Geen meerderheid voor verbod op slacht drachtige koeien

De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag tegen het verbod op slacht van drachtige koeien. De motie werd ingediend door de ChristenUnie en de Partij van de Dieren.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Een normaal iemand zal het ook alleen in geval van nood doen als ze langdragend zijn
noordhollander
Nadenken is uberhaupt niet verboden!!!
+5
arie.j
Natuurlijk moeten hoogdrachtige koeien niet geslacht worden, maar dat gebeurt ook niet dan alleen ui noodzaak
Verder zou ik zo'n verbod uit medelijden het ongeboren kalf absurd vinden in een land waar abortus bij mensen legaal is...
brabo
Abortus mag ook niet bij hoogdrachtige
pieta
Hoogdrachtige koeien mag je nu al niet laten slachten. Dit ging neem ik aan over vee wat bij wijze van spreken één dag over tijd was.
arie.j
@pieta
Nou als ik in het stuk lees dat het argument is dat het ongeboren kalf een langzame verstikkingsdood sterft(wat er ook van waar is) dan gaat het niet over al te kortdrachtige dieren.
+1
pieta
@arie.j
Ik heb het stuk niet gelezen maar weet wel dat ze tot 90% vd dracht mogen worden geslacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , slacht en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN