Vvo

Hallo, ik heb benieuwd hoe jullie omgaan met het afsluiten van vvo,s.
Ik heb vorige maand met de mestboekhouding bezig geweest in crv mineraal en kwam tot de conclusie dat ik op basis van stikstof beter uit de voeten kwam om de mestboekhouding forfatair in te vullen.

Er kwam uit dat ik 720 kg fosfaat moet verwerken, dus voor de zekerheid 850 kg afgesloten.
Nu keek ik er net weer naar en kwam er 850 kg uit.

Heb er even studie van gemaakt en kwam tot de conclusie dat dit met de melkproduktie te maken heeft. Dit heeft een hele grote invloed op de fosfaatproduktie.

Nu kom ik tot de conclusie dat als je er zelf niet in december er elke week naar kijkt je finaal de mist in gaat en je op het laatste moment weinig meer kunt veranderen en zo finaal de mist in gaat. Helemaal als je erachter komt met het invullen van je mestboekhouding in januari.

Dus ik denk dat onze belangenbehartigers zich er druk voor moeten maken dat je het verwerken een jaar op kunt schuiven omdat het zoals het nu is onwerkbaar is!!!!

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Idd bex dit jaar is totaal anders dan bex vorig jaar (minder voordeel)
BoerBart
Melktank weg laten lopen. We hebben weer een nieuw Quotum. Dit geldt ook voor de AmvB. Eind december melk weg laten lopen wordt gewoon onderdeel van de planning.
producent
Je hebt domme boeren en je hebt boerenverstand, het is maar waar je bij hoort.
ijssel
Stoere taal hoor,jij laat de melk echt niet in de put lopen eind december.
meelezer10
Het kan inderdaad loonend zijn om wat melk weg te laten lopen. maar dat is dan heel beperkt. Stel je laat 100 liter weg lopen en blijft gemiddeld dan net een productie klasse lager voor de melkkoeien. Dat is pak en beet 2 kilo stikstof a een 100 koeien. Is 200 kilo stikstof. is toch weer 50 kuub mest.

Dus even goed opletten het kan ook zijn dat je net op het randje zit wat betreft aantal koeien. Dus op een half achter de koma. begin december 1 koe opruimen kan dan gemiddeld 1 koe minder zijn.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@meelezer10: Stel je laat 100 liter weg lopen en blijft gemiddeld dan net een productie klasse lager voor de melkkoeien. Dat is pak en beet 2 kilo stikstof a een 100 koeien. Is 200 kilo stikstof. is toch weer 50 kuub mest.

Mooi man. Dan volgend jaar hier mauwen dat je tekort fosfaatrechten hebt, omdat je net een klasse lager uit kwam door deze actie.
Nick83
@Jack Rijlaarsdam
Kan me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat je met een tank melk weg laten lopen vele 10-tallen kg minder VVO nodig heb. Lijkt me da shoveltje met zn eerste inschatting een maand geleden er gewoon flink naast zat.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: eerste inschatting een maand geleden er gewoon flink naast zat.

CRV Mineraal werkt met rollend jaargemiddelde. Lever je nu fors meer melk af dan vorig jaar in deze periode, dan loopt het rollend jaargemiddelde op: lagere leveranties vallen weg, komen hoge leveranties voor in de plek. Daarom wijkt de voorspelling af van de werkelijkheid.
meelezer10
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dan volgend jaar hier mauwen dat je tekort fosfaatrechten hebt, omdat je net een klasse lager uit kwam door deze actie.

Dat is wel een dilemma voor dit jaar. In de toekomst speelt dit waarschijnlijk niet meer. Gelukkig kom ik dit jaar zo uit dat ingrijpen niet intresant is.
Nick83
@Jack Rijlaarsdam
Maar je hebt zelf ook je verstand nog. Als je weet dat je meer gaat leveren, kun je da wel handmatig aanpassen lijkt me?
weurding
Quote:
@BoerBart: Eind december melk weg laten lopen wordt gewoon onderdeel van de planning

vast wel iemand die nog ruimte in de tank en fosfaat heeft, en de aid maar denken dat het gesleep met melk na de quotering afgelopen was 😄
+4
ijssel
Mijn melktank heeft wel pootjes maar kan niet lopen.
arjan_kok
Gewoon ff bakker bellen voor extra vvo tjes
MTSTAMMINGA
Bij mijn buurman draait de mestscheider ook dag en nacht momenteel
Dus bakker heeft genoeg van die vvo tjes
familie pelle
Helemaal mee eens, het kan met de AmvB toch ook?
BoerBart
Hogere prod/koe dan had je meer grond moeten hebben in de GDI. AmvB kan je in december nog heel veel geld gaan kosten.
kaas
En vvo zijn goedkoop
wijnhorst
Volgens mij mag jij daar volgend jaar voor het overschot van dit jaar ook nog vvo`s voor afsluiten.
+1
brabo
Denk het toch niet. VVO's voor dit jaar zul je toch echt dit jaar moeten afsluiten. Ik zou ook willen dat het anders was.
meelezer10
Inderdaad brabo. En voorraad verrekkening mag ook niet wat vvo's betreft.
George
Wat een gehoerzak , VVO pffff.
Berny
Ik heb een website gemaakt om snel en gemakkelijk vvo`s af te sluiten. www.mestvvo.nl ook voor kleinere porties 😄
kaas
Je bent wel duur 1 euro 10 per vvo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , stikstof , fosfaat , crv , studie en vvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
4