DOC gaat weidekaas produceren

DOC Kaas gaat vanaf oktober dit jaar kaas van weidemelk produceren. De afzet van de weidekaas richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt.

Deel dit topic

Reacties

kaas
Dat klink geloofwaardig koeien gaan op stal en dan ga je weidemelk kaas maken klinkt echt logice maar ja zal wel bedacht zijn door dat goede bestuur en directie van doc zal het wel weer goed komen [goed voor elkaar] slogan dockaas
weurding
@kaas dokkaas zal minder gunstig in de markt liggen 😉
Deutzrijder
@kaas
In de winter is er geen weidemelk ,dan staan alle koeien op stal.
Cornelis
@kaas Het maakt voor jou niet uit wat DOC doet, het is hoe dan ook altijd fout en verkeerd.
kaas
@Cornelis heb ik hier dan geen gelijk aan als je in april of mei begint met weidekaas dan is dat na de consument geloof waardig dit slaagt nergens op.
en vertel wat hebben ze de laatste 7 jaar goed gedaan ?????
Frits1
@kaas je levert niet meer aan DOC toch? Waar maak je je dan druk om?
kaas
@Frits1 dus dan moet een andere ook nergens op reageren waar ze geen binding met hebben domme redenatie van jou maar van cornelis heb ik nog geen antw
Cornelis
@kaas Het is niet aan mij om een oordeel te vellen over de DOC mensen omdat ik er te ver vanaf sta. Ik reageer op jou, waar je de kans hebt schop je met alles wat je hebt tegen deze coop aan.
kaas
@Cornelis hoeveel geld heeft het de veehouders de laatste jaren gekost dat ze aan doc de melk hebben geleverd door dat de directie veel steken hebben laten vallen voor een veehouder met een milj kg melk loopt het in de tonnen en daar mag je dus geen oordeel op hebben
+1
Wilbert
Toch positief dat klanten van doc om weidekaas vragen. Zelfs in het foliekaas segment heeft iets onderscheidend waarde. Of weidegang is de nieuwe standaard, nodig om überhaupt te mogen leveren.
david2
@Wilbert doc gaat natuurgerijpte kaas maken dat is dus geen folie kaas maar gewoon zoals op de foto harde ronde kazen net zoals o.a de graafstroom maakt op termijn willen ze de hele fabriek in hoogeveen ombouwen en geen foliekaas meer produceren, maar harde kaas met bga keurmerk uit nederland en folie kaas maakt dmk in de fabrieken in duitsland
Wiebren
@Wilbert je laatste zin is de spijker op z'n kop; weidemelk is de nieuwe standaard, stalmelk steeds moeilijker te slijten (NLse markt)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , doc en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9
TREFWOORDEN