CRV heeft de oplossing: 5 TIPS OM BINNEN DE MARGES UW RENDEMENT TE VERGROTEN

Zelfs in Crisistijd zien de commerciële jongens van CRV kans om totaal overbodige producten te verkopen, CRV gaat ons helpen met de crisis en fosfaatproblematiek:

Quote:
Als bedrijfsuitbreiding onmogelijk is, hoeft dat zeker niet het eindpunt te zijn. Er zit namelijk meer potentie in de veestapel dan u denkt. Met slimme aanpassingen in het veestapelmanagement haalt u het verborgen rendement naar boven.

Fosfaatrechten zijn een beperkende factor voor veehouders die willen groeien. Wat kunt u doen om binnen de marges toch uw rendement te vergroten? CRV heeft een aantal handige instrumenten waar u uw voordeel mee kunt doen.

Productieplanner
Regeren is vooruitzien. En dat geldt ook voor het managen van uw veestapel. Een handig hulpmiddel hierbij is Productieplanner. Hiermee hebt u in één oogopslag inzicht in uw productie van de komende 12 maanden en u ziet precies wanneer het nodig is om bij te sturen. De voorspelling van Productieplanner helpt u om een goede liquiditeitsbegroting te maken en uw zuivelverwerker te voorzien van een nauwkeurige leveringsprognose.


Deel dit topic

Reacties

+1
Metal ap
Weer zo'n glasenbolpredikant die voor zijn eigen brood staat te spugen
oldhuus
Misschien komen ze nog met een melkprijsplanner, krijgen we daar misschien ook nog grip op..
+5
friese koemelker
Opruiming houden in al die adviserebde mee eters die het ogenaamd goed met ons voorhebben is de grootste kosten besparing voor de veehouder.
diekman
Eigen bolle maar weer van stal halen
Metal ap
Gebruik altijd eigen stier 80% en 20% ki bevalt prima
-2
Kopdoelpunt
Och, och "eigen bolle". Triest figuur. Blijven hangen in de jaren 60.
gezienus
Eigen stier kon best punt 6 wezen. om de marge binnen je bedrijf te vergroten
producent
Het laatste wat we willen is een leveringsprognose voor de melkfabriek maken, dan wordt het weer een extra kostenpost voor de individuele boer. Een beetje meer concurrentie zou voor de crv heel goed zijn.
+1
arjan_kok
Kan jij een adviseur noemen die niet met overbodige pakketten loopt te zeulen, grip overal op lijken te hebben of te moeten hebben lijkt me maatschappelijke ziekte nummer 1, zo bezien is crv geen afwijkende partij
-2
noordhollander

a er is geen of erg weinig alternatief
b er is geen vrije inspekteurskeuze en ze hebben weinig kwaliteit in dat korps en slechte leiding
c het clubje wordt gerund door varkensboeren die geen affiniteit met koeien hebben
d ze draaien volop achter veerkamp aan de genomics professor
-1
noordhollander

a er is geen of erg weinig alternatief
b er is geen vrije inspekteurskeuze en ze hebben weinig kwaliteit in dat korps en slechte leiding
c het clubje wordt gerund door varkensboeren die geen affiniteit met koeien hebben
d ze draaien volop achter veerkamp aan de genomics professor
+2
arjan_kok
A. ,is onzin concurrentie en keus genoeg,
b, exterieur keuring zou inderdaad onafhankelijk moeten zijn,
c,dat varkens boeren het bestuur vormen van Crv is de grootste kolder.
D, achter veerkamp aanlopen is niet slim, hij heeft ook geen brede blik op fokkerij en alleen wetenschappelijke oogkleppen, maar het verwijt aan crv dat ze daar achteraan draaien klopt niet helemaal, crv is onafhankelijk genoeg
+2
DeBoerin
Quote:
@arjan_kok: exterieur keuring zou inderdaad onafhankelijk moeten zijn,

Zou een goede zaak zijn, maar hier al meer dan 10 jaar geen exterieur keuring meer en koeien geven super: dankzij AAA. Kosten ca. €200 per jaar
oldhuus
Je kunt met bedrijfsinspectie icm met SAP best een goede koe fokken, alleen daar gaat het mij niet om, ik wil gewoon minder tegenvallers, want die kosten alleen maar geld.
Ze maken altijd foto's van de beste dochters, zet er dan ook een rijtje foto's van de slechtste dochters neer. Alhoewel ze dat op de NRM ook nog wel eens lukt 😄
arjankok-
@DeBoerinik werk ook met aAa maar liniare cijfers van exterieur zijn wel onmisbaar voor mij , ben blij dus met veehouders die vaarzen laten keuren wat ik tot 20 jr geleden ook liet doen
-1
de hoef
Quote:
@: noordhollander - 2

het ging een tijdje goed maar nu doe je weer domme praat
jan is hobbyboer
Hoeveel onzin kan iemand verkondingen: ‘Laten zien dat je grip hebt op de financiële planning getuigt van goed ondernemerschap’.

Nix laten zien, gewoon grip hebben op je financiele huishouding, dat getuigd van ondernemerschap. Hoe minder boeren ondernemen, hoe beter ze in staat zijn om daaraan te voldoen lijkt het wel.

De rest is gewoon een voorportaal voor een bord in de tuun. Kan nog 10 jaar duren maar uiteindelijk gaat de stekker er een keertje uit, je kunt niet oneindig in blijven teren.
3 speen
Ze zeggen dat er nu dure fosfaatrechten komen om te kunnen verkopen dan onsnappen ze als nog
friese koemelker
C.r.v is de laatstet tijd vooral bezig om deveehhouder zijn manegement ,zeg maar ze willen op de stoel van de boer zitten. de boer zelf mag allesw bij elkaar bedraven en dekosten en risico s oplopen.Ook krachtvoer produxenten, landbouwkranten , vrije zelf benoemde adviseurs, zaadfirmas en nog vele leveranciers van meestal zinloze producteb of diensten staan klaar om de r. c, te plunderen.
+1
dorpsrandhoeve
Soms denk ik ook wel iets of veel als er weer iemand van een advies/consultancy/of iets anders vindt dat we veel meer uit de koeien kunnen halen. Maar:

1. je bent zelf ondernemer.
2. Dat er adviseurs bestaan, komt vaak omdat er blijkbaar markt voor is.
3. je bent zelf ondernemer.
4. had ik al geschreven dat je zelf ondernemer bent?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's management , crv , rendement , marges , zuivelverwerker , taal en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2