Opinie - Orden de zuivelmarkt door productie-interventie

Al jaren een prachtig plan, alleen wil (bijna) niemand vrijwillig minder melken, zelfs veel EMB/DDB leden hebben ook gekozen voor groei ipv krimp:

De European Milk Board heeft een crisismanagementplan ontwikkeld waarbij een index van alle kosten en opbrengsten in de zuivelsector het moment van een crisis vaststelt. In een crisissituatie krijgen melkveehouders die hun productie afremmen een bonus. Melkveehouders die hun productie nog verder opvoeren, krijgen een boete die boven de melkprijs ligt. Zodra de crisis bestreden is, vervallen alle belemmeringen. De technische details zijn hier te vinden: europeanmilkboard.org/special-content/…

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Goed crisismanagement plan van EMB. Veel rauwe melk van de markt halen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , melkprijs , ddb , melkveehouders , zuivelmarkt en interventie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0