen management gebruikt worden. Analyse van zo'n vet/eiwit/cellen-monstertje zal het geld niet kosten.

Veeverbetering in het genomics tijdperk is niet belangrijk, fokveehandel is voor commerciele melkveebedrijven ook niet interessant en KI's die dan zo graag gegevens willen hebben komen maar gewoon bij de boer langs en betalen ervoor.

Maar in het toch wel tikje conservatieve landbouwwereldje is dat waarschijnlijk weer een aantal stappen te ver.
oldhuus
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
vet/eiwit/cellen-monstertje zal het geld niet kosten

Dat kan wel bij IJsselstreek, en ook bij Nijland: melkcontrolenijland.nl/body.php/?page=39
+1
gerrie-hul
Goed voor de concurrentie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stamboek en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
17
TREFWOORDEN